Jump to content

Vladd

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zelim iznajmiti stan potpuno legalno, vec sam nasao zainteresiranog podstanara, te zanima me koja je tocno procedura. Da li postoje negdje genericki predlosci ugovora o najmu koji se mogu popuniti, koliko primjeraka ugovora treba ispuniti te gdje ih treba nositi nakon toga (javni biljeznik, porezna uprava, itd?)
  2. Pozdrav, Zanima me koliki je rok za ponovnu registraciju vozila (tehnicki pregled itd.) nakon sto vazeca istekne i koje su sankcije ako se auto odjavi / ponovno registrira nakon toga roka? Ako postoji odredeni rok, smije li se unutar njega voziti vozilo u stranoj drzavi? Smije li neregistrirani auto stajati na parkiralistu u gradu u hrvatskoj?
  3. Pozdrav, u Austriji su me za izdavanje vozacke dozvole trazili papir sa nekakvim izvjescem o svim prometnim ne-djelima koje sam napravio iz hrvatske. Ja sam zvao MUP, pravosudje i jos nekoliko brojeva i nitko ziv ne zna kakav je to dokument ni sta tocno treba izvaditi. Ima li netko ideju sta bi to moglo biti? Nije potvrda o nekaznjavanju.
  4. Molim pomoć u vezi rješavanja idućeg problema. Naime na nekim katastarskim česticama u katastru upisan je jedan vlasnik (moja pokojna baka) a u gruntovnici drugi (prabaka koja je preminula prije više od 50 godina). Koja je procedura nužna da bi se ti podaci izjednačili?
  5. Hvala lijepa na informacijama.
  6. Zanima me, moze li se u NN kupiti obrazac kupoprodajnog ugovora koji se moze upotrijebiti za prodavanje cestica zemlje. Koliko primjeraka je potrebno za izvrsiti uknjizbu, te ciji sve potpisi moraju biti ovjereni kod javnog biljeznika? Da li se zahtjev za uknjizbu isto mora kupiti kao formular odvojeno i potvrditi kod javnog biljeznika ili se to moze u gruntovnici?
  7. Hvala na informacijama, u slucaju da zelim maknuti tu osobu s teretovnice, sto moram napraviti? Moze li se sastaviti kakva izjava ili slicno?
  8. Pozdrav, posjedujem određenu količinu obradive zemlje i kuću lociranu na toj zemlji. Upisan sam kao jedini vlasnik na toj zemlji, međutim unutar kategorije Teretovnica imam unešenu sljedeću točku na jednog člana svoje rodbine: "...uknjižuje se pravo uporabne, stanovanja i plodouživanja na nekretninama..." Zanima me što točno ta točka znači, koja prava na mojoj imovini može ta osoba tražiti od mene i na koji način te da li me ta točka na ikoji način ograničuje (u smislu kupoprodaje zemlje, modificiranja kuće itd...)?
  9. Pozdrav, molim pomoc. Trebao bi sestricni darovatio dio zemlje koju posjedujem. Zanima me koja je procedura: da li trebam sastaviti darovni ugovor kod biljeznika, ili se moze kupiti nekakav genericki, ako moze sto nakon sto se on ispuni treba li se negdje ovjeriti. Kako ona moze prenijeti nakon toga vlasnistvo na sebe, u kojem roku i kako se to oporezuje.
  10. Pozdrav, Moze li itko pomoci u vezi potrebnog postupka za rjesavanje sljedeceg tipa situacije: Moj pokojni otac je posjedovao stan (u Zagrebu) koji mi je ostavio u nasljedstvo. Ja imam dakle u svom posjedništvu ugovor o kupoprodaji stana te rjesenje o nasljedjivanju unutar kojega je navedeno da polazem sva prava na taj stan prema tom ugovoru. Problem je u sljedećem: Unutar ZK kao vlasnik je uneseno nepostojece poduzece (koje je valjda jednom postojalo ali danas ga vise nema, takodjer primjetio sam da je u vecini stanova u istom haustoru uneseno to isto poduzece kao vlasnik). Takodjer, podatak o povrsini stana se razlikuje unutar ugovora i unutar zk izvatka za cca 1 m^2. Zanima me koji je postupak potreban za ispravku povrsine (tocna povrsina je ona u ugovoru) te koji je postupak za unosenje vlasnistva u ZK???? ocajan sam
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija