Jump to content

Timna

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A kako mogu ostvariti pravo na bolovanje na teret firme, jer bi mi i tako umanjena placa bila veca od HZZO-vog maximuma???
  2. Prema onome sto je meni receno je da po novom zakonu ukoliko je sve s trudnocom proteklo bez problema (citaj: nije bilo potreba za otvaranjem komplikacija u trudnoci), 28 dana je rok kad se ide na porodiljni. Ukoliko su komplikacije bile otvorene barem na 7 dana, ima se pravo na odlazak na porodiljni 45 dana prije termina. Dakle, nema se pravo na 45 dana ako je sve bilo u redu.... Al provjeri s doktorom opce prakse, oni to znaju najbolje.
  3. U 17.tjednu trudnoce zbog visokog tlaka zaprimljena sam u bolnicu zbog visoko rizicne blizanacke trudnoce. Usprkos svim naporima, obje su bebice umrle. U 20.tjednu bila sam na "klasicnom" porodu, ustvari pobacaju. Samom hospitalizacijom otvorene su mi "komplikacije u trudnoci". Zbog psihofizicke iscrpljenosti, nalazim se na oporavku, ali me zanima kakva imam prava : a/ u pogledu prekida "komplikacija u trudnoci" b/ otvaranja nekog drugog oblika bolovanja (s obzirom da jos uvijek "sredjujem" tlak Pitanja postavljam iz razloga sto mi je placa puno veca od zakonskog maximuma u "komplikacijama u trudnoci" (4.257 kn). Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija