Jump to content

zecky

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Aha A dajte mi molim Vas recite što znaći da se drugim djelatnostima osim osnovne mogu baviti u manjem obimu. Vjerojatno da iznosi za te djelatnosti ne prelaze iznos osnovne djelatnosti a da li je to nećim određeno, postoji li neka fiksna granica ili prema nekom postotku od nečega...? Znaći trgovinom na veliko se ne bi smjelo baviti? Konkretno, preprodajom junadi ili kukuruza?
  2. Uh, ovo izgleda dosta jednostavno... Da opišem cijelu situaciju u kojoj se nalazim. Prijavljeni sam kao fizička osoba u sustavu PDVa (OPG). Bavimo se tovom junadi i poljoprivrednim uzgojem hrane ( kukuruza) za ishranu istih. Ako se ne varam prijavljena djelatnost je tov junadi. E sad kako ja imam doma strojeve koje koristim u vlastite svrhe za npr oranje, sijanje... prema Vašem odgovoru znaći da mogu vršiti i usluge i uredno ih fakturirati. Prvotno pitanje sam postavio iz razloga što me knjigovođa uvjeravao da ne mogu raditi usluge jer nemam prijavljenu tu djelatnost.ČAk i više od toga, da kao OPG mogu imati prijavljenu samo jednu djelatnost što u mom slučaju i jest - tov junadi. Prema njegovim tvrdnjama morao bi biti obrt da bi mogao raditi usluge. Dakle, ako ja imam prijavljenu samo jednu djelatnost, onda se ne mogu baviti ni uzgojem npr. kukuruza jer je to druga djelatnost a isto tako ne bi mogao ni prodavati utovljenu junad jer je to več onda treča djelatnost - trgovina. Jesam li u pravu? A da li moram možda prijavljivati dodatne djelatnosti da bi mogao legalno poslovati i naplaćivati usluge? Da li mogu trgovati na veliko? Nadam se da ne postavljam glupa pitanja.
  3. Imam pitanje vezano za obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG). Zanima me da li osoba koja se bavi poljoprivredom djelatnošću i u sustavu je PDVa može vršiti usluge u poljoprivredi i za te usluge izdavati račun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija