Jump to content

half

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je half objavio

  1. ---U slučaju otkaza ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga poslodavac nudi određeni iznos otpremnine. Kako taj iznos treba biti naveden u otkazu ugovora o radu a da on predstavlja puni iznos koji dobiva djelatnik a poslodavac dodatno plaća poreze i doprinose na taj iznos? ---Koji je zakonski rok u kojem treba biti isplaćena otpremnina?
  2. Poštovanje, na drugim forumima sam naišao na zanimljive rasprave o tome treba li investitor vraćati kupcima stanova razliku u cijeni za još neuseljenu novogradnju. Naravno, ako je od potpisa ugovora pa do danas spuštao cijenu. Rasprave su krenule od novinskog članka na linku http://www.jutarnji.hr/nekretnine/trziste_nekretnina/clanak/art-2009,5,20,,163812.jl pa me zanima postoji li kakav pravni mehanizam na koji se mogu pozvati i tražiti obeštećenje. Hvala unaprijed!
  3. Hvala na brzom odgovoru! Imam još 2 pitanja: Ukoliko me poslodavac odluci otpustiti kao tehnoloski visak, sto sve treba procerduralno odraditi (cuo sam price o nekom elaboratu)? Koliko dugo poslodavac ne smije zaposljavati nove ljude ukoliko me otpusti kao tehnoloski visak? I molim jedan savjet... obzirom da je poslodavac postupio na iznimno nekorektan nacin, zanima me sto maksimalno mogu osigurati za sebe kroz sporazumni raskid? Hvala jos jednom!
  4. Nakon 18 mjeseci rada, firma mi je zbog smanjenog opsega poslovanja odlučila otkazati ugovor na neodređeno. Nude sporazumni raskid ugovora sa mjesec dana otkaznog roka? Molim vas za savjet o tome koja su moja prava. Da li mogu tražiti nešto više od ponuđenog? Napomena da firma i dalje ima potrebu za zapošljavanjem u nekim drugim segmentima poslovanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija