Jump to content

tamara_bm

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na koji način Vam je uručena odluka o godišnjem odmoru? Jeste li koristili godišnji odmor u naznačenom periodu 01.08. do 17.08.? Imate li još neiskorištenog go u 2013?
  2. U prethodno spomenutoj obavijesti nema pouke o pravnom lijeku
  3. Dobar dan, molim savjet vezano uz mogućnost žalbe na OBAVIJEST o izboru kandidtata za radno mjesto u Javnoj ustanovi "Park prirode Kopački rit". Radi se o javnom natječaju objavljenom u NN 05.07.2013. za radno mjesto stručnog suradnika na međunarodnom projektu - na određeno vrijeme. Nakon inicijalnog razgovora, obavljen je drugi krug testiranja, te sam kao "neuspješan" kandidat dobila kratku obavijest da je odabrana osoba XY. Iako smo u užem krugu svi zadovoljili formalne uvjete, nejasno je na osnovu kojeg kriterija i/ili rezultata je izvršen konačni odabir, stoga: 1. Da li postoji mogućnost uvida u natječajnu dokumentaciju, pogotovo kvalifikacije odabranog kandidata i životopis? 2. Da li postoji mogućnost žalbe, te kome se i na što točno žaliti? Unaprijed zahvaljujem, Tamara
  4. Nitko još nije "zagrizao" na temu, ali samo da javim kako sam podnijela sve što sam imala, pa Vam za cca. 2 mjeseca javim kako je završilo (toliko naime traje procedura u OS).
  5. Hvala na odgovoru. Molim pogledajte još ovo: Mislite li da su slijedeći argumenti okrivljenika relevantni za blažu zaštitnu mjeru: 1. okrivljenik ima ozbiljno bolesnu majku, koja živi u inozemstvu (90 km od mjesta prebivališta okrivljenika) 2. okrivljenik kao pirotehničar i operater stroja obavlja terenski posao 3. okrivljeniku u zadnjih 7 godina nije izrečena presuda koja je povezana s prekršajem za kojega se sada tereti 4. okrivljenik do sada nije sudjelovao u prometnoj nezgodi
  6. Vidim da ste na početku već pomogli dečku i dosta toga napisali. Pa ako možete najvažnije ponoviti u mom slučaju. U pitanju je brzina i alkohol. Za brzinu sam pročitala u ZSPC i to mi je jasno. Ostaje alkohol. Molim da mi objasnite/potvrdite koje su sve posljedice - koliko za 0,8 promila: novčana kazna, bodovi i oduzimanje vozačke. Odnosno jesam li dobro pročitala: po čl. 199 st. 8 od 1000-2000 kn novčana kazna, te po čl. 287 st. 2 dva negativna boda. Jedino što ne znam gdje naći je na koliko se oduzima vozačka min-max? Te treba li, ukoliko sve bude izrečeno minimalno ulagati prigovor? Hvala unaprijed!
  7. Molim pomoć! Temeljem Zakona o konvalidaciji NN 104/97 i novoga Pravilnika o postupku konvalidiranja odluka i pojedinačnih akata iz područja mirovinskog osiguranja NN 53/08 ponovno je otvorena mogućnost "priznavanja" radnog staža osobama koji su isti ostvarli na okupiranim područjima za vrijeme rata. Zanima me koliko je dokaza "dovoljno" za pozitivno rješenje ovakvih zahtjeva? Naime, u mom slučaju uz zahtjev sam priložila radnu knjižicu iz koje je vidljivo trajanje radnog odnosa i prijavu/odjavu s "parafonda". Međutim pozvana sam da dostavim dodatne dokaze: "ugovor o radu, rasporedna rješenja, zdravstvenu iskaznicu i dr. podatke o trajanju zaposlenja". Nažalost tražene dodatne dokaze nemam, ali postoje svjedoci. Pored toga našla sam Odluku Ustavnog suda od 10.09.2008. u kojoj se između ostaloga navodi kako je "... radna knjižica po svojoj naravi pravnorelevantni dokument kojim se dokazuje postojanje i duljina radnog staža." Dakle još jednom koliko je dokaza dovoljno za konvalidiranje radnog staža? Unaprijed hvala na svim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija