Jump to content

Draganec

Korisnik
  • Broj objava

    1012
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Objave koje je Draganec objavio

  1. prije 3 sati , Draganec je napisao:

    Određeno ministarstvo trba mi isplatit preko sto tisuća kn. temeljem nastale invalidnosti.

    Da li moram plačati kakovi porez na dobit ili slično?

    Vidim nema odgovora....

    Mišljenja sam da netko mora platit porez za pojedine izvršene radove i postupke, kojom prilikom je vidljivo u završnom računu i pdv. Međutim u mom završnom računu nema vidljive stope ( npr: 11.567,25kn sa pdv) navede

     

     

     

  2. prije 18 sati , Draganec je napisao:

    Kao hrvi ( paraplegičar ) podnio sam Zahtjev za uređenje stana i uređenje pristupa do zgrade, a prema ZOPHBDR-a

    Zahtjev odobren. Ja sam pronašao arhitekta koji će napravit troškovnik ovih dana, a uz odobrenje ministarstva.

    Molio bi tko zna kakav je postupak dalje.

     

     

    Obzirom da nema odgovora, a u zakonu nisam pronašao adekvatan odgovor po temi.

    Zna li netko koji zakon da pročitam?

  3. Imam li pravo kao dragovoljac i hrvi Domovinskog rata, 2 čestice zemljišta moga vlasništva prenamjeniti u građevinsko, a prema ZOPHBDR-a ?

    Ubrajam u to priključak vode, plina i struje. Inače je zemljište u građevnoj zoni i uz zemljište prolazi asfalt, struja, plin, voda. Legalno, ucrtano.

    Odakle krenuti?

    Zahvaljujem unaprijed.

  4. prije 2 sati , buda2 je napisao:

    Zašto jednostavno ne nazoveš najbliži ured za branitelje gdje postoju ured za psihosocijalnu pomoć braniteljima ? Dobiješ najpodrobnije informacuje.

    Nazvali su oni mene i pitali da li sam zatražio osobe da me se posjeti u vezi psihosocijalne pomoći. Da su dobili iz Ministarstva branitelja zapisnik, što je točno. Kada su bili kod mene u vezi prilaza do zgrade i prolagodbu stana zbog bolesti, upitali su me da li je ikad itko bio kod mene u vezi psihosoc.pomoći. Izjavio sam da nije, a niti sam tražio.

    Sad me je pitala djelatnica iz najbližeg ureda, zašto sam zatražio da me netko posjeti. Obavjestit će me o dolasku. Kada i ostalo ne znam.

    Zato pitam u kom sastavu dolaze...liječnik, psihijatar ili netko koga znam da radi u tom centru što smatram da je pucanj u prazno.

  5. , Borbena7 je napisao:

    Onda je vrlo vjerojatno Tele2 direktno ustupio dugovanje Eos-u. S tim da Vas je sukladno čl. 82. st. 1. Zakonu o obveznim odnosima, Tele2 trebao obavijestiti o ovom ustupu.

    Pozvao sam se na čl.85 Zakona o oveznim odnosima.... da mi pošalju svu potrebitu dokumentaciju vezano po predmetu za koji me terete.

    Isti odgovorili da najprije ispunim Obrazac PRIVOLE kako bi mi mogli dostaviti podatke po čl.85 ZOO , inače nisu u mogučnosti dostaviti mi podatke.

    Nije mi jasno?

     

     

  6. Možda sam naporan, izvinite.

    Ako ne nađem pismenu obavijest, smatra li se obaviješću i tel. razgovor ovih dana sa Eos- om gdije mi je djelatnica dala do znanja......( radi unapređenja naših odnosa, ovaj razgovor bi mogao biti snimljen ) ? 

    Ipak za 4 mj. neplačenog računa iznos od 4000 i kusura je malo previše. Stvarni mjesečni trošak bi trebao biti oko 150kn.

     

  7. prije 19 sati , Borbena7 je napisao:

    Ukoliko imaju opravdani interes, tada će ga ostvariti prisilnim putem u ovršnom postupku, te će Vam još napraviti dodatne troškove postupka. Oni Vas nisu dužni pismeno kontaktirani i informirati o dugovanju.

    Kontaktirao sam gore navedene.

    Radi se o navodno o neplačenom dugu prema T2 za 5,6,7,i 8 mj. 2015.god. oko 4.159,42kn.  Nude mi opciju na akcijsku uplatu od -25% odjednom ili Fina.

    Da je navodno Eos Matrix dug otkupio od nekoga, a nisu se uspjeli naplatit.

    Pregledom mog rješenja suda nisam pronašao odgovarajuči Ovrv. pod kojim se vodi sada kod Eos Matrix

    Ovog trena ne znam o navodnom dugovanju. Kopamo i tražimo uplate....

    Ima li kakovih drugih zakonskih opcija?

  8. U rješenju suda, a i inače sa Eos Matrix- om nisam imao posla, niti znam poslovni broj rješenja po kojem su me kontaktirali i išta potraživali. U rješenju se ne spominju. 

    Tražio sam neka se pismeno očituju

    Da li je netko nekom prodao ili sl., potraživanja koja nisu upalila rješenjem suda . Ne znam.

  9. Danas me nazove gđa. iz Eos Matrixa ( tako se predstavila) i traži moje podatke OIB...itd da bi ja mogao saznati od njih što me zapravo trebaju. Odbio sam,a nakon toga ista je odmah poklopila slušalicu.

    Odmah potom provjeravam svoje  pravomočno Rješenje suda gdije se je vodio jednostavni postupak stečaja potrošaća i donesena presuda.... oslobađa se dužnik ...itd.

    Prema vidljivom rješenju nigdje nema Eos Matrixa, a i koliko znam niti sam imao niti imam više potraživanja vjerovnika od ikoga.

    Ima li bilo tko na taj način zatraživati moje podatke da bi saznao šta me trebaju?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija