Jump to content

Virtualgirl

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jeste li sigurni da mogu svog oca koji tamo stanuje vec 30 godina natjerati da potpise samnom ugovor o najmu? Kao sto sam vec rekla, bilo kakav sudski postupak bi mogao trajati 10 godina, a nazalost, novaca za odvetnike nemam.
  2. Pozdrav! Nalazim se u jednom pravnoj situaciji u kojoj sam u najnepovoljnijem položaju te vas molim za pomoć. Vlasnik sam stana 1/1 koji mi je majka darovala za vrijeme života. U stanu živi moj otac te sam nažalost morala iseliti jer je život sa njim, uslijed psihičkih zlostavljanja postao nesnosan. Otac je u međuvremenu pronašao partnericu koja sa njim živi. Ne žele izaći van iz stana. Ne znam kako to riješiti, a najgore od svega toga je što ne plaćaju režije te mi dolaze ovrhe. Znači, čisti sam vlasnik 1/1, dohranila sam majku, plaćam dugove kojima nema kraja i jednostavno više nemam financijske mogućnosti za to. Samo da još napomenem da je navedena gospođa najmoprimac stana od grada Zagreba, a živi u mojem stanu. Molim Vas za rješenje. Znam da bih trebala pokrenuti tužbu protiv oca (i eventualno njegove partnerice) ali svi znamo da se taj spor neće riješiti 10 godina. Nažalost, više nemam ni novaca, ni mogućnosti da bih ušla u to. Na kraju svega, još nemam sređen ni svoj život zbog svih tih problema, niti ću ikada imati ako ovo ne riješim. Unaprijed hvala
  3. Hvala na odgovoru. Puno mi je pomoglo. Ono sto me i dalje muci je da predstavnik i njegova supruga nece stati na tome. Ionako me vec uhode i prate kada cu doci doma, kada ce tko doci kod mene i sl. Najgore je sto se vec stvarno osjecam ugrozeno te stalno razmisljam hoce li me vidjeti i opet nesto dobaciti na hodniku. Slijedece pitanje koje me zanima je da li postoji mogucnost i da li to ima smisla da podignem tuzbu protiv nje (njih) zbog uhodenja, klevete i uzmeniravanja? Nije da zelim od njih nesto posebno. Smatram da bi ih ovom tuzbom eventualno skinula sa leda jer stalno kad prolazim pored njenih vrata, razmisljam da li me gleda i hoce li mi nesto prigovoriti. Stvarno se osjecam uznemirenom zbog toga.
  4. Pozdrav! Imam problema sa predstavnikom stanara jer povremeno decko dode prespavati kod mene, isto kao i ja kod njega. Predstavnik, a ponajvise njegova zena, ga napada kad god ga vidi i tvrdi da bi ga trebali tu prijaviti radi potrosnje vode jer on tu zivi sto nije istina. Mozda ce vam se situacija i pitanja ciniti glupim, ali jako me smeta sto meni nitko ne moze doc u posjetu jer ce ga ona napasti sa pitanjima "jer ti tu zivis?", "sto ti radis ovdje" i slicno. Kako to inace ide? Da li bi stvarno trebala prijaviti decka radi ostanka kod mene 2 dana, te kad sam ja kod njega, sebe odjaviti te prijaviti kod njega i stalno to raditi? Kako mogu to rijesiti sa predstavnikom, a da me vise ne napada? To je vec stvarno postao uznemiravanje, kleveta (jer tvrdi nesto sto nije istina) i uhođenje.
  5. Ne znam ti odgovoriti na pitanje ali znam da kod nas u udruzi imamo jednom godisnje slupstinu i duzni smo svake godine to odrzati, napraviti zapisnik te ga odnijeti u gradsko poglavarstvo referentici koja je zaduzena za nas. Zakon o udrugama je jako kratak i nedorecen. Stalno nesto pitam na ovom forumu za udrugu, al nema bas nekog odgovora.
  6. Pozdrav! Da li netko zna kako dobiti prostor od grada za udrugu? Sto sve treba? Kome se obratiti? Kome poslati zahtjev? Navodno postoje neki natjecaji ali nigdje nema nista o tome i nitko ne zna, pa cak ni osobni referent koji je zaduzen za udrugu.
  7. To je to sto me zanimalo.Sto se tice "polaganja racuna", mislila sam na predaju financijskog izvjesca. Sve u svemu, udruga nema toliko novaca (niti priblizno). Hvala na odgovoru. Pozdrav
  8. Pozdrav ljudi! Imam nekoliko pitanja vezana uz vodenje knjiga u udruzi. Da li je dovoljno voditi evidenciju o svemu u elektronskom obliku ili bi bilo potrebno paralelno s tim voditi pismeno knjige? Da li postoji neka "knjiga" koja se kupi npr. u narodnim novinama ili se evidencija o svemu moze voditi na bilo kakvim papirima, biljeznicama....? U kojim slucajevima udruga mora polagati racune i kome? Cula sam da mora polagati racune Fini ako imaju stanje racuna iznad 100 000 kn. Udruga ima pravo na prostor od grada. Koji su uvjeti za dobivanje tog prostora? Sto je sve potrebno? Sto se tice zakona i pravila posjedujem slijedece dokumente: - Pravilnik o knjigovodstvu i racunskom planu neprofitnih organizacija - Uredbu o racunovodstvu neprofitnih organizacija - Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o racunovodstvu neprofitnih orfanizacija - Zakon o udrugama te ispravak zakona o udrugama Da li postoji jos neki dokument gdje bih mogla saznati vise? Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija