Jump to content

ivanic

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivanic objavio

  1. O.k. Objava registra ali uz napomenu tko i kakve povlastice uživa! Bez iznimki!
  2. Potvrdu je zatražio HZMO jer sam dobio opću i potreban je novi izračun. Prije dva miseca mi je dostavljena obavijest da su zatražili od MOBMS potvrdu o 100 dana borbenog sektora, a referentica u HZMO mi je prije par dana potvrdila da im još nije dostavljena i da zbog toga nema novog rješenja.
  3. Zna li netko koliko se čeka potvrda iz MOBMS o 100 dana borbenog sektora i broj telefona na koji se može nazvati u svezi iste?
  4. Mene također zanima da li invalidska mirovina opća nesposobnost (civilna) nastala 5 godina nakon umirovljenja po čl. 6.a spada u povlaštene mirovine? Pozdrav
  5. Nakon što sve uredno prikupite i ovjerite kod javnog bilježnika (samo ono što traže) dostavite na navedenu adresu.Za prošlu školsku godinu natječaj je bio objavljen u ovo vrijeme, a lista sa stipendistima je izišla krajem veljače 2009. godine, objavljena na stranici MOBMS. Kroz treći mjesec su dostavili ugovore koji se nakon potpisa moraju ovjeriti, a ispalta stipendija je krenula u svibnju. Lani su stipendiju dobili svi koji su dostavili zahtjev, a udovoljili kriterijima,a ove godine ćemo vidit. A što se tiče onih koji povezuju moral s prodanim udjelima i stipendijama neka nebrinu o fondu nego o svojim đacima i njihovom uspjehu. Kamo sriće da se ova država pretvori u zemlju visokoobrazovanih ljudi, potomaka branitelja Domovinskog rata.
  6. Iz Potvrde porezne uprave i Potvrde HZMO vide se sva primanja, samo da vam napomenem da te iste potvrde vadite za sve članove kućanstva, bez obzira imaju li dohodak ili ne.
  7. http://www.mobms.hr/obavijesti/fond-za-stipendiranje-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata-i-djece-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata.aspx
  8. Natječaj je raspisan jučer, 17.10.2009., Fond za stipendiranje.Novost je što uz već poznatu dokumentaciju traže i potvrdu o visini prosjeka zaokružen na dvije decimale za učenike 1. srednje i studente 1. godine faksa. Očekuju velik broj zahtjeva, a kuna nema dovoljno tako da će prosjek odlučivati.
  9. Objavljen je natječaj za stipendiranje učenika i studenata, stranice MOBMS-a
  10. Sa 100% sigurnošću vam tvrdim da liječnik opće prakse nije naplatio mom prijatelju niti lipe zbog pokretanja postupka. Uredno je ispunio obrazac, ovjerio dokumentaciju i uputio ga na HZMO. Dokumentacija je sadržavala nalaze i mišljenja liječnika specijalista te je imala svoj tijek, liječenje se provodi već petu godinu i nažalost nema rezultata.
  11. Za Antu 3 Ako ste vi kao zakonski zastupnik djeteta (učenika mlađeg od 18 god.) potpisali ugovor onda je kartica poslana na vaše ime.
  12. Otvori stranicu HZMO, Prava iz mirovinskog osiguranja DVO, sve je pojašnjeno, preporiuči to i personalki!
  13. Invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad («6a» - Zakona o pravima DVO, PS i OSO),može ostvariti samo: a) djelatna vojna osoba , b) policijski službenik i c) službena osoba s posebnim dužnostima i ovlastima u sigurnosno-obavještajnom sustavu, na temelju rješenja nadležnog ministra, odnosno čelnika tijela sigurnosno-obavještajnog sustava o prestanku službe , a za kojeg se u odgovarajućem postupku utvrdi nemogućnost daljnjega profesionalnog razvoja, pa služba prestaje s pravom na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad uzrokovane ozljedom na radu ili profesionalnom bolešću i pod uvjetom da ima navršenih najmanje 20 godina staža osiguranja. U staž osiguranja za ispunjenje uvjeta staža od 20 godina ne uračunava se staž s povećanim trajanjem već samo u stvarnom trajanju. Ova mirovina određuje se kao da osiguranik ima navršenih 40 godina mirovinskog staža.
  14. Uvjet je da si profesionalno neperspektivan i da imaš 20 godina mirovinskog staža.
  15. Treba li uz zahtjev za procjenu radne sposobnosti dostaviti ratni put?
  16. Od nekoga je čuo da je opća veća za dvadesetak posto, ali nije siguran u točnost informacije.
  17. Frend je u mirovini po čl. 6a. Nije HRVI, ali ima ozbiljnih zdravstvenih problema koji nemaju veze s ratom. Zanima ga šta treba učiniti da bi se pokrenuo postupak za prebacivanje iz profesionalne u opću invalidsku mirovinu. Ako imate saznanja o takvim slučajevima, molio bi da se javite. Hvala!
  18. Frend je u 6.a mirovini. Nije HRVI, ali ima ozbiljnih zdravstvenih problema koji nemaju veze s ratom. Zanima ga na koji način pokrenuti postupak za opću nesposobnost i kakva su vasa saznanja o tom.
  19. Zna li netko je li počela isplata stipendija učenicima i studentima koji je do sada nisu primali pa nisu imali ni otvorene račune u HPB? Naime, ovjerene ugovore smo vratili u Fond prije dvadesetak dana i od tada nikakvog pomaka, a mi smo pri kraju strpljenja jer već je travanj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija