Jump to content

miaaaa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. svaka firma ima svoj matični broj prema kojem se vodi i registru hrvatskih banaka. kad je napravljeno utuženje automatski se blokiraju svi računi u svim bankama te firme. Utuženje ide na glavni račun te firme i na njemu su sva potraživanja redoslijedom, ukoliko se vrši bilo kakva uplata na račun firme ( bez obzira u koju banku dođe )glavni račun potražuje i naplata se vrši redoslijedom. Firma može plaće davati u gotovini tj.putem opće uplatnice jer to može raditi u gotovini do 5.000,00 kn a ako je blokirana i više iznose to se njima naravno ne vidi u izvodima i ne znam kako to knjiže. možda da provjeriti da li je vaša ovrha, zadužnica ili šta već svarno provedena?
  2. Interesiralo bi me da li osoba koja iznajmljuje apartmane i nema registrian obrt ni poduzeće već samo plaća paušalni porez i u mirovini je dužna plaćati krizni porez? hvala
  3. Molim vas da mi odgovorite na par pitanja, radi se o tome da sam trudna 6 tj. I imam komplikacije, imam stalan posao Već 2 godine bez prekida, kod istog poslodavca s redovitim priljevima. Interesira me novi zakon od siječnja 09, da li po tom novom zakonu za vrijeme porodiljnog do prvih 6 mjeseci imam pravo na 100% iznos plaće? Kod izračunavanja tog prosjeka kojih 6 mjeseci prosjeka plaće ulazi u računicu, da li 6 mj prije dana od kad otvorim npr.bolovanje ili komplikacije? Dali se računaju isplaćene plaće ili odrađeni sati,ako se računa prosjek sati što ako sam npr.koristila nedavno godišnji ( imat ću manji prosjek ili)? Npr. Plaća mi je 1.12 bila-7.300,00 1.1,1.2,1.3-5.100,00 1.4 će biti 5.700,00 i iskoristila bi godišnji da 1.5 dobijem 5.700,00 od poslodavca i onda otišla na komplikacije na teret hzzo. Dali bi do porodiljnog dobivala cca. 4.200,00 i onda prosjek navedenih plaća? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija