Jump to content

Aleksandra27

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo još jedne sa takvim problemom, rastala se prije godinu dana, on je ostao u stanu i na jedvite jade otplaćuje kredit za taj stan zbog švicarca, a ja plaćam kredit koji sam digla za auto, auto u međuvremenu prodala (dok smo još bili u braku) i uvela grijanje u taj stan, imam još malo više od godinu dana da isplatim kredit. hoću li ikada vidjeti te novce ili da ih zaboravim, nisam pokretala tužbu za utvrđivanje bračne stečevine jer smo imali samo taj stan koji je na kredit i nema smisla da tražim pola stana, naravno bila glupa kad sam se udavala, vjerovala mu beskrajno i nisam smatrala bitnim da se uknjižim na pola stana
  2. Od kume kuma se rastaje, muž je podnio tužbu za razvod i želi joj uzeti djecu, budući da je ona trenutno nezaposlena. koliko znam ona može od njega tražiti uzdržavanje, osim za djecu naravno, može i za sebe tražiti nakon što se razvedu, trebam predložak kako napraviti tužbu?
  3. I ja sam tako dobila od oca kuću darovnim ugovorom, ali sam nakon tri godine od darovanja, vratila natrag ocu kuću opet darovnim ugovorom, na to se ne plaća porez za nekretninu jer smo u prvoj liniji(znači sa kćer na oca), pa smo nakon toga sklopili ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i to je sada sigurno. Nekretnina odmah prelazi na Vas i ne može se pobijati. To Vam je najsigurnija opcija, ali time preuzimate brigu o ocu, budući ste tim ugovorom vezani uzdržavati ga do njegove smrti, jer jedino otac može onda raskinuti ugovor ako misli da se o njemu ne brinete (zapravo je sve stvar dogovora između Vas i oca).
  4. Darovni ugovor se može pobijati, odnosno ona može tražiti nužni dio, a nužni dio je 1/2 od stana koji vam je darovan. Bolje bi bilo da sklopite Ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju.
  5. Pozdrav ljudi i molim pomoć! Muž mi je bio obrtnik, i naravno kako to danas ide - više ne ide - zatvara obrt, ali su ostali dugovi prema poreznoj. Nisu preveliki, kakve sam čula da znaju biti jer nije dugo obrtnik, recimo oko 30.000,00 kuna. Imamo stan na kredit od 30 godina, pa me zanima može li nam Porezna sjesti na stan iako je stan pod hipotekom i banka je uknjižena na njega? Mogu li ja kao njegova supruga odgovarati za te dugove (ja nisam nikada imala veze sa obrtom)? Unaprijed hvala.
  6. Hvala puno!!!! Bila sam sigurna da je tako, ali mi nije bilo svejedno kad sam vidjela što radi. Hvala na odgovoru!
  7. Ljudi, molim pomoć! Probila sam prozor u susjedovo dvorište bez ikakvog pitanja, niti njegovog pristanka, budući da sam od drugih susjeda čula da sa njim uvijek ima problema i da se s njime ništa ne može dogovoriti. Prema uputi iskusnog pravnika nisam stavila prozor, već staklenu opeku samo da bih dobila svjetlosti u sobu, a kroz opeku se u biti ne vidi van, samo sam dobila svjetlost u sobu što mi treba. No dok je majstor stavljao opeku vidio je susjeda kako fotografira što radimo i sad me zanima da li on može nešto napraviti da mi to moramo zatvoriti (a oko njegovog dvorišta ima više stambenih zgrada koje sve gledaju normalno sa prozorima u njegovo dvorište).
  8. Molim da mi netko pošalje skriptu za dsi - sudski zapisničar na mail aleksandrabrkic@net.hr
  9. Jel ja sad moram ponovo praviti darovni ugovor da bih ocu vratila njegov dio i onda da pravimo ugovor o doživotnom uzdržavanju, ili se može drugačije bez vraćanja u prijašnje stanje, neki aneks ovog postojećeg darovnog ugovora? A ako moramo praviti novi darovni ugovor, jel on mora platiti porez državi, jer ja kao kći nisam morala?
  10. Molim nekoga da mi proba pomoći!!!! Otac i majka su za braka stekli kuću, majka je umrla, ja sam se svog dijela odrekla u korist oca, a brat je bio maloljetan pa je njegov dio iza mame na njemu. Otac sada živi sa drugom ženom, nisu u braku, ali su već 5 godina zajedno. Da ne bi bilo problema kad tata umre oko kuće, on je darovnim ugovorom darovao meni svoj dio, te sam se uknjižila u gruntovnici na temelju darovnog ugovora. Može li žena koja sada živi s njim tražiti dio kuće, ako ju je on stekao sa mojom majkom. Ta žena s kojom on sada živi, radi, ali sve što zaradi daje svome sinu, a tata se brine kod kuće o svemu i o režijama, hrani, dakle ona ništa ne pridonosi u kuću. Može li se još sigurnosti radi napraviti i oporuka, odnosno ima li ona smisla ako mi je otac već darovao kuću? Brat ima 1/6 kuće, a ja imam ostatak 5/6 i može li ta žena tražiti nužni dio od kuće i koliki bi to bio. Kako da se zaštitimo ja i brat?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija