Jump to content

Jole67

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali to samo imaju dijeca dragovoljaca i hrvi ili i dijeca branitelja?
  2. Pozdrav!Kolega nije dobio braniteljsku stipendiu za dijete jer mu fali 14 dana do statusa dragovoljca.I ako je bio u narodnoj zaštiti ali naravno u uredu za obranu njega nema na spisku i nemože dobiti potvrdu.Poslje objave liste stipendija u jako je lošem stanju peteročlana su obitelj s primanjima 2900kuna mirovine.Pa molim za pomoć dali se može kako da dokaže pravnim putem da je bio u narodnoj zaštiti.Unapred vam zahvaljujem!
  3. Dobio sam rješenje za mirovinu sa početnim koificijentom 1.50. Dragovolac sam neki mi kažu da imam pravo na koificijent 1.85.Bio sam mobiliziram od 07.10.1991-31.3.1999.Dobio sam rješenje na 2330 kuna.Molim te da mi to odgovoriš da znam na čemu sam jer više nemogu nikome vjerovati ? PUNO TI HVALA !
  4. pa idem na komisiju za mirovinu
  5. nisam prodzili su mi bolovanje kada sam im pokazao rješenje od vještaka za priznavanja 100% kao posljedica rata
  6. i ja imam isti slučaj sutra idem drugi puta na komisiju pa ću vidjeti što će biti
  7. sudionik sam domovinskog rata od 07.10.1991-1999.god.sutra idem na komisiju imam dg f43.1,f41.2.priznat mi je ptsp 100% kao posljedica rata.pa me zanima sto im znači tih 100 dana dali ce imati utjecaj na komisiju?
  8. pozdrav svima?molim vas da mi netko objasni gdje se predaju zahtjevi za besplatne uđbenike.hrvatski sam branitelj petero člana smo obitelj sa primanjima manjim od 1,900 kuna po članu svi troje idu u osnovnu školu zato me to zanima.unapred se zahvaljujem
  9. Na tom riješenju ne piše daljnje liječenje, da li me povijerenstvo zbog toga može skinuti s bolovanja ili da se žalim na to riješenje prije povijerenstva.ako me na povijerenstvu skinu sa bolovanja neću ostvarivati nikakva primanja jer sam dobio otkaz pod bolovanjem, a bio sam zaposlen na određeno vrijeme. Prvi puta sam išao na komisiju, pa me zanima da li da se žalim na riješenje ili da idem na povijerenstvo bez žalbe. OD DOKUMENTACIJE POSIJEDUJEM: Dnevnu bolnicu Bolničko liječenje Nalaz regionalnog centra za PTSP Nalaz viještaka hzzo-a, sa potpisom trojice viještaka riješenje za sto postotno bolovanje, gdije je navedeno bolest nastala posljedicom sudijelovanja u domovinskom ratu Nalaz psihijatra sa KBC_a rebro Ratni put Potvrda o dragovoljcu domovinskog rata Sudionik domovinskog rata od 07.10.1991. do 31.03.1999.god. sve vrijeme sam bio mobiliziran u 107 i 132 brigadi. Dobro će mi doći svaki vaš savijet jel mi je žalbeni rok sve kraći. UNAPRIJED VAM ZAHVALJUJEM!!!
  10. Dobro veče. Bio sam branitelj(dragovoljac) u domovinskom ratu od 1991.g. do 1996.g. Prije par godina tj. 2007.g. počeo sam se liječiti od PTSP, i nedavno predao sve potrebne papire ukojima je naznačeno da sam se liječio od PTSP. Bio sam na vještačenjima u svrhu priznavanja braniteljske mirovine. Na kojem mi je ovlašteni vještak tvrdio da mi produžuje liječenje za PTSP. Da bih zatim nakon par dana dobio riješenje da mi se nepriznaje pravo iz mirovinskog osiguranja na temelju invalidnosti.U istom je i obrazloženje da je postupak za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja na temelju invalidnosti prema čl. 35. Zakona o obaveznom zdranstvenom osiuranju na temelju nalaza ovlaštenog vještaka utvrđeno da kod osiguranika tj. mene nije nastupila invalidnost prema članku 34.ZOMO. MOLIO BIH VAS AKO MI MOŽETE OBRAZLOŽITI OVO RIJEŠENJE, VEŠTAK MI TVRDI DA MI JE PRODUŽENO LIJEČENJE, A PRAVNA SLUŽBA PO OVOME RIJEŠENJU DA MI JE UKINUTO LIJEČENJE I BOLOVANJE. UNAPRIJED HVALA NA ODGOVORU I POMOĆI.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija