Jump to content

billynik

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zar nitko ne može pomoći?
 2. Poštovani, Dobio sam opomenu na kojoj piše da je uvidom u evidenciju naplate cijene stana obročnom otplatom, utvrđeno da nisam podmirio dospjelu ratu za otkup stana i onda se navodi dvije rate u 2002 godini i jedna iz 2008. godine. Iskreno nema pojma da li sam to platio ali to čuva račune 17 godina. Zanima me da li se mogu pozvati na zastaru i kad zastara nastupa u ovom slučaju je nisam našao u zakonu o obaveznim odnosima,odnosno nisam siguran gdje spada obročni otkup stana. Unaprijed hvala!
 3. billynik

  Naplata naknade

  Hvala, znači da imaju pravo ubirati tu naknadu.
 4. billynik

  Naplata naknade

  Ovo je interna odluka HPS koja više nije na snazi jer je donesena nova. Mene zanima ima li Udruga građana pravo prikupljati naknadu, ne članarinu jer mislim da nema pravo prikupljati naknadu za posao koji obavlja za Ministarstvo.
 5. Zanima me da li Hrvatski pčelarski savez ima pravo naplaćivati naknadu od 2,5 kn po košnici koja se upiše u Evidenciju pčelara i pčelinjaka koju vodi za Ministarstvo poljoprivrede?
 6. 4.Može li korisnik mirovine raditi i primati mirovinu? Korisniku mirovine koji se zaposli ili počne obavljati djelatnost na temelju koje postoji obveza na mirovinsko osiguranje, isplata mirovine se obustavlja. Iznimno, mirovina se ne obustavlja: korisniku starosne mirovine koji je ostvario starosnu mirovinu i neposredno nakon ostvarene mirovine nastavi raditi do polovice punog radnog vremena uz izmijenjeni ugovor o radu, korisniku starosne mirovine koji je ostvario starosnu mirovinu koji se tijekom korištenja prava zaposli do polovice punog radnog vremena, korisniku invalidske mirovine zb
 7. billynik

  OPG i mirovina

  Hvala, uglavnom je tako ali sam naišao na neke postove na internetu koji govore da je to ovisno u koju vrstu mirovine se ide, navodno u nekim slučajevima se obustavlja mirovina pa bi želio tumačenje nekog tko je ima iskustva i znanja u svezi ove teme.
 8. Poštovanje, zaposlen sam uz to se amaterski bavim pčelarstvom pa sam odlučio otvoriti OPG koji ne bi bio u sustavu PDV-a i koliko sam shvatio kao zaposlen nemam davanja prema mirovinskom,socijalnom ... međutim s krajem 6. mjeseca odlazim u mirovinu po članku 6. Zakona ... vojnih osoba .. prestane služba zbog potrebe službe s pravom na starosnu mirovinu zanima me kakve su moje obaveze tada kao jedinog osnivača OPG-a. Bio bih zahvalan za bilo kakvu informaciju i savjet.
 9. Nadam se da nisi u pravu ali moguće je i tako tumačenje. Ispada da bi bilo najbolje da sam otišao u mirovinu prije 15 godina ali nažalost nisam.
 10. Hvala za ovo s II stupom, provjerit ću to.
 11. Kako sad stoje stvari ja bi trebao ići po članku 6. Zakona ... vojnih osoba .. prestane služba zbog potrebe službe s pravom na starosnu mirovinu. Ovo je povoljnije nego starosna ili prijevremena starosna jer je otpremnina u prvom slučaju 10 proračunskih osnovica a u drugom slučaju samo 3. Nisam uspio pronaći potvrdu da li nakon odlaska u ovu mirovinu mogu pokrenuti postupak za prijelaz u invalidsku braniteljsku s obzirom na moju invalidnost i ozljede. Invalidnost je samo na temleju ranjavanja, nikakvi PTST i sl.
 12. Nisam još ništa potpisao samo su me telefonski obavijestili da sam na list za izdvajanje sa 30.06.2014.
 13. Hvala ti na podršci, invalidnost je posljedica ranjavanja 1991, imam još nekoliko gelera u tijelu za uspomenu. Ako nije problem daj mi malo pojasni ovo s bolovanjem je sumnjam da će mi moja liječnica previše znati reći jer se vjerojatno nije previše susretala s ovakvim slučajevima. Koliko moram biti na bolovanju prije nego me pošalju pred komisiju i kakva je procedura uopće. Što je za mene povoljnije.
 14. Poštovanje, trenutno sam djelatna vojna osoba i sa krajem 6. mjeseca me žele umiroviti jer imam 51 godinu i šalju me u starosnu mirovinu. Zanima me s obzirom da imam 40% invalidnosti HRVI da li nakon odlaska u starosnu mirovinu mogu pokrenuti neki postupak za prelaz na invalidsku mirovinu je pretpostavljam da bi mi ta mirovina bila veća. Svaki savjet bi mi dobro došao, hvala!
×
×
 • Napravi novi...