Jump to content

beretka

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedanest sam godina potstanar sa obitelji kod jednog gazde.Koja su moja prava jer mi je gazda dao otkaz a ja neželim izaći dok nedobijem gradski stan jer nemogu kupiti stan.Molim pravni savjet.
  2. Dragi moj veteranu tvoja prosudba je potpuno uredu ali tu ima jedan problem a to je koliko udjela imam pojedini branitelj.80%branitelja nema više od 10 udjela a vrjednost jednog udjela danas vrjedi 619 kuna pa nevidim neku zaradu na 10 godina.Bolje je udjele prodati i stviti te novce na stambenu štednju jer tu imate državne poticaje triput veče nego dividenta od udjela . Ljep pozdrav od Beretke. Bog.
  3. Dragi moj zozef udjeli branitelja nemaju veze sa stipendijama to su dva odvojena fonda.Ima branitela koji opće nisu dobili udjele u fondu a njihova djeca su dobila stipendiju radi teškog materijalnog položaja i to je uredu. Stipendije se dobijaju na javnom natječaju tako da nije bitno tko ima udjele a tko nema nego da li se djete branitelja može školovati bez stipendije ili nemože zato što roditelji nisu umogućnosti platiti školarinu djetetu. Pozdrav tebi od Beretke. Bog.
  4. Možda mogu pomoći sa svojim savjetom da ublažiš plaćanje kazne. Što se tiće prigovora imaš vremena za podnjeti prigovor do 12.03.09 god. što se tiće zastare treba 5 godina da prođe od podizanja tužbe.Najbolje je da napišeš u prigovoru da se nalaziš u teškom materijalnom položaju i zatražiš od suda da ti odredi obročno plaćanje kazne u 10 obroka. Tako sam ja dobio od suda da 2500 kuna kazne platim u 10 obroka. Svako odugovlačenje neplaćanja samo komplicira i podiže sudske troškove. pozdrav od Beretke BOG.
  5. Dragi prijatelju nikakve olakšice kao branitelj nemaš daću ti moj primjer.91 godine otišao sam u rat kao Dragovoljac ali sam bio obrtnik u bivšoj državi i nisam odjavio obrt prilikom odlaska na bojišnicu.97 godine dobio sam obavjest od mirovinskog i socijalnog da platim zaostali dug prema njima.Da neduljim sa svojim objašnjavanjem nego ću ti reći da do danas sam na općinskom sudu radi toga.Moj ti je savjet da uredno podmiruješ davanja ili ćež završiti kao i ja na sudu. Pozdrav od Beretke bog.
  6. Krivo si informiran,kada ideš u mirovinu a imao si bilo koji čin za vrjeme rata.Tada prilikom umirovljenja priznaje ti se postojeći čin ali kao umirovljenik dobijaš veći čin od postojećeg kao unapređenje. Pozdrav od Beretke tako sam ja dobio.
  7. Najbolje je prodati udjele u Fondu branitelja a onda ya te novce kupiti dionice od Hatea to sam ja napravio. Poydrav svima od Beretke.
  8. Prijatelju nađi bilo kojeg zapovjednika iz svoje brigade ili svoje desetine napiši zajedničku izjavu i neka zapovjednik potpiše i ovjerite kod javnog bilježnika i predaj u Ministarstvo branitelja i rješio si problem ratnog puta. Uvjet je da si registrirani branitelj u Ministarstvu.prijatelj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija