Jump to content

tea123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć! Zarucnik i ja smo kupili stan od 73kvadrata netto povrsine od toga 39 stambenog prostora, 27 vrta, i 6 parkinga. To nam je prva nekretnina, i vlasnici smo pola pola. Sada smo dobili porezni rješenje da svaki mora platiti 1500 kuna poreza za 17 kvadrata koji prelaze kvadraturu za oslobodenje. Sada nam ništa nije jasno. U zakonu stoji da su 2 osobe oslobodene poreza do 65 kvadrata, znaci u najboljem slučaju trebaju nam naplatiti porez za 8 kvadrata i to jednokratno a ne svakome posebno. Molim pomoć. Zahvaljujem!
  2. zahvaljujem, račune imamo, sada ćemo vidjeti...
  3. Zahvaljujem, a da li kao dijete imam kakva prava na majčine nekretnine, da li ju mogu nekako spriječiti da proda nekretninu? Naime, moja majka ima na svoje ime kuću i dva stana, kuću iznajmljuje, u većem stanu živi a manji je "dala" meni, ali još uvijek glasi na nju. Da li ju mogu nekako spriječiti da samo tako rasprodaje nekretnine?
  4. Zanima me da li me majka može izbaciti iz stana koju glasi na nju, u kojem živim 2 i pol godine, plaćam režije, u koji sam uložio oko 80 000 kuna, ali uloženo se odnosi na namještaj, kuhinju, ugradbene ormare, jer je stan bio nov ali ne nemješten... Kakva su moja prava? da li uopće imam neka prava????
  5. Stanje stvari: Uselili u stan prije 6 mjeseci, prije 5 dana dolazi inkasator i pita koliko dugo smo u stanu, ja mu odgovaram tek 15 dana. Odlazi, nakon 2 dana dolazi ponovo, zvoni susjedi ona mu otvara vrata, zastrašuje ju i ona mu plaća 5 rata u nazad za mjesece koje zivi u stanu. Naš stan je u vlasništvu svekrve koja zivi na drugoj adresi i na toj adresi uredno plaća pristojbu, a ja i zaručnik nismo prijavljeni na ovoj adresi(stan). Pitanje: Plaćamo max tv, dakle ne koristimo infrastrukturu hrt-a nego t-coma, zanima me da li smo obavezni plaćati pristojbu za rtv, ako da kako da ju izbjegnemo? Unaprijed hvala Editirao moderator zbog pisanja velikim slovima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija