Jump to content

vox_zg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vox_zg objavio

  1. pozdrav, moja velika isprika ako ispadnem malo naporna sa ovim stalnim uletima, ali unatoc tome sto smo prema preporuci DO i nadleznog suda ipak angazirali odvjetnika, dogodilo se slijedece; zakazan je uvidaj na licu mjesta, sa komisijom, te se obavio u nazocnosti sudskog vjestaka popis stvari koje nam je tuzeni odbio vratiti kao zalog, a u meduvremenu, dok se popis obavljao, sudkinja nam je napomenula da je situacija vrlo slozena i da nam preporuca da ipak isplatimo tih 400€ koje je izmislio kao naknadu za cuvanje stvari, jer navodno nemamo ugovor o cuvanju, a cijeli proces ce nas kostati vise nego ovo sto on trazi. ponavljam, isprika ako silujem, ali s obzirom na ovo sto su mi ovdje savjetovali, meni ova cijela igra sve vise smrdi, jer od samog starta prakticki dobijamo od zakona savjet da isplatimo prevaranta, a cini mi se da nema smisla da je zakon tako nelogicno napravljen-da ja odnesem stvar na cuvanje, dogovor je da ne placam to cuvanje, a u meduvremenu taj netko izmisli da sam duzna odredenu cifru i zaplijeni mi stvar dok mu ne dam novac, a uz sve to policija i ocito sud ne mogu nista? ukratko-jel to moguce?... zahvaljujem i lijepo vas pozdravljam.
  2. odlucili smo angazirati odvjetnika jer od policije, suda i bilo kakve ustanove gdje smo potrazili pomoc, savjet ili cak kad smo htjeli bez odvjetnika podnijeti tuzbu pri sudu, dobili smo odgovor da ne mozemo bez odvjetnika nista. zapravo mozemo, ali odgovor je bio da nema smisla jer ce nam tako sve trajati jaaaaako dugo. ne moram ni napominjati da mi nemamo vremena, s obzirom da se radi o pc-u i osobnim stvarima koje nam je zlotvor oteo. daleko od toga da nismo cijenili savjet dobiven ovdje, medutim kad nam se zatvaraju prakticki vrata pred nosom bez odvjetnika, nemamo bas puno izbora. i jos jednom hvala na svakom misljenju i komentaru oko ovoga. itekako cijenimo.
  3. pozdrav i moja isprika zbog neazurnog javljanja. prije svega, zahvaljujem na komentaru, a zbog istog, kad sam vec otvorila temu, javljam slijedeci razvoj dogadaja; naime, uzeli smo odvjetnika iz ivanic grada gdje je cijeli problem u tijeku, te nas je uputio da je najmudrije napraviti zahtjev za osiguranje dokaza, te to sad stoji u cekanju suda da se bilo sto pokrene. konkretno, nase stvari su jos uvijek kod lihvara koji ih je svojevoljno konfiscirao, odvjetnik je napravio to sto je napravio... ispricavam se ujedno na nestrucnom zargonu, ali moja struka je zaista daleko od pravne. na temelju ovoga, bila bi jako zahvalna ako netko ima komentar na dogadaj, buduci da meni tri tjedna od uzimanja odvjetnika pomalo postaje sve smrdljivo, buduci da se nista nije dogodilo sto bi me zapravo umirilo i dalo nadu da cu ikada dobiti svoje stvari. hvala.
  4. prije svega, lijep pozdrav i ugodan dan svima, da ne duljim, problem je slijedeci; kupili smo gradevno zemljiste s nakanom da izgradimo montaznu kucu na tom zemljistu u 8/2008, od obitelji koja se u trenutku prodaje istog zemljista nama ponudila i predlozila cuvanje nasih stvari bez naknade iz dvosobnog stana u svojoj garazi dok ne izgradimo kucu. u meduvremenu je clan obitelji koji se predstavlja kao gradevni poduzetnik ugovorio s nama izgradnju betonskog prilaza i ograde sto smo mu platili u potpunosti. ogradu nije dan danas zavrsio. nazalost, platili smo tu skolu opako jer smo vjerovali "simpaticnim novim susjedima" i isplatili ga bez papira i sve to nebi bio toliki problem da se isti nije drznuo nakon upita kad cemo dobiti ono sto smo platili ucjenjivati da mi njemu moramo platiti kosenje trave na kupljenom posjedu, cuvanje stvari i ciscenje nekog kanala koji prolazi uz nasu parcelu. s tim nas ucjenjuje nekoliko mjeseci, te ne dozvoljava pristup stvarima buduci da se nalaze na njegovom posjedu. pozivamo policiju i oni prvo postizu dogovor s njim i nama da ce nam stvari ustupiti i da mozemo iz zg u ivanic grad gdje je zemljiste doci po svoje pokretnine. unajmljujemo kamion, dolazimo iduce jutro prema njegovom uvjetu da to moze biti iduce jutro do podne, ali ne da stvari. ponovno policija, sad moze stvari ali barem zeli 400€ ili pred policijom zadrzava stvari. policija savjetuje da pristanemo na uvjet da se sve zavrsi. pristajemo i kamion sa stvarima odlazi. ostaje odprilike trecina i tu trecinu ne zeli dati bez navedene naknade. konzultiramo ponovno policiju, odvjetnika i ukratko dobijamo savjet da mu ipak ne damo novce, nego rjesimo stvar privatnom tuzbom. usput saznajemo da je doticni uljepsan sa 4 teske krade i sada lijepo molimo bilo kakav savjet, misljenje ili komentar, jer smo van sebe od ove predstave. takoder, ako postoji netko tko bi nas mogao konzultirati ili zeli uzeti slucaj, molimo da se javi private. hvala puno unaprijed i velika isprika na duzem postu, ali u cijelom tom teatru ovo je max skracena verzija. hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija