Jump to content

stella-jasa

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U sklopu firme otvorili bi rent a car agenciju.Da li su potrebni neki posebni uvjeti za otvaranje rent a car agencije?
  2. Nakon isteka ugovora na određeno od 3 mjeseca radniku se ugovor produžuje na daljnih 6 mjeseci.Da li je ispravno potpisati novi ugovor ili aneksom produžiti postojeći?
  3. Kako ispravno postupiti ukoliko želite radnici koja je na zamjeni(ugovor na određeno)dati otkaz zbog povreda radnog odnosa-kasni na posao,zadržava se na dnevnom odmoru duže od propisanog,ne izvršava zadatke koji su joj u opisu posla i slično?
  4. Ako se ugovori prodaja nekretnine u ovoj godini,a plaćanje iste je uređeno ugovorom kroz 3 godine,postoji li mogućnost da se prihod kroz poslovne knjige(radi se o pravnoj osobi)i prijavu poreza na dobit vrši prema dinamici plaćanja,odnosno kroz 3 godine? Ili se odmah mora uprihoditi cijeli iznos?
  5. Radnik je dao otkaz,a otkazni rok radnika je 30 dana.Dali je obaveza poslodavca da ga ostavi na poslu tih 30 dana ili ga može odjaviti i ranije?
  6. Imaju li radnici koji su u radni odnos ušli 01.11.2009 i to ugovorom na određeno vrijeme,pravo na božićnicu i dar djetetu,budući da je poslodavac rekao da nemaju,tj.ima li pravo poslodavac nekome isplatiti božićnicu a nekome ne?
  7. može li se i radnicima - strancima uz radnu dozvolu naravno,isplatiti terenski dodatak od 170 kn dnevno,i da li se tih 170 kn dnevno odnosi na dane kada rade ili na cijelo vrijeme boravka u Hrvatskoj?
  8. Pa i naša odvjetnica misli kako će najveći problem biti stan,ali nije mi ponudila neko konkretno rješenje.Ja imam svjedoka pred kojim je moj otac rekao kako je stan moj,ali nemam to na papiru. Nećete mi malo to pojasniti?
  9. Ovako,situacija je komplicirana,ali ukratko,moji roditelji su mojoj sestri dali hipoteku na svoju kuću,a nakon što su morali prodati tu kuću i podmiriti sestrine dugove,ostali su na ulici.Meni su dali stan,ali nisu ga proveli formalno darovnim ugovorom(stan je glasio na mamu).Dakle sestra je dobila skoro svu imovinu,kuću i svu zemlju ,a ja stan.Nakon što se sve prodalo moja sestra ne razgovara samnom i mamom,već samo sa tatom.Tata je podržavao njezine sulude ideje i dozvolio da se dogodi bankrot i prodaja kuće.Mama se odselila kod svojih roditelja,i nakon par mjeseci primili su tamo i mog tatu,nakon što je plakao da se želi vratiti.Danas,nakon 5 godina,moj tata tuži moju mamu,mene i mamine roditelje i to: za pola stana koji su meni dali(ali on mi nigdje nije potpisao darovni ugovor,već samo mama),zatim tuži mamine roditelje da ima pravo na njihovu kuću,ovrhom traži da ga se vrati u kuću maminih roditelja,pritom iznosi brojne laži na sudu,zatim traži da mu mama isplati pola novaca od kuće koju su morali prodati za sestrine dugove(tih novaca nema jer su plaćeni dugovi),da mu isplati pola novaca od njezinih dionica,da mu isplati pola svega,a ničega nema jer je sve dao mojoj sestri na bubanj.Dobili smo do sada,u zadnjih 4 mjeseca 8 tužbi,neznam ni sama ima li se smisla boriti sa tako ludim čovjekom ....neznam što da radimo,naša odvjetnica se bori,ali teško je nositi se sa brojnim tužbama...imate li kakav dobar savjet,gubim volju i snagu...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija