Jump to content

reeleone

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, U 5.8. ove godine vraćao sam se sa obitelji sa godišnjeg odmora. Na ulazu na autocestu NP Pirovac ENC uređaj mi je zapištao i rampa se uredno dignula. Na izlasku s A1 na NP Lučko-Demerje rampa na ENC traci je cijelo vrijeme bila dignuta i svi automobili koji su prometovali tom trakom su prošli ispod nje pa tako i ja. Enc mi se ovaj put nije oglasio,što znači da mi nije naplaćena cestarina. Prošli tjedan 7.10. mi dolazi OBAVIJEST od HAC sektor za naplatu cestarine da sam navedenog dana napustio autocestu bez plaćanja cestarine. Obračunata mi je cestarina u iznosu od 446,00kn umjesto stvarnih 138,00kn. Dakle zanima me što učiniti? Svojevoljno platiti stvarno pređenu kilometražu ili ignorirati Obavijest i iznos za koji me se tereti, obzirom da nije moja krivnja tehnički kvar na rampi koja regulira izlaz automobila s autoceste?
  2. Poštovani, Imam jednu neobičnu situaciju za koju Vas molim za savjet što učiniti.... Aktivan sam lovac i posjedujem nekoliko komada vatrenog oružja. Bavim se i streljaštvom te također posjedujem 2 zračne puške,od kojih je jedna C kategorije 5,5mm i uredno je prijavljena u Mup kao i ostalo vatreno oružje. Prilikom treniranja ozlijedio sam prste na ruci (pogodio sam se u ruku) i otišao na hitnu da mi saniraju ozljede. Rekao sam točno to se dogodilo,a liječnik je po službenoj dužnosti pozvao policiju obzirom da je ozljeda nastala od samoranjavanja navedenom zračnom puškom C kategorije. Kad sam se vratio doma došla su gospoda policajci i zbog nestručnog rukovanja sam morao predati svo oružje (vatreno i zračno) municiju i oružne listove. Danas sam primio presudu od nadležnog prekršajnog suda u kojoj sam kriv za navedeno samoranjavanje po čl. 93.st 1.toč.7 u svezi sa čl.32.st 1. Zakona o oružju a natemelju čl. 38.st.2.točka 1. PZ me sud oslobađa od kazne. Ono što mi stvara problem je da mi sud također određuje na temelju čl.76 a PZ i čl.93.st.2 Zakona o Oružju,oduzimanje navedene zračne puške CITIRAM "Oduzima se i prodaje se Ministarstvu unutarnjih poslova RH na daljnje raspolaganje u skladu sa Zakonom o oružju i podzakonskim propisima" U daljnjem obrazloženju sud kaže da ostalo oružje koje je privremeno oduzeto, nije uporabljeno za počinjenje prekršaja zbog kojih je i pokrenut prekršajni postupak,tako da Sud o njihovoj sudbini u ovom prekršajnom postupku niti ne može odlučivati. Što dalje,ići u mup i tražiti informacije od njih ili čekati da dobijem riješenje? Također me zanima da li imam pravo tražiti da se zračna puška kojom sa počinio samoranjavanje,trajno onesposobi (zalije se cijev sa tekućim metalom itd.) i meni vrati kao suvenir za koju me vežu lijepe uspomene s raznih natjecanja? Unaprijed hvala na konkretnim i provjerenim informacijama.
  3. Koja slučajnost! Meni su također jučer u 1 zoni naplatili dnevnu kartu. Desilo se sljedeće: Sms-om sam platio kartu i prilikom tipkanja na mobu fulao sam 1 znamenku tako da sam upisao ZG 7353 Du a moje vozilo ima tablice ZG 7352 DU. Danas sam poslao mail službi za reklamacije u Zagreb Parkingu a oni su mi odgovorili sljedeće: Poštovani, nakon razmatranja Vašeg prigovora izvješćujemo Vas da isti ne možemo uvažiti. Dnevna parkirna karta u gore navedenom predmetu ispisana je po Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja (Službeni glasnik br. 26/09) prema čl. 10 koji povlači dnevnu parkirališnu kartu ako korisnik parkirališta ne istakne kupljenu valjanu satnu kartu s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila ili ne plati parkiranje mobilnim telefonom u roku od 5 minuta od dolaska na parkiralište. Provjerom je utvrđeno kako je kod zahtjeva za uplatom parkiranja, izvršenog u 17:12 h, upisana registarska oznaka ZG7353DU umjesto ZG7352DU. S obzirom na pogrešan unos registarske oznake kontrolor Vas nije mogao naći u evidenciji, niti pratiti vrijeme zadržavanja na parkiralištu i poštivanje vremenskog ograničenja. Iz navedenog je vidljivo kako je dnevna parkirna karta uredno ispostavljena, te Vas molimo da istu uplatite. Ako kao korisnik parkirališta ne podmirite obveze po dnevnim parkirnim kartama, odnosno računu u zakonskim rokovima, biti ćemo prisiljeni pokrenuti odgovarajući postupak naplate potraživanja. S poštovanjem, ZAGREBAČKI HOLDING d. o. o. Podružnica Zagrebparking Pravna služba Molim Vas za savjet što da radim?? :hvala:
  4. Dobio sam presudu Prekršajnog suda iz Našica.Žalio sam se na kaznu zbog brzine. Iznenadilo me što su mi uskratili Pouku o pravnom lijeku. Citiram: Protiv ove presude žalba nije dopuštena.Kako je to moguće, zar nije dozvoljeno žaliti se na svaku vrstu presude?? Hitno Vas molim za odgovore jer ipak planiram napisati i poslati žalbu u roku od 8 dana. Veeelika hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija