Jump to content

quick

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, lijep pozdrav.
  2. Ne čudim se postupku policajca, dapače korektno je odradio svoj posao,ako ste dobro pročitali post,gdje sam naveo da je kroz provjeru podataka uočio krim. obradu ostao sam zatečen jer kako sam naveo nisam kažnjavan a kamoli krim obrađivan. Jasnije.
  3. Policajac mi je izvršio pismeno upozorenje na propisanu novčanu kaznu od 500 kn, može li netko objasniti značenje iste, uvidom u bazu podataka kroz policijsku provjeru upitao me je jesam li imao nekakvu težu prometnu nesreću, zbog krim. obrade na što sam ostao zatečen jer niti sam imao tešku prometnu nesreću, niti sam kazneno ili prekršajno kažnjavan, što govori i postupak upozorenja gore naveden. Zanima me može li doći do pogreške u sustavu ili nešto drugo??? Lijep pozdrav.
  4. Hvala na odgovoru kolega.Imamo mi sindikat i sam sam član istog ali problem je taj što je naš sindikat neaktivan po pitanju zaštite radničkih prava.Ono znaš kako bi se reklo "uvuka se u guzicu poslodavcu"za svoj boljitak.Hvala još jednom za ovaj podatak.Pozdrav!
  5. Smijem li odnosno može li mi poslodavac naložiti rad u noćnoj smjeni od 22h do 06h da bi nakon toga slijedeći dan u biti to je isti dan morao doći u drugu smjenu od 14h do 22h? Znači nakon odrađene noćne smjene brzo doma i brzo spavati da bi se naspavao i odmorio te došao u drugu smjenu!? Radi se o privatnom sektoru.
  6. Kako sam naslov kaže u jednom našem lijepom gradiću u Hrvatskoj komunalac se odlučio malo povečati svoj buđet na račun građana pa se odlučio na prodaju kanti za smeće.Dakle ako nemaš kantu tj.nisi kupio od gore navedenog uslugodavca istu(ima ih u raznim veličinama odnosno koliko članova u obitelji toliku kantu moraš kupiti), pa se ide i do te mjere da imaju i vreće za smeće s logom firme po 5 KN jedna vreća ako nemaš to sve navedeno neće ti odvesti smeće iako redovno uplaćujemo njihovu uslugu odvoza, zbrinjavanja itd...Pitamo se dali je ovo sve legalno i uskladu sa zakonom?Iako znamo da živimo u Hrvatskoj u kojoj je sve moguće! Hvala!
  7. quick

    Zemljište

    Molio bih odgovor na pitanje koje glasi: Godinama održavamo građevinsko zemljište (livada) pored svog mjesta stanovanja (kuće) u smislu košnje trave i održavanja istog. S vlasnikom smo u rodbinskoj vezi. Ovo godinama se proteže već nekih 40 godina, u slučaju prodaje imamo li pravo prvootkupa privatnog zemljišta i imamo li kakovih drugih mogućnosti i prava s obzirom na navedene činjenice s vlasnikom smo u dobrim odnosima.
  8. Zahvaljujem se na odgovoru cigo1 imat ću na umu ovaj podatak no ne bih za sada ništa poduzimao važno mi je da znam ukoliko dođe do nekakvog spora ili prijetnje ne daj bože otkaza šta mi je činiti.Čuvam sve ugovore o radu otkad radim i supruga mi radi u istom poduzeću i riječ je o jednoj velikoj i poznatoj firmi kako kod nas tako i u svijetu. Hvala još jednom. Pozdrav.
  9. Hvala na odgovoru. Nisam državni službenik niti namještenik, zaposlen sam kod privatnika.
  10. Molio bih odgovor na pitanje: Zaposlen u privatnom sektoru 12god. Prvih 6 godina radio na određeno svakih 6 mjeseci ugovor bi bio produžen, nakon toga dobio nove bodove i ugovor na neodređeno,radim 2god.po novom ugovoru da bi onda slijedila nova sistematizacija i novi bodovi (veći tako je i u prvom slučaju bilo povećanje bodova)no ovj put se stari ugovor raskinuo te sam novi dobio opet na određeno na 6 mjeseci. Pitanje je da li je ovdje u mom slučaju pravno gledano sve legalno i u skladu sa ZOR-om.Jednom mi se i zaprijetilo otkazom u smislu pazi šta radiš ti si na ugovoru. U tvrtki imamo organiziran sindikat čiji sam član otkad sam zaposlen,no radnik je slabo zastupljen po pitanju svojih prava od strane sindikalnog povjerenika.Radim od 98god.
  11. Nisam napisao da imamo i organiziran sindikat u poduzeću no ne da štiti prava i interese radnika već poslodavca tj. povjerenik je potkupljen. (PPDIV)
  12. Molio bih odgovor na upit o otkazu?Hrvatski sam branitelj nakon demobilizacije 97g. uredno se zapošljavam i radim do dana današnjeg punih 12 godina bez prekida bez bolovanja no situacija je takva kakva je ne samo kod nas nego i u svijetu pa se bojim otkaza.Moje pitanje bi bilo što u slučaju istog osim prijave na zavod za zapošljavanje imam li ikakvih prava na burzi? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija