Jump to content

Aneri123

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kako ste rijesili ovaj problem? mi imamo isti i htjeli bi brzo djelovati. Hvala
  2. Prilikom ukljucivanja u promet procjenim da su 2 auta daleko. i lik iza mene nekih 30m i trubi, i jos se vozi u drugoj traci, a ta traka prazna (znaci ispred mene nikoga i on ako me i mora zaobici onda ima free traku i mi u cudu sta ovaj toliko trubi) i prije semafora se on , ide ubaciti ispred mene i to tako da sam morala zakociti jer bih ga udarila znaci on nije ubrzao i ubacio se ispred nego ravno na mene da me izgura...(btw, na tom području je ograničenje ujutro bilo zimsko ogranicenje brzine na 50kmh, danas je vec 70kmh) ja mu pustim duga svjetla i maknem se i on u lijevu traku, na semaforu se on dere na mene tko me ucio voziti kravo glupa i p**** ti materina i ja mahnem glavom sa smjeskom i nastavim dalje i on se ubacuje ispred mene sa 20kmm na sat odmah nakon tog semafora i ja mu blicnem i trubnem i odem u drugu traku i na drugom semaforu on opet krave glupe p**** vam mat**** gdje si ti ucila vozitii ja prvo fino njemu na finjaka i velim «Deda nemojte tako nije to za takve reakcije»...i on pobjesnio,...divlja urla, psuje sve u 16 i moja suvozačica mu pokaze prst! Iziritirana njegovim psovanjem. bez rijeci, samo prst! pardon, prije toga mu je rekla da je on ipak malo prestar da bi si dozvolio da nekom takve stvari govori i sad smo na semaforu ja u lijevoj traci on u desnoj, ubacujem se iza njega (takva je cesta) i on usporava i usporavam ja i mislim si sad ce on voziti tako 20-30 kmh, i auti iza mene on stane(e sad se ja nisam snasla i vec su ovi iza poceli zaobilaziti i moram cekat da se cesta ocisti prije nego ga zaobiđem) na sred ceste (iza mene stoje 2 auta) izlazi iz auta, mi zakljucavamo vrata i pokusava mi potrgat retrovizor!!!! i urlice na nas i hvata se brisača i pokusava i njega potrgati sam Bog zna kako to nije puklo i izlazim ja iz auta, malo me bilo strah da me ne opali,al morala sam, ovaj je divljao i ja njemu "Deda nemojte se tako ponasati" i on urliken na meen "nisam ti ja deda, ja sam gospodin" i divljački pokusava potrgat brisac i ja govorim suvozačici neka zove policiju i kazem mu da je ikad vozi po zg znao bi da mu nisam cak ni prednost oduzela a kamo li ga ugrozila i da ne kuzim zasto se tako ponasa i bavijestim ga da policija stize. dosli oni, njih dvojca-razgovor s njim i s nama, odvojeno uglavnom, nije puhao iako sam ja pitala jesu li provjerili dali je alkoholiziran jer je iznimno agresivan ali su rekli da kao ne smiju jer nismo u prometu nego stojimo uglavnom, navodno će suvozačica i on dobiti prekršajnu prijavu Kako se postaviti u toj situaciji? Sto savjetujete za prekršajni sud? Ona je isto vozačica i nema niti jedan prekrsaj niti ikakvu prijavu. Ovo je bila isforsirana reakcija jer je čovjek bio iznimno uvredljiv.
  3. može li me susjed tuziti za ometanje posjeda, ako sam kamenje koje su oni nasuli na spornih 3m2 premjestila na njihovo zemljište i nasula svoje? ako da, što mi je činiti? kakva su moja prava? da li se za to moze platiti kazna? oni se prijete stalno s nečim,ali mi nije jasno s čim ako je već jednom utvrđeno da je to naše i u svim knjigama tako stoji puno hvala
  4. možete li mi mmalo objasniti tužbu za smetanje posjeda? kakva je procedura oko toga, koje su potrebne činjenice, kakve su kazne?
  5. Situacija je takva da smo kupili kuću i dvorište ukupno 506m2, tadašnja vlasnica nam je od oka pokazala gdje je međa, mi nismo zvali mjernika jer u kući do nas nitko nije živio. Prilikom gradnje garaže (1999.)izdana je lokacijska dozvola u kojoj se navodi da je lokacija garaže 30cm od međe sa istim susjedom. Mi smo garažu ipak uvukli u odnosu na tu lokacijsku dozvolu, ali smo prostor izvan betonskog ruba garaže i puta do nje koristili za parking automobila.dakle razlika između onoga što piše u lokacijskoj je u 3 metra za koja smo pomaknuli garažu.Da bi razriješili stvari oko te međe pokrenuli smo postupak utvrđivanja međe (jer je susjed odlucio prepustiti drugom susjedu izlaz na cestu kojeg mora imati i uzeti toliko s nase strane).U svim papirima stoji da je nase zemljiste ukupno 506m2 (lokacijska dozvola, izvadak iz gruntovnice, vlasnički list, katastarski plan iz 87., dokumentu o podjeli parcela iz 1973g.,mjernik je izašao na teren mjesec-dva prije nego smo kupili kuću, svaki izvadak iz zemljišne knjige također navodi 506m2).jedina razlika je u novom katastarskom planu rađenom prije godinu-dvije kada je tvrtka koja je radila katastar uzimala granice parcela po DOF2(dakle, ono sto se vidi) da pri tome nisu upitali gdje je granica.Svatko je dobio mogucnost zalbe na to njihovo, no naše još čeka jer je u međuvremenu već bio pokrenut pravni postupak. Općinski sud u Sk je donio odluku u našu korist (izlazio je sudski vještak i mjernik i sve silne procedure) na koju su ovi imali pravo žalbe.na temelju njihove žalbe dobili smo novo rješenje kojem se ukida odluka općinskog suda iz 2008.g i predmet se vraća na prvostupanjski sud na ponovni postupak. njihova žalba navodi da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno stanje i pogrešne primjene materijalnog prava. Također stoji da na žalbu nije odgovoreno (a odvjetnik nije ni spomenuo da bi se na nju trebalo odgovarati-da li je trebalo)Piše da nije jasno zašto je sud donio dva različita rješenja o uređenju međe. što sad to sve znači? da li imamo šanse ikada dobiti to nazad? što učiniti i kako se postaviti? oni u žalbi navode da smo ih pitali mozemo li parkirati tamo, no pitali smo mozemo li parkirati na njihovu stranu (jer smo u međuvremenu nadograđivali i i mali radne strojeve), navode da je međa betonski rub garaže gdje sadimo cvijeće (a zar ne stoji u zakonu da ograda ne mora biti isključivo na međi već bilo gdje na nekretnini? pomognite, jer smo sada već očajni što nam se agonija nastavlja ince, susjedi su odselili 6-9mj nakon što su kucu kupili i više nitko u njoj ne živi.
  6. isprićavam se ako sam fulala mjesto za ostavljanje posta!
  7. Pozdrav svima! znam da je ova tema bila već nekoliko puta spominjana, no eto u takvoj sam situaciji da mi treba što konkretniji odgovor za moj slučaj. Naime, dečko mi zeli otvoriti ugostiteljski objekt, ima d. u mirovanju na području središnje Dalmacije i tamo na računu ima 40.000kn, da ne zatvara tu firmu planira otvoriti novu (ona nema tu djelatnost) i molio me da mu pomognem sa financijama.Dogovor je bio takav da bi mu ja digla kredit na 40.000kn kojim bi on otvorio novi d.. sa potrebnom djelatnošću i platio najam poslovnog prostora, a onda si pozajmicom novac premjestio sa jednog računa na drugi (tj sa d. u mirovanju na novi koji planira otvoriti).On kaže da bi mi navedeni iznos vratio u roku od 35dana, a posto sam ja po prirodi skeptična, a opet dovoljno luda da sam digla taj krediti, želim znati kako bi se mogli pravno dogovoriti da imam neko pokrice da sam mu te novce dala. Koliko sam skuzila moze se napisati ugovor o posudbi koji kosta koliko ? (oko 1200kn?) a da li je uopce za išta vrijedna IZJAVA kod javnog biljeznika? mislim na izjavu "ja xx dana tog i tog, posuđujem xy iznos od 40.000kn koji se ovaj obvezuje vratiti u roku od 35dana, obročno ili u cijelosti" zanima me da li izjava ovog tipa išta vrijedi ili si mogu poslije nos s njom obrisati? da li mogu staviti u tu izjavu neku stavku kojom bi ga opteretila s necim ili ne? molim pomoc hitno... Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija