Jump to content

paliku

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je paliku objavio

  1. Tako je, to nije javno parking mjesto, već privatno vlasništvo (etažirano kao zasebna etaža). Problem je u tome što vlasnik više nema u vlasništvu i stan (Investitor). Nitko od Vlasnika stanova nije vlasnik niti jednog parking mjesta.
  2. Ispričavam se zbog svoje pravne needuciranosti, ali i nakon vaše rasprave neznam što je na stvari...Ako bi mi mogao netko zdravoseljački objasniti bio bih zahvalan.
  3. Dakle, vidim da ima oprečnih mišljenja. Felix vaše mišljenje?
  4. Zanima me jeli i ako da na koji način je jedan od suvlasnika u zgradi stekao pravo na posjed jednog od parkirnih mjesta, koja su etažirana kao zasebna, a u vlasničkom listu se vode na treću osobu. Dakle, ako on tu parkira recimo dvije-tri godine, jeli on mogao samo na osnovu toga steći posjed tog parkirnog mjesta? Kakva prava ima vlasnik istog parkirnog mjesta? Kojim načinom ga prisilit da više ne parkira?
  5. Da, jasno mi je, ali što je u ovom slučaju ispunjenje uvjeta? Ako sam dobro razumio, bitan je red prvenstva upisa zabilježbi u zemljišniku. Po tome, ta tužba koja se odnosi na bivšeg vlasnika, ne može se odnositi i na mene kao novog vlasnika, s obzirom da je moj zahtjev za upis vlasništva predan prije zahtjeva i stavljanja plombe.
  6. Jeli sud sam pristupa brisanju zabilježbe po sl.duž. ili ipak treba staviti prijedlog za brisanje? Ako da, ima li kakav primjer prijedloga za brisanje? Hvala
  7. Ni jedno ni drugo. Radi se o tužbi jednog suvlasnika protiv bivšeg vlasnika kojim ga tereti da nije smio prodavati tu nekretninu (inače parking mjesto) iz nekog razloga i traži ovrhu nad njom???
  8. Možete li mi malo pojasniti na što mislite o karakteru potraživanja?
  9. Moj zahtjev za upis vlasništva je predan u zemljišniku prije nego li je zatražena zabilježba ovršnog prijedloga od treće strane (što je postalo vidljivo plombom koja je stavljena nakon nekog vremena). U međuvremenu me je sud upisao kao vlasnika, ali plomba još stoji. Jesam li vlasnik i postoji li mogućnost da to više ne budem ukoliko se donese rješenje o ovrsi bez obzira što sam zatražio upis vlasništva prije bilo kakve zabilježbe treće osobe?
  10. paliku

    plomba

    Nakon kupnje nekretnine predan je zahtjev za uknjižbu prava vlasništva u zemljišnik. Sada je iz nekog razloga stavljena plomba s naznakom ovrha na istu (datum zaprimanja je desetak dana kasnije nego zahtjev za uknjižbu prava vlasništva). Kako je moguće da je stavljena plomba ako je prije išao zahtjev za uknjižbu? Jeli to moguće?
  11. Felixx najprije zahvaljujem na odgovorima... Moram priznat da mi ova situacija nije baš jasna. Ako etažni elaborat nije regularan, kako je moguće da je na osnovu njega upisano vlasničko stanje u zemljišnik i ishodovana uporabna dozvola. Može li se etažni elaborat osporavati i ako da povlači li to za sobom poništavanje uporabne dozvole? Još jednom hvala
  12. s obzirom na stanje u z.k. (park.mjesto - etažni dio) i pod pretpostavkom da je kupac ujedno i suvlasnik, postoji li zapreka za kupnju?
  13. Molim vas barem mišljenje...
  14. Novogradnja je etažirana na način da su i vanjska parking mjesta zasebne etaže. Investitor pri prodaji stanova nije prodavao parking mjesta. Zgrada je prošla tehnički i dobila Uporabnu. U zemljišniku je zavedeno sve prema etažnom elaboratu, dakle, parkirna mjesta su zasebne etaže, a vlasnik je Investitor. Zanima me smije li Investitor naknadno prodavati parking mjesta?
  15. Ukoliko je stambena zgrada na nekoj zem.čestici etažirana na određeni broj etaža, znači li to da dijelovi koji nisu posebno naznačeni kao etaže pripadaju zajedničkim prostorima zgrade (kao okućnica)? Pozdrav i hvala!
  16. Investitor je izgradio zgradu za koju je dobio uporabnu dozvolu, prodao stanove i pomoćne prostore (podrumske i tavanske prostorije). Naravno, to nisu ostali tavanski i podrumski prostori (prema etažiranju-pomoćni prostori) već su uređeni kao stanovi i useljeni od strane vlasnika tih pomoćnih prostora. Sada ti novi "stanari" prave određene probelem ostalim vlasnicima pravih stanova, pa me zanima kakva prava mi "pravi" stanari imamo u odnosu na njih i jesu li se uopće oni mogli useliti bez našeg pristanka? Bilo kakav savjet bi bio dragocjen! Hvala
  17. paliku

    Parking

    Investitor je izgradio zgradu, prodao stanove, dobio uporabnu dozvolu, ali su parking mjesta još uvijek u zemljišniku upisana na njegovo ime i etažirana zasebno. Postoji li neki propis ili zakon po kojem bi Investitor morao osigurati određeni broj parking mjesta za zgradu (odnosno prepisati zgradi na korištenje ova parking mjesta)? Hvala
  18. Nisam siguran jeli ova tema spada u radno pravo ili obvezne odnose...Uglavnom, firma isplaćuje novčane nagrade za znanstvena promaknuća. Zanima me jeli moguće s radnikom sklopiti takav ugovor kojim će biti definirano da on ostane u radnom odnosu s firmom određeni broj godina, a da u slučaju otkaza o radu (bilo da ga daje radnik ili firma) radnik mora vratiti taj iznos?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija