Jump to content

gmatij41

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gmatij41 objavio

  1. Zaposlen sam u tvrtki kao regionalni voditelj. Za vrijeme mog mjesečnog rada 3-4 puta putujem u Slavoniju iz Zagreba i obavljam posao tamo. Vrijeme mog boravka u Slavoniji je c.a.36 sati, noć provodim u hotelu..., poslodavac mi plaća troškove noćenja sa doručkom, troškove prevoza-ali me interesira dali imam pravo na naknadu za odvojeni život, pošto sam praktički skoro tjedan dana u mjesecu odvojen od mjesta prebivališta a samim tim i od svoje obitelji? Hvala!
  2. - Poštovani, - Sklopio sam ugovor o djelu u kojem stoji da troškove smještaja,za vrijeme obavljanja mog posla-snosi poslodavac. To je funkcioniralo sve do sada (6 mjeseci),ako negdje noćim,platim i poslije to naplatim u računovodstvu. Naplata zadnja 2 računa,od kojih je jedan od početka Travnja su stopirana a nitko mi nezna reći zašto? Prebacuju me sa jedne osobe na drugu,kao-moraju vidjeti,misle da na taj iznos još moraju platiti poreze i prireze....već 2 mjeseca! Dali mi možete odgovoriti,kakva su pravila i ako imate članak zakona,koji to određuje. Puno vam hvala!
  3. Zaključio sam predugovor sa investitorom i bankom koja bi mi kada sve bude gotova odobrila kredit za kućicu od 80-tak m2,uz to sam dao 100000kn kapare a završetak gradnje po sistemu ključa u ruke sa potrbnim,ishodovanim papirima je trebao biti još prije godinu dana. u predugovoru je bilo navedeno da imam pravo na povrat kaucije ukoliko investitor ne ispoštuje rok gradnje.Uz to sam i sam investirao u opremu stana jer mi se pojedina,koja je ponudjena od strane investitora nije svidjala.Danas godinu dana poslije,objekat još nije završen i spreman za useljenje,investitor mi se ne javlja na telefon u banci vele da ih ne interesira i ako je investitor digao ruke od svega,kućica je njihova(oni su pratili investitora)ako ne isplatim puni iznos koji je naveden u predugovoru.Najbolje od svega je to što bih još dodatno morao ulagati jer je objekat izgradjen nekvalitetno,imam vlagu već sada u svakom kutu,radijatori nisu postavljeni,brojilo za vodu i još masa stvari.Šta da radim i kome da se obratim-molim vas pomozite!!!!
  4. zamolio bih sve znalce hrvatskog zakona,da mi odgovore na jedno vrlo osjetljivo pitanje:u biti radi se o prisluskivanju mobilnih telefona,znam tko ih smije ali ne znam tko ne smije prisluskivati. dali npr.naftna kompanija "INA"smije prisluskivati svoje djelatnike kao zbog toga sto oni posjeduju povjerljive informacije,i samo jos jedno podpitanje:dali se poruke na bilo koji nacin mogu otkriti,ako onaj tko ih hoce provjeriti nema pristup mobitelu,ono kao dabi ih se na neki nacin presretalo,ja osobno sam misljenja da nemogu,ali imam veliku i dugotrajnu diskusiju sa odredjenom osobom izINE,koja tvrdi da oni mogu sve prisluskivati,plate i to je to,u biti ona tvrdi da nju njezini sefovi mogu prisluskivati,presretati joj poruke...,molim vas pomozite joj,jer je to preraslo u fobiju!!
  5. zamolio bih sve znalce hrvatskog zakona,da mi odgovore na jedno vrlo osjetljivo pitanje:u biti radi se o prisluskivanju mobilnih telefona,znam tko ih smije ali ne znam tko ne smije prisluskivati. dali npr.naftna kompanija "INA"smije prisluskivati svoje djelatnike kao zbog toga sto oni posjeduju povjerljive informacije,i samo jos jedno podpitanje:dali se poruke na bilo koji nacin mogu otkriti,ako onaj tko ih hoce provjeriti nema pristup mobitelu,ono kao dabi ih se na neki nacin presretalo,ja osobno sam misljenja da nemogu,ali imam veliku i dugotrajnu diskusiju sa odredjenom osobom izINE,koja tvrdi da oni mogu sve prisluskivati,plate i to je to,u biti ona tvrdi da nju njezini sefovi mogu prisluskivati,presretati joj poruke...,molim vas pomozite joj,jer je to preraslo u fobiju!!
  6. gospodja je radila u njemackoj 5 godina,sto je po njemackom zakonu minimum za ostvarivanje prava na mirovinu.poslije povratka u hrvatsku je upisala te godine staza u radnu knjigu,nastavila raditi u hrvatskoj s tim da je nakon par godina podnjela zahtjev za povratak sredstava uplacenih u njemacko mirovinsko.sredstva su joj isplacena i sada je jasno da od njemacke mirovine nema nista,ali sta se desava sa radnim stazom,dali se tih 5 godina normalno racunaju ili su i one upitne,kada dodje vrijeme za hrvatsku mirovinu??????
  7. dali itko zna odgovor na temu "godine staza"?????????????????
  8. gospodja je radila u njemackoj 5 godina,sto je po njemackom zakonu minimum za ostvarivanje prava na mirovinu.poslije povratka u hrvatsku je upisala te godine staza u radnu knjigu,nastavila raditi u hrvatskoj s tim da je nakon par godina podnjela zahtjev za povratak sredstava uplacenih u njemacko mirovinsko.sredstva su joj isplacena i sada je jasno da od njemacke mirovine nema nista,ali sta se desava sa radnim stazom,dali se tih 5 godina normalno racunaju ili su i one upitne,kada dodje vrijeme za hrvatsku mirovinu??????
  9. ako vozim cestom sa prvenstvom prolaza (postoji i znak),ta cesta ima zavoj od recimo 90% a na istom tom zavoju se na nju nastavlja sporedna cesta,koja je u biti nastavak ravnog dijela,prije zavoja,pitanje je:dali se mora dati zmigavac prije napustanja glavne ceste,bez obzira sto se ne mjenja smjer kretanja,ja mislim da,ali mi treba potvrda,unaprijed hvala!! :hvala:
  10. bracni par bez dijece i roditelja imaju kucu i okucnicu u svom vlasnistvu (1/2),poslije njezine smrti on ne cini nista u svezi rjesavanja nasljedstva,poslije njegove smrti na njegov dio se obrusavaju njegova braca i sestre i uspijevaju,dali analogno tome na njezin dio ima pravo njezina jedina zivuca sestra????hitno!!!!!unaprijed vam se srdacno zahvaljujem na vasim odgovorima!!
  11. moram sam sebi pisati,jer nitko mi nece odgovoriti,ili nitko nezna???? molim odgovor ako znate!!!!!
  12. ako supruznici rade i dodju u starosnu mirovinu,nakon odredjenog vremena jedno od njih umre,dali onaj drugi supruznik odlucuje koju ce mirovinu primati,dali dobiva obadvije ili kako je to vec rjeseno u hrvatskom zakonu. nejasno mi je u biti to,ako se odlucuje,recimo na suprugovu mirovinu,pod pretpostavkom da je veca,sta biva sa njezinim novcima koje je cijeli svoj radni vijek izdvajala,jer i da nije radila,imala bi pravo na suprugovu,jos uz to da je recimo kupila par godina staza,znaci njezini novci propadaju ili???????
  13. ma gledajte,gradjevnu dozvolu ima,samo sto su gabariti kuce,kao i krova veoma upitni,par puta je upozoren,svaki puta komentira,kako je to par kg.snjega a kako velim prijatelj mi se boji za djecicu koja bas na toj kriticnoj strani imaju vanjske stenge za popeti se na kat,gdje i stanuju.
  14. jedan moj dobar prijatelj me zamoli da ovo stavim na forum,jer veli,nezna kome bi se obratio.radi se naime o susjedovom krovu koji sa svojim napustom prelazi medju,a posto je susjedova kuca jos i visa dolazi do problema,pogotovu zimi,kada sav snjeg sa susjedovog krova zavrsi u njegovom dvoristu(susjed nema snjegobrane),posto mi prijatelj ima i dvoje male djece,jasno je da strahuje i za njih,prilikom jakih oborina.sta mu je najbolje za ciniti?????
  15. nema stari moj nista od rostilja,dovoljno ce biti da kazem,da taj moj susjed vec godinama ne razgovara niti pozdravlja druge susjede,ja sam se najduze uspio odrzati,da ne udjem u konflikte,ali evo stiglo je i mene!
  16. prije 10-tak godina posadio sam tuje izmedju sebe i susjeda,zicana ograda je na medji(isto sam je ja postavio),tuje su 70-tak cm u mojoj parceli,sada su se one spojile i nastala je lijepa ziva ograda ali...?posto je zicana ograda visine 1,3m a tuje oko 2m,iznad zice su krenule na susjedov zracni prostor,prosle godine je zatrzio da predjem u njegovo dvoriste i osisam grane,sto sam ja i napravio,ove sam ga pitao,dali da to opet napravim,rekao je da mik vise nece dozvoliti ulaz ali isto tako svakodnevno inzistira da taj problem rijesim,nece ih niti on sam sisati,niti me pusta u dvoriste.napominjem,da je to strana,na kojoj je on inace trebao napraviti ogradu!pomozite mi savjetima,molim vas!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija