Jump to content

gevara44

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gevara44 objavio

  1. Pozdrav, hvala na informaciji, da tako sam otprilike i mislio , hvala jos jednom.
  2. Dobar dan, u situaciji sam da mi je majka darovala vecu kolicinu novaca u stranoj valuti , s obzirom da bih novac odnio u banku, vjerovatno ce pitati za podrijetlo novca, htio bi znati koje su moje zakonske obaveze. Postoji darovni ugovor rukom napisan i potpisan, e sad sta jos treba napraviti, radi se naime o nesto manje od 200 000 eur. 1. pretpostavljam da porez ne placam, kao sin ? 2. ako trebam platiti, koliko ? 3. da li trebam verificirati kod javnog biljeznika? 4. mozda ne moram sve staviti u banku, ako cu morati placati porez na svu sumu? Hvala
  3. Znači radim vani, hoću otvoriti firmu u HR, zaposlio bi brata na 4 sata, možda i na mjesto direktora, a ja bi ostao samo osnivač ili vlasnik. Uglavnom ni sam ne znam da li mi se uopće zbog MIO i HZZO isplati zapošljavati se ili je obavezno, ali radim u inozemstvu, pa bi za početak htio neki savjet, da li uopće pokušavati mislim sa zakonske strane koliko je komplicirano. Usput ako je netko već pokrenuo sličnu temu unaprijed se ispričavam moderatorima.
  4. Dakle stan koji sam kupio kao svoju prvu nekretninu , nakon 4 godine, sam prodao i naravno u 2008. sam sve rate kredita otplatio i zatvorio kredit, e sad bi ja povrat poreza za 2008. ali kako ja tamo više ne živim izjava da živim tamo ne bi bila zapravo istinita , a opet dok sam plaćao kredit sam tamo živio , plus isto tako ne znam da li ću morati platiti porez jer sam nekretninu prodao prije roka od 5 godina . Još će ispasti da ću morati platiti porez onih 5%, a neću moći dobiti povrat poreza , znači da sam po domaći ''popušio'' ili ima nade , pomagajte kako znate.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija