Jump to content

mbuka

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mbuka objavio

  1. imaš stranicu entereuropa i nije loše na stranici Hrvatskog sabora i Vlade, ukratko i ono što ti treba. Meni je skripta bila samo pomoćno sredstvo i to sam imala neku s starijijm podacima. moraš znati da od 35 poglavlja imamo privremeno zatvorenih sedam a 22 otvorena. Slovenija nam je na zadnjoj sjednici blokirala ukupno 11. moraš znati novije stvari za svaki slučaj.
  2. eh da ZUP, ZUS i Uredsko tip je tražio točnu definiciju ali što kraću, jednako tako najbolje ništa ne širiti, svaka osoba po deset pitanja (upravni postupak, obnova postupka, pravna pomoć, kad opći akt stupa na snagu, kako se pokreće UP, stranke u postupku, dokazi, svjedoci, žalba, dostava-sve o njoj, zakonki zastupnik, pozivanje, što se sve stavlja u izreku ili dispozitiv, rokovi, posebni postupak, što je zaključak a što rješenje, izvršenje rješenja i zaključka-kada?), Europska unija-tip je bio super, pomagao je makimalno-institucije EU-definicije, sjedišta, kako se biraju predstavnici, put RH u pristupanju EU, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, Pariški ugovor, Rimski ugovor, Jedinstveni europski akt, Ugovor iz Mastrichta, Ugovor iz Amsterdama, ugovor iz Nice, Lisabonski ugovor, kriteriji iz Kopenhagena). I to je to, barem što se tiče općeg djela. Znam da svi pričaju da ne treba paničariti (ja jesam-priznajem) ali zaista sve će biti u redu. Znati se mora, barem one osnovne stvari, sve se to tamo događa vrlo brzo, nema se vremena za ponoviti prije nego odeš do ispitivača, prozovu te i odvedu uz samo kratku informaciju na šta ideš. Za posebni dio obzirom da radim u MUP-u, zadaća mi je bila vozila pod pratnjom-jer radim u prometu(koristiš sve što imaš u sebe, a na usmenom ništa od prometa; javno okupljanje, dovođenje, skitnja i prosjačenje (JRM). trajalo je od 12,00 do 17,00 sati. želim Vam svima puno sreće ako kome zatreba još kakva informacija -javite se! posebno hvala svima koji su i meni pomogli slanjem skipti, ova stranica mi je bila od velike pomoći. H V A L A !!!!!!!!!!
  3. ljudi ja položila. Što reći učila jesam ali da nije bilo onako dobre komisije tko zna. Njih četvero za moju grupu su nam stvarno izašli u susret. pitanja lagana zaista samo općenite stvari. Savjet: ne širite priču ili će biti masa podpitanja i onda se sami uvalite u probleme. jedna dvije rečenice za odgovor sasvim dovoljno. pitanja: Ustav (Hrvatski sabor-što je i ovlasti, ustavni sud, Vlada RH, dioba vlasti, što je Ustav, kad je stupio na snagu; nas troje svatko je dobio po dva pitanja) državna uprava (poslovi državne uprave i opisati svaki od njih-osnovno, ministarstvo, uredi državne uprave, naputak, naredba, pravilnik, zavodi, ravnateljstva, što su, tko im je na čelu, neke ovlsti-ne sve)lokalna i područna samouprava i državni službenici (što je grad, općina, županija, predstavnička tijela, izvršna tijela, ovlsti, tko ih bira, što je službenik-namještenik, uvjeti za prijem, prekid službe, po sili zakona, lake i teške povrede, kazne)....
  4. za određeni rok prijave iskreno nisam čula, ja sam prijavila ispit sredinom veljače i dobila rok za travanj bez problema no nešto jesam čula da preko ljeta nema polaganja ispita. žao mi je provjeri to na stranici Središnjeg državnog ureda.
  5. treba mi tvoja e-mail adresa da bi ti poislala skriptu
  6. ja sam ispit prijavila sredinom veljače, Rješenje mi je stiglo 12.03.,a dobila sam datum 17. travanj za polaganje, uglavnom ostaje ti oko mjesec dana za pripremu. U mom rješenju o prijemu na radno mjesto navedeno je kako sam dužna obaviti stručnu i praktičnu izobrazbu tijekom probnog rada koji traje 12 mjeseci (istekao mi je 03.12.2008.) te nakon toga u roku 6 mjeseci od isteka probnog rada položiti državni stručni ispit (do 04. lipnja)ili mi u protivnom prestaje služba istekom posljednjeg dana roka. Dakle tvoja je obveza voditi računa o roku i prijaviti ispit na vrijeme. Računaj ako padneš da ćeš opet čekati na red za polaganje.
  7. kris 1 može li jedna skripta za mene, unaprijed zahvalna mbukal@email.t-com.hr
  8. ako ogu i ja bih se pridružila s zamolbom za pomoć ... adresa je mbukal@email.t-com.hr hvala
  9. prije svega čestitke svima koji su položili, te ukoliko je moguće molila bi da mi netko pomogne u nabavi nove skripte za DSI, ja imam neku staru 4 godine, a ispit se približava, datum mi je 17. travnja. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija