Jump to content

anben

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anben objavio

  1. Imam građevinsku dozvolu za kuću koja se sastoji od prizemlja,kata i krova.Prizemlje i kat su već izgrađeni.U dozvoli piše da je dozvoljena visina vijenca 6 m.Sadašnja visina do krova je 5,7 m.Budući da bi htio dobiti što veću iskoristivost potkrovlja zanima me dokuda se mjeri visina vijenca i kolika bi mogla biti tolerancija prekoračenja visine? Hvala!
  2. Budući da moram napraviti dopunu ostavinske rasprave zanima me da li se i to plaća javnom bilježniku.Samu ostavinsku sam platio gotovo tri tisuće kuna a pošto naknadno pronađena imovina nema veliku vrijednost nebi ni pravio dopunu ako moram opet plaćat bilježničku naknadu. Hvala!
  3. Nakon smrti majke njen stan bi trebali naslijedit kćer i sin.Sin je teški invalid i majka je bila njegova skrbnica.Skrbništvo bi trebala preuzeti kćer odnosno njegova sestra.Kakav je postupak kod naslijeđivanja stana i da li ona kao skrbnica ima neka ograničenja u raspolaganju stanom?Ne postoje drugi naslijednici i stan bi trebao pripasti njima dvoje.Da li sin može svoj dio ustupit sestri u zamjenu za uzdržavanje.Kakva je tu uloga socijalnih službi? Ako netko zna molio bih da mi malo razjasni ovu problematiku. Hvala.
  4. Otac mi je umro nedavno i za nekoliko dana bi se trebala održati ostavinska rasprava.Stan koji bi trebao naslijedit je pod hipotekom.Vlasništvo stana je preneseno na banku do otplate kredita. Zanima me dali stan ulazi sada u ostavinsku raspravu ili tek nakon otplate kredita a to će biti tek za tri godine.Hvala na odgovoru.
  5. Molim odgovor kojim bi pomogli teškom invalidu. Otac mu je umro kao HRVI i njegovu mirovinu je naslijedila majka.Nedavno mu je umrla i majka.Da li on ima pravo na tu mirovinu i po kakvim uvjetima. Radi se o čovjeku koji je invalid od svoje treće godine života a trenutno je zaposlen na poslovima koje zbog svog stanja neće moći obavljati još puno vremena.Ima 42 godine života i par godina radnog staža. Zahvaljujem svima na odgovorima.
  6. Ja bih molio odgovor na moje pitanje koje je od životne važnosti a ovakva glupa kontra pitanja bih volio da se preskoče.
  7. Udovica hrvatskog ratnog vojnog invalida prima obiteljsku mirovinu.Dali nakon njene smrti sin koji ima opću nesposobnost za rad ima pravo na nastavak te obiteljske mirovine.Sin je od svoje pete godine teški invalid.Ima nekoliko godina radnog staža, zdravstveno osiguran preko majke,44 godine života.
  8. Imam prijavljeno prebivalište u mjestu koje je na ppds.U tom mjestu imam vlastitu kuću i u njoj boravim uglavnom vikendaški.U stvarnosti živim u gradu koji nije na listi ppds.Da li je to legalno,ako ne koji je to prekršaj i kakve sankcije?
  9. Da li bi to uvećanje imao i bez invalidnosti
  10. Znači da imam ista prava kao da nisam ni jedan dan bio u HV?
  11. Molio bih za savjet jer je moj slučaj donekle specifičan.Nastradao sam kao pripadnik HV ali ne na bojišnici već za vrijeme dopusta.Nesreća se dogodila isključivo mojom krivicom.Eksplozija,amputacija,70 posto invaliditet.Nakon stradavanja vodim se još 3 mjeseca u HV na bolovanju.Sve skupa 37 mjeseci u Hrvatskoj vojsci. Nakon skidanja nastavljam raditi posao koji sam radio prije rata.Ozljeda nije utjecala na mogućnost obavljanja tog posla tako da sam još uvijek na istom radnom mjestu. Nikada nisam koristio nikakva prava u vezi invalidnisti niti znam da li imam ikakve povlastice.Kakav status invalida mogu imat i mogu li u nekakvu mirovinu?Imam 22 godine radnog staža.Kakve su procedure za ostvarit neko pravo na osnovi invalidnosti? Unaprijed se zahvaljujem.
  12. Imam donekle sličan slučaj .Radi se o parceli koja se u katastru vodi na meni, a od kada postoji katastar vodi se na mojim precima. Od njih je naslijednim redom došla u moj posjed.Parcela nije nikome bila zanimljiva dok općina nije planirala radit cestu preko nje.Tada saznajem da je parcela na sudu uknjižena na sasvim drugu osobu.Uknjižba je napravljena prije 60 godina a osoba na koju je uknjižena više nije živa.Zanima me da li ja kao posjednik parcele imam ikakvo pravo u vezi toga i da li se buduće knjiženje može napravit bez znanja mene kao posjednika čestice.Kome općina treba isplatit naknadu za zemljište.Da li općina može sve dogovorit sa naslijednicima osobe koja je uknjižena a mene jednostavno izbrisati iz posjeda.Napominjem da se radi o malim novčanim sredstvima ,ali me smeta to što se sve počelo raditi a da mene nitko ništa nije pitao. Unaprijed se zahvaljujem na korisnim savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija