Jump to content

Dorina43

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dorina43 objavio

  1. Također imam problem s isplatom štete od Jadranskog osiguranja. Iako je zapisnik u moju korist, pismeno su mi se očitovali da će štetu isplatiti po okončanju prekršajnog postupka. To je bilo početkom 2010.g.. Pročitavši ovo sve iznad za pravobranitelja za osiguranje, da li ima neki zakonski rok za pismeno obraćanje istom? Naime, na str. www.huo.hr piše: "Pritužba mora pravobranitelju osiguranja biti dostavljena u roku od 6 mjeseci od postupka društva za osiguranje za koji stranka smatra da predstavlja kršenje Kodeksa osiguranja. Prije podnošenja pritužbe pravobranitelju osiguranja, stranka se sa svojom pritužbom mora obratiti odgovornom društvu za osiguranje - prethodno odlučivanje u internom žalbenom postupku naime, predstavlja procesnu pretpostavku te pravobranitelj osiguranja neće uzeti u razmatranje pritužbu koja nije prethodno raspravljana u internom žalbenom postupku. Pritužba mora pravobranitelju osiguranja biti dostavljena u roku od 6 mjeseci od postupka društva za osiguranje za koji stranka smatra da predstavlja kršenje Kodeksa osiguranja. Prije podnošenja pritužbe pravobranitelju osiguranja, stranka se sa svojom pritužbom mora obratiti odgovornom društvu za osiguranje - prethodno odlučivanje u internom žalbenom postupku naime, predstavlja procesnu pretpostavku te pravobranitelj osiguranja neće uzeti u razmatranje pritužbu koja nije prethodno raspravljana u internom žalbenom postupku." Da li se imam pravo obratiti pravobranitelju ili sam zakasnila jer nisam to učinila u roku 6 mj.?
  2. Pozdrav! Kada policija uputi prekršajni nalon Prekršajnom sudu, da li se uz dokumentaciju prilaže da je bio upućen i prigovor na zapisnik očevida, od strane okrivljenika, kao i da je proveden postupak od PU po prigovoru, da se utvrdi da li je bilo ikakvih nepravilnosti od strane policije? Da li prekršajni sudac ima uvid i dokumentaciju u to sve (prigovor i njegovo rješavanje) prije glavne rasprave?
  3. Muči me da li ima neki rok za prijavu štete osiguravajućoj kući, ništa više.
  4. Muči me sam slijed događaja!?! Kako ja kužim, policija donosi zapisnik očevida u roku 30 dana, koji trebam preuzeti (da li se može ranije). Ja s njim idem u osiguravajuću kuću i pokrećem naplatu. U međuvremenu,suprotna strana se žali... Da li je to slijed? Tnx
  5. Poštovani, Imala sam prometnu nezgodu, za koju sam mislila (u šoku) da sam ja kriva. Međutim, sutradan sam potražila očevica nezgode (vozač ZET-a) koji mi je potpisao izjavu da je suprotna strana u razkrižju prošla kroz crveno. Javila sam nova saznanja i policajcu koji je radio očevid, a i suprotnoj strani radi izmjenjenih okolnosti udesa. Suprotna strana negira i poziva se na prekršajni sud. Mene zanima, kakav je zatim slijed događaja? Tko pokreće Zahtjev prijedloga za prekršajni sud? Da li potpisana izjava vozača ZET-a se može upotrijebiti, kod osiguranja suprotne strane za naplatu štete? Tnx.
  6. Poštovani, Da li je moguće da ja kao sin, kupim nekretninu (stan) od majke, za 1 kn? To je provedivo u gruntovnici? Da li na taj način nasljednici imaju pravo na nužni dio? Hvala naa odgovorima.
  7. Pozdrav! Zanima me kako ostvariti darovni ugovor na nekretninu (stan) koja se nalazi u dr. državi tj. BiH. Naime, otac mi želi darovati stan. Hrvatski smo državljani, pa me zanima da li je dovoljno darovni ugovor ovjeriti kod javnog bilježnika u RH i s istim dobiti dobiti vlasnički list u BiH? Ili su za to druga pravila. Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija