Jump to content

majodoan

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ni HOK ne može vječito štititi lihvare jer će im se to obiti o glavu, postoje i međunarodne institucije kojih su članovi i HOK, a vjerute mi spreman sam daleko ići, a nadam se da ako do toga dođe da će nas biti barem grupa građana.
  2. odvjetnik je radio protiv interesa mog pok oca naplatio se od pokojnog oca i nije izdavao račune, sada traži da to isto podmire nasljednici. Prijavio sam ga HOK-u, još nemam odgovora. Ne znam da li mogu pokrenuti tužbu kao nasljednik po Članak 227. Zlouporaba povjerenja (1) Tko zastupajući interese neke osobe ili brinući se o njezinoj imovini ne ispuni svoju na zakonu utemeljenu dužnost ili zlouporabi zakonom ili ugovorom dane mu ovlasti i time ošteti osobu čije interese zastupa, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ako kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini skrbnik ili odvjetnik, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. (3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka pokreće se privatnom tužbom. Nekoliko se ljudi javilo koje je zastupao, te tvrde da se i kod njih naplatio bez izdavanja računa. Što je najefikasnije za ovakve lihvare, molim pomoć.
  3. nedavno sam dobio poveliki račun od odvjetnika koji je vodio spor mom pok. ocu iz 2006. i 2007.( po sjećanju i zapisima u rokovniku otac je uredno plaćao). Međutim odvjetnik traži podmirenje duga s specifikacijama sada 2009. za sva ročišta iz navedenih godina. Kako postupiti.
  4. prije dvije godine preminuo mi je otac, kao jedini nasljednik nasljedio sam imovinu i dugove po kreditima koje sam otplatio. Sada se javio odvjetnik koji je vodio spor protiv majke po diobi vlasništva te traži da mu platim usluge (po nasljednom pravu) za sporove od prije tri godine. Koje je pok. otac mislim već platio, nije izdavan račun.Po zakonu o odvjetništvu isti je morao u roku od 30 dana naplatiti te izdati račun (Članak 18).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija