Jump to content

Draganec

Korisnik
 • Broj objava

  1012
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je Draganec objavio

 1. Pozdrav, Sam naslov traži odgovor. Koliko će biti novo usklađivanje mirovina?
 2. Postoji li Uredba ili Pravilnik o pokopu umirovljenog policajca i hrvi-a , da po osobnoj želji bude pokopan u uniformi pripadajučeg čina prilikom umirovljenja. Gdije se može dobiti ili kupiti uniforma? Može li pripadajuču sliku izložiti trajno na svom spomeniku?
 3. Isplata temeljem ZOPHBDR-a tj. uređenje pristupa do zgrade stanovanja i uređenje stana.
 4. Vidim nema odgovora.... Mišljenja sam da netko mora platit porez za pojedine izvršene radove i postupke, kojom prilikom je vidljivo u završnom računu i pdv. Međutim u mom završnom računu nema vidljive stope ( npr: 11.567,25kn sa pdv) navede
 5. Određeno ministarstvo trba mi isplatit preko sto tisuća kn. temeljem nastale invalidnosti. Da li moram plačati kakovi porez na dobit ili slično?
 6. Obzirom da nema odgovora, a u zakonu nisam pronašao adekvatan odgovor po temi. Zna li netko koji zakon da pročitam?
 7. Kao hrvi ( paraplegičar ) podnio sam Zahtjev za uređenje stana i uređenje pristupa do zgrade, a prema ZOPHBDR-a Zahtjev odobren. Ja sam pronašao arhitekta koji će napravit troškovnik ovih dana, a uz odobrenje ministarstva. Molio bi tko zna kakav je postupak dalje.
 8. Ja bi ishodovao dokumentaciju ako može, a kćer bi radila i financirala. Cilj mi je ishodovati česticu prenamjenit u građevinsku, plin, struju , vodu i potom darovati kćeri zemljište.
 9. Imam li pravo kao dragovoljac i hrvi Domovinskog rata, 2 čestice zemljišta moga vlasništva prenamjeniti u građevinsko, a prema ZOPHBDR-a ? Ubrajam u to priključak vode, plina i struje. Inače je zemljište u građevnoj zoni i uz zemljište prolazi asfalt, struja, plin, voda. Legalno, ucrtano. Odakle krenuti? Zahvaljujem unaprijed.
 10. Može li liječnik opče prakse u tel. razgovoru zatražiti od pacijenta da dođe sam po svoj liječ. karto ili če ga on osobno prebaciti?
 11. Nazvali su oni mene i pitali da li sam zatražio osobe da me se posjeti u vezi psihosocijalne pomoći. Da su dobili iz Ministarstva branitelja zapisnik, što je točno. Kada su bili kod mene u vezi prilaza do zgrade i prolagodbu stana zbog bolesti, upitali su me da li je ikad itko bio kod mene u vezi psihosoc.pomoći. Izjavio sam da nije, a niti sam tražio. Sad me je pitala djelatnica iz najbližeg ureda, zašto sam zatražio da me netko posjeti. Obavjestit će me o dolasku. Kada i ostalo ne znam. Zato pitam u kom sastavu dolaze...liječnik, psihijatar ili netko koga znam da radi u tom centru
 12. Da li je koga od banitelja posjetila osoba za psihosocijalnu pomoć. Da li je timu psihijatar. Dr.. ili upravni pravnik sa naputkom rada?
 13. Da li novac od prodaje dionica hrvi-a te novac primljen prema ZOPHBDR, spada u bračnu stečevinu?
 14. Molio bi da mi netko odgovori koja je uloga ustanove odnosno djelatnika za psihosocijalnu pomoć? Kako djeluju?
 15. Pozvao sam se na čl.85 Zakona o oveznim odnosima.... da mi pošalju svu potrebitu dokumentaciju vezano po predmetu za koji me terete. Isti odgovorili da najprije ispunim Obrazac PRIVOLE kako bi mi mogli dostaviti podatke po čl.85 ZOO , inače nisu u mogučnosti dostaviti mi podatke. Nije mi jasno?
 16. Možda sam naporan, izvinite. Ako ne nađem pismenu obavijest, smatra li se obaviješću i tel. razgovor ovih dana sa Eos- om gdije mi je djelatnica dala do znanja......( radi unapređenja naših odnosa, ovaj razgovor bi mogao biti snimljen ) ? Ipak za 4 mj. neplačenog računa iznos od 4000 i kusura je malo previše. Stvarni mjesečni trošak bi trebao biti oko 150kn.
 17. Kontaktirao T2. Djelatnica koja se javila izjavila da na ekranu ne vidi ništa o dugovanju niti ustupanju , ali dat ću Vam broj tel. da provjerite. Naravno, dobio Eos Matrix
 18. Kontaktirao sam gore navedene. Radi se o navodno o neplačenom dugu prema T2 za 5,6,7,i 8 mj. 2015.god. oko 4.159,42kn. Nude mi opciju na akcijsku uplatu od -25% odjednom ili Fina. Da je navodno Eos Matrix dug otkupio od nekoga, a nisu se uspjeli naplatit. Pregledom mog rješenja suda nisam pronašao odgovarajuči Ovrv. pod kojim se vodi sada kod Eos Matrix Ovog trena ne znam o navodnom dugovanju. Kopamo i tražimo uplate.... Ima li kakovih drugih zakonskih opcija?
 19. Ja ih neću zvat, a njima ako je u interesu,obavjestit će me pismeno. Pretpostavljam.
 20. U rješenju suda, a i inače sa Eos Matrix- om nisam imao posla, niti znam poslovni broj rješenja po kojem su me kontaktirali i išta potraživali. U rješenju se ne spominju. Tražio sam neka se pismeno očituju Da li je netko nekom prodao ili sl., potraživanja koja nisu upalila rješenjem suda . Ne znam.
 21. Danas me nazove gđa. iz Eos Matrixa ( tako se predstavila) i traži moje podatke OIB...itd da bi ja mogao saznati od njih što me zapravo trebaju. Odbio sam,a nakon toga ista je odmah poklopila slušalicu. Odmah potom provjeravam svoje pravomočno Rješenje suda gdije se je vodio jednostavni postupak stečaja potrošaća i donesena presuda.... oslobađa se dužnik ...itd. Prema vidljivom rješenju nigdje nema Eos Matrixa, a i koliko znam niti sam imao niti imam više potraživanja vjerovnika od ikoga. Ima li bilo tko na taj način zatraživati moje podatke da bi saznao šta me trebaju?
 22. Zahvaljujem. Nazvat ću ured drž. uprave, obrazložit kakova je situacija i ćuti odgovor.
×
×
 • Napravi novi...