Jump to content

marko05

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nebi htjela otvarat novu temu za ovo pitanje-kad je isto riječ o fini i ovrhama. primam obiteljsku mirovinu od roditelja nakon opče nesposobnosti za rad-pa me zanima može li mi se ta mirovina ovršit
  2. evo imam slično pitanje,pa neču otvarat novu temu. nasljedili smo stan suvlasnik i ja,pola pola. suvlasnik boravi u tom stanu oko 5 sati na dan,dok ja tu boravim,spavam. suvlasnik ne daje za hranu, režije, ne brine se o kućanstvu (popravci i sl.),neče platit ni javno biljezničku pristojbu iza ostavinske rasprave,i rečeno je da plača polovicu iznosa računa samo za javnog biljeznika, otkup,pričuvu,centralno i struju,dok bi ja placao polovicu tih računa plus telefon,vodoprivredu,čistoču,čiščenje i stubišnu rasvjetu,grobnu naknadu...međutim suvlasnik odbija platit i jedan račun-kaže da nema i to je to. napominjem da je još iza pokojnika ostalo centralnog i pričuve oko 25 000 kuna. ako čuvam uplatnice od računa šta dobivam s tim-može li se prisilno naplatit za cca 1 god.? dobivam li šta tužbom? Što da učinim?.
  3. može li mi netko odgovorit na pitanje- nakon koliko nastupa zastara za presudu vip-a da sam dužan uplatit oko 2000 kuna? a isto pitanje i za simpu. hvala
  4. živim u braku sa dvoje djece od 5 i 6 god. suprug mi ničim ne pomaže u odgoju školovanju,oblačenju,hranjenju djece. njegova je kuča(pripisana mu je par dana poslje vjenčanja-da nebude bračna stečevina),ali sve(bas sve)u njoj sam ja kupila,al taj namještaj je vec derutan,2 djece i godine su ga uništile. mislim da če doc do razvoda braka,a on nezeli djecu,a ja nemam nista,uzela sam veliki kredit da mu uredim kuču,plačam djeci vrtiče,hranim ih i oblacim...nemamo gdje živjet-pa me zanima imamo li i koja prava?-ja i djeca.
  5. možete mi još samo reč koju cijenu na sudskoj dražbi bi postigao stan koji na tržištu vrijedi oko 68 000 eura.
  6. molim vas savjet-šta da napravim? ja sam invalid-primam samo invalidninu u iznosu 1,250,00 kn. netko ovdje mi je rekao da se izborim jer u životu drugu priliku necu imati.-ali kako? a ako ona nece prodat svoju polovicu,kako da ja prodam svoju?tko če mi kupit pola stana. a ako cu morat razvrgnut suvlasništvo,sta to točno znači i kako da pokrenem taj postupak,koliko traje taj postupak? šta njime dobivam?
  7. evo da opišem situaciju u kojoj se nalazim-tata i ja živimo u stanu,sestra živi s suprugom i dvoje djece u kuči. sestra i ja malo pričamo i oboje smo mišljenja da čemo stan poslje očeve smrti djelit popola. međutim ona meni kaže da če na ostavinskoj raspravi tražit da se stan ne prodaje,nego da živimo u njemu-što meni ne paše,jer stan je visoko u zgradi bez lifta,a ja imam bolest mišiča-sad sam još pokretan,makar mi se nije ugodno penjat do stana.i ja to njoj kažem,a ona mi odgovara da ona može tražit da se stan ne prodaje. jel to istina? jel ako je kako cu ja prodat pola stana? čuo sam nešto da ja mogu tražit zabranu prilaska stanu?možda bi je tako nagovorio na prodaju. koje bi po vašem mišljenju bilo najbolje riješenje da se stan proda,svak dobi pola...,a da se ne vucemo godinama po sudovima. HVALA
  8. nisam ni pokusavao sam nesto trazit. dijagnoza je dosta složena,a onda sam bio mladji-sad bi mozda znao postavit pravo pitanje,al najvaznije je sto ranije počet s ljecenjem. znam da je svatko sebi najbolji doktor,ali zasto onda imamo lijecnike?
  9. neznam jer na dobrom mjestu postavljam pitanje,al evo- od moje 18 godine dijagnosticirana mi je bolest koja truje organizam bakrom , a najvise stradava mozak,oči i jetra. nebi ni sad nista znao i nebi postavio ovo pitanje, da mi jedna zena na forumu nije rekla kako se mora jaaako brzo dijagnosticirat bolest i pod hitno počet pit ljek koji odstranjuje bakar iz organizma. sad imam 32 godine,teze sam pokretan,čekam dan kad ce jetra najavit cirozu-jer tako zavrsava ako se ne pije ljek. znaci dijagnosticirano s 18 godina,sad imam 32godine,ne pijem terapiju,jel posrijedi nemar zdrav. osoblja ili? molio bi savjet? dal imam osnove za tuzbu? jel ju imam sanse dobit protiv zdravstva?
  10. a mozete mi jos rec,ako smo ja i sestra nasljednici. kad bi ona na očevu adresu prijavila djecu-kako bi se to odrazilo.tj.bi li i djeca imala kakva prava na očevu ostavinu
  11. MOŽDA SAM VEC I DOSADAN,ALI MOZETE LI MI REC NA STA SVE IMAM PRAVO JA,A NA ŠTO SESTRA U SLUČAJU DA SE TATI NESTO DESI?
  12. ja i jesam za da treba pomoc sestri i djeci,a i tu djecu jako volim. i za sam,da dobiju najvecu sobu u stanu i tamo se smjeste,ali baš kako moj otac govori da joj da i najvecu sobu i jos moju sobu,to mi bas ne odgovara. stan od mame nije bracna stecevina,bila je ostavinska rasprava i postupalo se kako piše u oporuci,ona je bila nevjencana s mojim ocem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija