Jump to content

ogard

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ogard objavio

  1. Dobro, FINA mi je prije ~2 mjeseca blokirala tekući račun u RBA po nalogu ZABE! Sredstva na računu nisu dovoljna da podmire sva potraživanja ZABE pa me sad interesira gdje stoje novci : 1. Blokirani na mom računu u RBA 2. Uplaćeni su na moj račun u ZABI 3. Kod FINE Unaprijed hvala na odgovoru!
  2. Poštovani, imam 55 godina i na zavodu za zapošljavanje bio sam prijavljen cca 2 godine, pošto nisam imao nikakva primanja prijavio sam se za popisivača i fala bogu prošao! Posao sam korektno odradio i predao im broj tekućeg računa na koji da mi isplate naknadu (~3000 kn). Naknadno sam u banci doznao da mi je račun blokirala ZABA zbog duga od 4500 kn, što je točno i želim to vratiti čim prije. U FINI sam podnio zahtjev da mi se dio zarade oslobodi (2/3) mislim po članku 92 ovršnog zakona kako bi barem nekako progurao mjesec, ali oni su mi telefonski odgovorili da po zakonu to nije moguće i da će mi cijela uplata biti blokirana !? I ETO NAKON ŠTO ME JE DRŽAVA PREVARILA, brisanje sa zavoda, rad bez ikakvog ugovora, sad mi ne daju ni dio zarade barem za nekakvu osnovnu egzistenciju.
  3. Dobio sam otkaz kao tehnološki višak, to sam sad podigel u firmi, neznam koliko vrijedi neko osnovno znanje, ali barem sam sad dokazal da obrtnici nemaju pojima i zapošljhavaju susedove sineke. Ja sam inače stari metalac!
  4. Prije svega zahvaljujem vam se na brzom odgovoru! Kako i gdje se podiže zahtjev za zaštitu prava (kako izgleda)? Usput imam još i 20 dana starog G.O. , ali to mi nije važno.Sad sam baš dobio SMS poruku da su mi papiri gotovi. Idem po njih pa ću vas obavjestiti kako je prošlo.
  5. Zaposljen sam na neodređeno vrijeme, a u ovoj firmi sam godinu dana. U ponedeljak (09.03.) vratio sam se s bolovanja (lom noge, 5 mj.). Poslodavac(veliki obrtnik) mi je kad sam se prijavio odgovorio " Tu više nebreš delati idi se razduži i javi se u administraciju ". Razdužio sam se i uzeo pismenu ovjerenu potvrdu (to je jedini papir koji imam), a zatim sam otišao u kancelariju po papire o otkazu (ujedno da vidim kakav otkaz ću dobiti, kakvo će biti obrazloženje). Tamo mi je odgovoreno da sad nema vremena (ćerka poslodavca) nek dođem kasnije. Javio sam se približno za 5 sati i dobio odgovor da bude ona to riješila s direktorom, nek sutra nazovem. Nazivam ja tako svaki dan do danas (13.03.), a odgovor isti! Dojadilo mi je, kako da reagiram (do sad sam bio pristojan) i koje pravne osnove eventualno mogu koristiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija