Jump to content

deviant

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je deviant objavio

  1. Poštovani, Za početak se ispričavam ako sam temu smjestio u krivi podforum. Prodao sam skuter koji je pod kreditom još 2 godine. Pošto je knjižica vozila bila kod mene cijelo vrijeme, bez ikakve naznake o zabrani prodaje, niti sam upozoren da ne smijem prodavati vozilo dok je pod kreditom, vozilo sam prodao. Novi vlasnik je bio u stanici, obavio tehnički, platio policu i dobio nove dokumente koje mu u MUP-u ne žele ovjeriti dok ne donese potvrdu iz fine da je kredit zatvoren. Pošto kredit nisam u mogućnosti zatvoriti, zanima me koje su sada naše opcije? kao najbezbolnija opcija mi se čini da registriram vozilo na sebe, sa starim dokumentima jer ovi njegovi novi ionako ništa ne vrijede. Da li to mogu? Zanima me također da li bih ja morao ponovno platiti registraciju za vozilo koja je već plaćena, ali na njegovo ime pretpostavljam(?)te koji su nedostatci ovakvog načina za mene i njega? dakle on bi bio vlasnik vozila a registracija bi bila na mene. Puno vam hvala na pomoći!
  2. pa da,pošto sam i ja vlasnik tog zemljišta kao i svaki drugi stanar zgrade...iako ne mislim da treba suglasnost SVIH stanara zgrade za tužbu pošto se tako ne bi riješio niti jedan spor stanara jer uvijek taj jedan o kojem se radi ne bi bio suglasan. ok,hvala...neke smjernice sam dobio
  3. da,promaklo mi je...riječ je o zaustavljanju a ne parkiranju.. iako vi ne biste pridodavali veliku pažnju na njegove promjedbe, ja očito kršim zakon:)
  4. (1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo: 1. na obilježenome pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od 5 m od tog prijelaza i na prijelazu biciklističke staze preko kolnika, 2. na prijelazu ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini, 3. na željezničkim ili tramvajskim prugama i u blizini tih pruga ako se time sprječava promet vozila koja se kreću po tračnicama, 4. na raskrižju i na udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika, 5. u tunelima, na mostovima, u podvožnjacima i na nadvožnjacima te na udaljenosti manjoj od 15 metara od mosta, tunela, podvožnjaka i nadvožnjaka, 6. na dijelu ceste u blizini vrha prijevoja i u zavoju gdje je preglednost ceste nedovoljna i gdje se vozila ne bi mogla obići bez opasnosti, 7. na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenoga ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti, bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika – manja od 4 metra, 8. na mjestu na kojem bi vozilo zaklanjalo postavljeni prometni znak ili uređaj za davanje znakova prometnim svjetlima, 9. na biciklističkoj stazi, odnosno traci, 10. na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom, 11. na nogostupu, 12. ispred kolnoga ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu, iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu komunalnu mrežu te na mjestima rezerviranim za vozila opskrbe ili na mjestima namijenjenim i obilježenim kao mjesta za odlaganje kućnog otpada, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima, 13. na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. (2) Iznimno, od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 11. ovoga članka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom. --- znači vozilo po točki 12 ne smijem parkirati na ulazu u zgradu OSIM ako je ostavljeno 1,6m površine za kretanje pješaka...a ostavljeno je..samo sad ne razumijem dali ovo vrijedi samo ako postoji znak za parkiranje ili u svakom slučaju?
  5. znači ja tu ne smijem ostavljati skuter? naseljem prolazi cesta ali je taj prilaz od ceste odvojen rubnikom i služi pješacima da uđu u zgradu.
  6. znači sredinom naselja prolazi cesta,kojom je inače zabranjeno prometovat ali to nitko ne šljivi...onda ide povišeni rubnik pa travnata površina,osim kod ulaza gdje je betoniran prilaz zgradi,i onda idu stepenice do samog ulaza.. taj dio kolnika može bit jedino pješački prilaz zgradi,ili tako nešto. Ne brine on mene previše ali želim ga pravno ušutkati za sve vremena.
  7. Dali skenirani račun poslan putem E-maila ima isto značenje kao i pravi? Hvala
  8. Ovako, živim u zgradi stoga skuter moram ostavljati ispred zgrade.Ulaz zgrade je povišen, ispred su stube koje vode do ulaza, s pripadajućim im rukohvatima. Praksa mi je da skuter parkiram uz rub betoniranog prilaza stubama, odmah do početka stuba kako bih lancem mogao povezati točak sa rukohvatom. sada, imamo novog nadobudnog predstavnika stanara koji demonstrira silu pa je meni počeo prigovarati kako to ostavljam motor. Na moj upit gdje bih ja to trebao ostavljati svoj motor nema neki odgovor, samo i dalje tupi svoje kako se ljudi ne mogu spustiti stubama i držati za rukohvat jer ih na kraju čeka moj motor koji moraju zaobići...naravno, iako postoji druga strana stuba, koju on valjda ne vidi. Ja shvaćam da se neka bakica može na mene naljutiti i sve to, ali me zanima dali postoji zakon koji meni brani takvo parkiranje i koji uopće definira gdje se to skuteri mogu ostaviti a gdje ne. Ovakav način parkiranja je jedini ako želim skuter povezati za nešto...a želim jer se bojim krađe ,motor nije baš jeftin... Stoga, dali on ima pravnu osnovu za ovo što priča i dali ga moram poslušat ili mogu i dalje po svom?
  9. Poštovanje, Rekao sam se javiti sa vijestima kako je završio moj slučaj čisto da informiram neke koji imaju sličan problem..a ima ih. Eto danas sam bio na sudu i jako sam zadovoljan rezultatom:) Uglavnom, moj prigovor je bio napisan na slijedeći način... U prvoj rečenici krivnju priznajem i ne poričem ono što mi se stavlja na teret. Dalje pišem kako sam te noći slavio rođendan, popio nekoliko piva tokom cijele večeri te kako inače ne pijem i nisam očekivao da ću napuhati toliko... Kako sam svjestan počinjenog prekršaja, prihvaćam novčanu kaznu i želim ju platiti dok molim sud da mi umanji izrečenu kaznu zabrane pošto nisam ponavljač prekršaja i jer mi automobil treba zbog posla. Danas na sudu me sutkinja nije ništa pitala nit sam išta morao govoriti..jednostavno mi je rekla da mi smanjuje zabranu sa 6 na 2 mjeseca i doviđenja:) eto ja mislim da je do ovog došlo prvenstveno zbog toga što nisam ponavljač i činjenice da sam sve priznao,prihvatio krivnju... prije mene je bio čovjek koji je pričao takve stvari da se opravda, da je to jednostavno presmješno...Suci svašta čuju i jednostavno nema smisla prodavati im demagogiju nego fino priznaš sve, ljudski je pogriješiti. izraziš kajanje i to je to.iskrenost čini čuda..barem mislimd a u mom slučaju je:) pozdrav svima i hvala na odgovorima još jedanput
  10. Zahvaljujem na odgovoru. da ne dužim puno,bio sam kod poznanika-odvjetnika i on će mi to riješiti. Prema onome što je rekao gotovo sam siguran da će biti umanjena zabrana iako se kod nas nikad ne zna. Do prije ovog slučaja prvi sam govorio da za alkohol ne smije bit tolerancije ali kaznit nekog tko nije ponavljač prekršaja sa 6 mjeseci mi je stvarno puno. ni taj jedan promil nije bog zna šta...al ok. javit ću se kako je prošlo zbog onih koji imaju isti slučaj pa ih zanima. poz
  11. hvala puno na odgovoru ali i dalje ne znam ono što me najviše zanima... kako pisati prigovor? u kojem smjeru da moj prigovor ide? detaljno opisati situaciju te kobne večeri ili kukati kako trebam vozačku,kako ću u buduće biti dobar itd itd:)
  12. Pozdrav svima. zaustavljen sam od strane policije, napuhao 0,98. danas su mi poštom stigle uplatnice i prekršajni nalog. meni sad nije jasno kako nisam dobio poziv na sud jer mi je policajac rekao da ću dobro proć na sudu pošto nisam nikad kažnjavan... isto tako nisam mogao naći vozačku nego sam ju našao naknadno dok su oni u autu pisali izvješće te sam i za neposjedovanje vozačke dobio 300 kn iako sam policajcu rekao da sam ju našao.na to je on samo odgovorio "dobro"... novčanom kaznom sam zadovoljan(1000 kn+ 300kn) dok zabranom vožnje b kategorije nisam...dobio sam 6 mjeseci i na to bi uložio prigovor. zanima me što napisati u prigovoru da mi se uzme kao olakotna okolnost,ne radim kao vozač... znam da oni čuju svašta ali ja stvarno ne pijem često nit vozim pijan, tada sam morao spletom okolnosti jer curi nije bilo dobro a ona je trebala voziti doma.Da li da ja njih morim detaljima ili?mislim, nemam iskustva s ovim i ne znam što napisat... znači novčanu kaznu sam spreman platiti,prigovor se odnosi na dužinu mjere zabrane. još jedno pitanje,meni ne piše od kad mi teče mjera zabrane...uopće ne znam dal ja sad smijem voziti ili ne?! hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija