Jump to content

nikolina9

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno na odgovoru,tako sam i mislila,ali ne znam kome to prijaviti i da li to recimo prijaviti i nadzornom odboru? a što se tiče etičkog kodeksa,oni su meni to poslali mailom,bez da su mi naveli imena osoba kojima sam ja navode rekla. Da li mi moraju navesti imena i predočiti pritužbu,jer sumnjam da ju je podnijela osoba koju su naveli,a kojoj nisam ništa ni rekla, već moj šef koji je rekao toj osobi da to napravi? Da ne ulazim preduboko,nadzorni odbor nije baš objektivan,jer su svi u nekim međusobno intimnim vezama,itd.. Ne znam kako nastupiti,a da sebi ne nanesem štetu. Hvala unaprijed, N.
  2. Pozdrav, zanima me koje akcije mogu poduzeti i koliko mi se to isplati u slučaju da je poslodavac, a u pitanju je udruga, 1)otpustio dvoje ljudi u periodu u kojem je zaposlio jednog radnika preko državne potpore : sufinanciranje/financiranje nezaposlenih osoba u javnom radu i planira to učiniti opet? 2)Ima radnika kojeg plaća na crno. 3)ne isplaćuje prekovremene, i tjedan sadrži više prekovremenih nego što je to zakonom dozvoljeno Isto tako me zanima što napraviti kada te isti poslodavac optuži za kršenje etičkog kodeksa,ako si nekome u privatnom razgovoru izrekao sve ono što si vidio, s tim da je moguće da je jedna od osoba kojoj je to i rečeno član nadzornog odbora. Prijeti mi se otkazom, iako je sve navedeno istina i dokazivo, uz svjedoke.
  3. Hvala vam na odgovorima.Dakle,on nema stanarskih prava, jer on tvrdi da ima 90 dana vremena da iseli?...nije prijavljen kod mene,a živimo u stanu 5 mj.
  4. Dakle,trebam savjet.Moj bivši dečko i ja smo uselili u stan koji je u vlasništvu mojih roditelja.Prekinuli smo,ali on ne želi van.Koji je njegov rok za selidbu koji ja moram ispoštovat i da li mi moramo živjeti skupa u stanu,ako je netrpeljivost neizdrživa?Kako to riješiti? unaprijed zahvaljujem N.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija