Jump to content

maliking

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maliking objavio

  1. Iskreno hvala, ako je to to kaj mi ocekujemo. Znaci da na gruntovnici ispunimo obrazac i da oni to brisu van i stave banku kao prvog s hipotekom.
  2. Nisam pravnik, pa zato molim za oprost,ako slucajno gdije pogrijesim. S snahom sklopili smo ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i u njega unjeli članak, po kome zabranjujemo razpolaganje i daljnjeg terecenja bez suglasnosti primatelja uzdržavanja, t.j.mene i supruge. No, silom prilike, sad nam taj dio ugovora "smeta", jer banka kod koje uzimamo kredit trazi da se taj dio ugovora "unisti" i da ga nema. Mi se s tim u cijelosti slazemo, jer kredit uzimamo ja i supruga iskljucivo za nase potrebe i nas dva cemo kredit i normalno otplacivati. Snaha je postala "vlasnik" silom prilike, ali o tome nebih. Nema veze. Samo lijepo molim,ako je ikako moguce mi reci kako sad taj dio ugovora "ponistit", a da se banka stavi na prvo mestu s hipotekom? Malo naivno,ali ipak da zapisem da mi je danas sused rekel da na ZK postoji obrazac s kojim je to moguce napravit, pa sam malkice skeptican. Naime zuri nam se, ugovori o kreditu su podpisani i u ponedeljak jih nosimo na ZK zbog uknjizbe. No logicno je da treba prvo taj dio sredit. Postoji gde nesto da je kao obrazac ili opet to treba preko JB? Hvala za savjet unaprijed!
  3. G.notarice! To,ako sam napisal da imam neki ludi osjecaj o muljanju, jos ne znaci da razmisljam o insuinacijama. Cudno mi je bilo, zato sam i postavil pitanje, inace da znam kako to ide, sigurno pitanja nebi ni bilo. Vama hvala na strucnom objasnjenju. I usput. Tu u mom kraju (Baranja)nisu bas bili papiri za "usput", nego nam jp isto tako sve objasnjaval itd. No, mislim da nema smisla o tome. No, a ako je ispalo da moj text jb blati, ja se iskreno ispricavam. Napisal sam ga kao obicni gradjanin, koji razmislja kak razmislja. I ako Vas dobro razumijem taj covjek-javni biljeznik-on snosi i odgovornost za to da bude sve OK? Ili pak opet krivo shvacam Vase tumacenje? Pod OK razumijem to da me upozori na sve poslijedice koje proizlaze iz sklapanja takvog ugovora itd.Jel tako? Lijep i iskren pozdrav!
  4. Kao prvo najiskreniji pozdrav na forumu, koji sam danas prvi put posjetil tražeci neke odgovore na internetu. U cemu je problem? Konkretno preko avstrijske banke uzeli smo kredit i iz Zagreba nas zove djelatnica javnog biljeznika te onak po spisku nabroji sve kaj moramo i kako. I gle, ta ista osoba mi po telefonu veli: s sobom donesite 2.500,00 Kn i to u gotovini jer kartice ne primamo. OK, mislim ja, nema problema, ali ima u tome sto mi kao obicnom smrtniku jednostavno nije jasno ta visina placanja. Znam da sam u domacem kraju vec vrsio ovjere potpisa i da je ovjera bila neka malenkost. Visina tog, me sad iznenadila, pa se pitam, jel se zakon ili pravilnik kaj u svezi toga mjenjao? Kaj je ovjera potpisa na ugovorima stvarno treba toliki novac. To su (tak mislim,jer ugovore jos nisam ni video)valjda obicni ugovori s kojima mi uzmamo kredit i za osiguranje dajemo hipoteku na kucu. Ili se pak mozda tu zbog visine kredita 25.000,00€ to toliko cijeni? No imam neki ludi osjecaj da se tu nesto mulja izmedju posrednika-biljeznika. Jel moze koji god savjet? Ili pak je banka (strana iz Avstrije)dala iskljucivo pravo ovjere potpisa tom biljezniku,a on drapa na pamet,kako kome?!! Mogu li ista uciniti u svezi tog? Postoji kakva komora tih biljeznika pa da pozovem i pitam jel to moguce? Hvala na svakom odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija