Jump to content

mathilda

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. i jeste li vi poslali zalnu sudu, jeste li uzeli nekog odvjetnika?
  2. Postovani, treba mi hitno savjet. Naime imala sam ovrhu koju sam platila jos 2007/2008 godine u cijelosti, tj firma je u cijelosti uplatila ukljucujuci i troskove postupka skidajuci mi sa plače a sve prema rjesenju koje je dobila od jb. Ja sam naravno to smatrala rijesenim i od tad pa do dana danasnjeg mi nikad nije doslo nista od suda ili vip-a. Ali sad su mi sjeli na plaču sa novom ovrhom da sam im duzna jos nesto i to je sad puno vise nego je osnovica u startu bila. Sta mi je ciniti, jer ima kakvog smisla se s njima boriti pisat zalbe i sl? Kojem odvjetniku da se obratim? S tim da sam ja dobila samo prijedlog o ovrsi koji je poslan i u finu a ne presudu sa suda. e sad mi nije jasno sta sad i odvjetnici mogu predlagat ovrhe i onda ih fina prihvati i blokira racune? molim hitno pomoc
  3. Nitko za sada i ja se nadam ni ubuduće. No, u kućnom redu piše da se ne smije držati ugljen na balkonima i terasama i čula sam da je predstavnik stanara i općenito neki stanari jako grintavi, tj zovu inspekcije kad god netko na svome nešto pokuša napraviti iako to ne utječe na druge (tipa dignu si sjenicu u vrtu i sl). Čisto me zanima koja su moja prava općenito u roštiljanju jer nigdje ne nalazim konkretan odgovor kako je to regulirano. I zašto u svim kućnim redovima postoje odredbe koje se odnose na posebne djelove nekretnine?
  4. Kupila sam stan s vrtom u urbanom dijelu (nema šuma i sl) i iznad mene ima nekih balkona, prozora i dva susjedna vrta. Vrt gleda na valjnsku cestu, ali će biti ograđen živicom pa sam objekat ne bi trebao narušavati vanjsko pročelje nekim komunalnim odredbama. Vrt je velicine do 40m2. Naravno, dogovor je najbolja stvar, ali me zanima koja su konkretno moja prava kod paljenja roštilja na ugljen? U kućnom redu ne piše ništa osim da se ne smije ugljen držati na balkonima, terasama i sličnom. Općenito me i zanima utjecaj kućnog reda na posebne dijelove nekretnine. Tipa, koliko smijem i koje kućne ljubimce imati u svom stanu i slične, po meni, gluposti. Jedino konkretno što nalazim je članak o imisijama kod kojeg ne bi trebalo biti razlike da li se radi o zgradi ili kući. Roštilj bi se koristio maksimalno 3x mjesečno za maksimalno 4 osobe i bio bi zatvorenog tipa, tj bio bi mali zidani natkriveni. Ne bi se palio na drva nego na plin, što je otvoren plamen ali bi bitno smanjio imisije.
  5. Ne bi rekla. Radi se o prijelazu preko kolnika, a ne o stazi. I automobil ne mora biti u skretanju da bi prešao preko bicklističkog prijelaza. S druge strane, nema ni logike jer kojom bi se to brzinom trebao moći kretati biciklist... Oni mogu projuriti i do 30 km/h preko kolnika i vozač automobila bi to kao trebao primjetiti?
  6. Dobila sam poziv za sud za prometnu koju sam skrivila prije nekih cca godinu dana. Naravno da zapisnik nisam nikad zaprimila... E sad, ja stvarno jesam kriva za prometnu jer sam se na zelenom valu naslonila na tipa ispred mene i napravila mu ogrebotinu na braniku velicine 2-3 cm. On je pokusao od mene uzicat lovu za popravak i sl, na so ja nikako nisam mogla pristati jer imam sluzbeni auto. Ja nisam nigdje izjavila da sam kriva. Nekoliko dana poslije nasli smo se u osiguranju na procjeni stete, i on je tamo poceo trubit o tome kako je slomljena brava na gepeku, kako je sve pomjereno i sl. Na sto sam ja komentirala da je to jos od prije, pa pobogu na komadicu ''puknute'' platike se vide tragovi osušenog ljepila.... E sad posto steta po mojoj procjeni nije velika da li ima negdje u sudskoj praksi koliku cu kaznu dobit? Da li da dodjem na sud sa odvjetnikom? Vozim vec nekih 8 god, nika nisam imala niti kaznu za prebrzu voznju a kamoli za sudar, a i tad brzina nije bila veca cca 20 na sat. Sta da radim? Da uzmem odvjetnika? Sta da kazem? Mogu li se žalit? Hoče li mi uzet vozačku, jer ako uzmu mogu komotno dati otkaz u firmi jer mi posao ovisi o vozačkoj? Kolika min odnosno max kaznu mogu dobit? Mogu li dobit samo opomenu s obzirom da sam do sad bila bez prekrsaja, ugledan gradjanin i sl.? Sorry kaj sam toliko napisala, nadam se da ce se naci koja dobra dusica kojoj se to da citat
  7. Molim pomoc. Moj otac je 1988 kupio kucu i zemlju od nekog susjeda. Nakon par godina je saznao da je susjed prodao zemlju koja nije bila njegova vec u drzavnom vlasnistvu tj. od Šumarije. Pošto mi tamo živimo već 20 godina, da li se mi možemo upisati kao vlasnici te kuće tj. zemlje i na koji način. Tek prije nekih 10 godina je moja mama uspjela ishodit da joj se dodijeli naziv ulice i kućni broj. Taj susjed je umro prije par godina. Kome se obratiti za to?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija