Jump to content

ali

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ali objavio

  1. Postovani Sude! Dana 02.03.2009. godine sam stvarno kraj ceste zamijetio neki okrugli znak sa crvenim obrubom u kome je na bijeloj podlozi stajao broj sedamdeset, ali pokraj tih brojeva nije stajala nikakva oznaka koja oznacava mjernu jedinicu na sto se taj broj odnosi. Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglasenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice odredene na temelju medunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku i da su u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava. U toj uredbi pise da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda. Izvedenica za brzinu je jedinica duljine kroz vrijeme. Ne mogu si zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krse jedan od temeljnih Zakona u RH. Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH medunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila. Tako sam ja, cijenjeni sude, pretpostavio da se radi o 70 m/s, odnosno nesto vise od 250 km/h. Kako sam ja vozio samo 180 km/h sto je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (252 km/h) molim da mi se vrati vozacka dozvola koju su mi prometni policajci bespravno oduzeli. Hvala.
  2. pa kako to nije otišlo u zastaru?? kaj nije tada zastara bila dvije godine!
  3. imam 90 kila, 190 cm visok.. pošto sam redovni student, nekažnjavan, nezaposlen, bez primanja i ovo mi je prvi prekršaj s alkoholom!, je li bolje onda ići na poniznost, kajanje i molbu nekakvu? jer ne želim ispasti bahat pred sudom i govoriti kako mi nisu dali da pričekam 10-ak minuta prije testiranja.. ili da to sve zajedno ukomponiram i navedem da je kajem..... ali i da vjerujem kako bi kazna bila manja da policajci nisu napravili pogrešku i još nešto: pa već imam uplatnicu od 1000 kn, zašto ste vi napisali 1000-2000kn? postoji li mogućnost samo novčane kazne jer ne postoji opasnost od ponavljanja prekršaja jer mi je ovo u tri i pol godine aktivne vožnje prvi ovakav prekršaj?
  4. poštovani.. policija me zaustavi, traži vozačku i prometnu, sve ok, pita me jesam popio šta, kažem jesam i pristajem na alkotest. napušem 0.86 umanjeno piše 0.76. kako je prvi put u životu da sam popio i vozio, sav prestrašen potpisujem ono i oduzimaju vozačku na 8 dana i sve što slijedi... naime, sad tek ovdje vidim da su me trebali pustiti da prođe 15 minuta pa da onda budem testiran, jer sam popio pivu do kraja, izašao iz kafića, sjeo u auto i policija me zaustavila 50 metara od kafića. još nešto, nakon testiranja šalje me u moj auto, on sjedne u službeni i počinje pisati kaznu.. i tek kada je došao do toga da mora napisati što sam popio zove me i pita, ja mu odgovaram ovim riječima: u zadnjih pola sata dvije pive.. on zapisuje da sam popio u 2:00 dvije pive od pola litre(pa nisam ih odjednom pio!!!) a gore je navedeno da sam zaustavljen u 2:30, testiran u 2:35
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija