Jump to content

carolina

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je carolina objavio

  1. hvala puno na odgovoru i trudu, no eto problem je u tome sto ja zbog nekih pravnih prepreka u ovoj nasoj pravnoj drzavi nesmijem biti prijavljena jer gubim prava na neke subvencije. stoga dogovor je mog poslodavca, sva staviti na papir, pa mene interesira u kojoj formi, kakav ugovor, npr.neka potvrda ovjerena od javnog biljeznika??
  2. u radnom odnosu sam 3 mj. neprijavljena.moj poslodavac prodaje ugostiteljski objekt,a buduci da mi nije isplatio nekoliko placi, zanima me koje sve pravne mogucnosti postoje, da njegovu neispunjenu obvezu s njegovim potpisom stavim na papir, koji bi mi kasnije bio pravno vazeci na sudu u slucaju da ne ispuni svoju obvezu?
  3. hvala puno na odgovorima. zanima me samo još to,koliko puta zakonski moraš biti evidentiran da bi ti mogli izreći novčanu kaznu? šta ako te prvi put evidentiraju i odmah daju novčanu kaznu i ne razumijem na kojoj osnovi se određuje visina kazne? netko odbije izvršiti alkotest,a npr. drži pivu u ruci,šta to znači da ga mogu kazniti istim novčanim iznosom kao nekoga tko ima u krvi trostruko više alkohola?
  4. zanima me glede članka 20 ZAKONA O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA: Tko se na javnom mjestu odaje pijanćevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM. BUDUĆI DA MLADI, PONEKAD ZNAJU KUPITI ALKOHOLNO PIĆE U TRGOVINI I POPITI NA JAVNOM MJESTU, DALI POLICIJSKI SLUŽBENICI MOGU PRIMJENITI OVAJ ČLANAK, PA ČAK I AKO NIJE STVARANA BUKA? DALI SE MORA PUHATI ALKOTEST ILI SE MOŽE ODBITI,TE DALI POSTOJI KAKVA GRANICA GLEDE PROMILA ALKOHOLA U KRVI?
  5. DALI POSTOJI MOGUĆNOST UVJETNE OSUDE AKO JE PUNOLJETNA OSOBA OSUMNJIČENA ZA KAZNENO DJELO IZ ČL.219 ST.1 KZ, A DA GLEDE NJEGOVE AMNEZE, JE UVJETNO OSUĐIVAN ALI ZA NE ISTOVJETNO KAZNENO DJELO?
  6. zanima me dali slovenska granična policija može bez ikakve opravdane osnove izvršiti petragu mojih osobnih stvari,jer koliko znam po našem pravu naša policija nemoze bez naloga i opravdane osnove otvarati osobnu prtljagu? i u kojem propisu mogu pogledati njihove ovlasti? pitam ovo,jer me slovenski policajac bez ikakvog povoda izvršio takvom detaljnom pregledu, i to bez da je mene kao osobu pregledao, a moje osobne stvari, je tako pregledao, da ih je bacao iz torbe i to donje rublje da mi je bilo neugodno i to na stolu na cesti na granici, da svatko tko prolazi to vidi, bez ikakve privatnosti, a da ne govorim o drugim osobnim stvarima kao npr,. rastrgati uloške. to je bilo strašno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija