Jump to content

Borac

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Borac objavio

  1. Dobio sam prijedlog za pokretanje ovrhe zbog komunalija prije skoro godinu dana i zalio sam se na dio sto je otisao u zastaru ali sam totalno smetnio to s uma i nedavno nakon sto su poslali opet opomenu iz komunalnog poduzeca platio sam ju i tek onda se sjetio da sam se zalio zbog toga... Uglavnom, zelim odustati od zalbe na ovrsni postupak, sto trebam i kome poslati?
  2. Borac

    Rok uručenja?

    Zakon o kaznenom postupku 4. Izrada i dostava pisane presude Članak 358. (1) Objavljena presuda mora se napisati i otpremiti u roku od mjesec dana nakon objave. Taj se rok produljuje za petnaest dana ako je glavna rasprava trajala dulje od tri dana uzastopce, odnosno za još petnaest dana ako je glavna rasprava trajala dulje od osam dana i nije morala iznova započeti u smislu odredbe članka 310. stavka 2. ovoga Zakona. (2) Rokovi za pisanu izradu presude iz stavka 1. ovoga članka mogu se iznimno prekoračiti ako ih se predsjednik vijeća koje je sudilo u kaznenom predmetu iz nepredvidivih ili neotklonjivih razloga nije mogao pridržavati te o tome obavijestio predsjednika suda. To je to. Ali taj rok se cesto prekoracuje, a sucima se ne moze nista, ne dobivaju nikakvu kaznu ako prekorace taj rok.
  3. Jako je moguce u praksi, samo za dokazivanje toga i izvlacenje preko toga preporucujem uzimanje odvjetnika. Trebat ce iskesirati par tisuca kuna ali je puno veca vjerojatnost ponistavanja postupka nego da sam optuzenik pokusa ici na tu opciju.
  4. Ne shvacam kako vec nisu prilikom uhicenja doznali jer plavci moraju zvati staratelje ako su u pitanju osobe do 21. godine starosti. Ali nebitno, roditelji ce svakako saznati, vjerojatno ces morati kod socijalnog radnika, vjerovatno ce on ispitivati i njih sto se tice okolnosti tvog zivota, ucenja i tako to. Ugl, roditelji ce 100% saznati.
  5. Svasta. Jasno mi je da ste vi (Legalis) pravnici te nemate previse dodira s bitkom ove tematike, ali opet predlagati tako sta mi je van svake logike. Zasto ne izricanju uvjeta? Zasto niste uputili prijedlog razdvajanja tog stavka sto se tice proizvodnje droge za osobnu upotrebu od proizvodnje i daljnje prodaje? Moj fokus je kanabis, ovakav sistem je van svake logike, u jednom kosu su sve droge i uzgoj za sebe i za daljnju prodaju! Pogledom na presude koje se iznose u medijima, vidi se da se za uzgoj daju kazne koje se vrte oko minimalne (3-4g) i za one po par stabljika, kao i za one s po 100 stabljika. Ocito je da onaj sa 100 stabljika nece to sve zadrzati za sebe kao i da onaj s par stabljika (u vecini slucajeva) nece to prodavati. Idealna situacija bi bila dekriminalizacija ili barem depenalizacija malih korisnika, ali ocito je da se u sistemu za prijedloge pita samo one koje se te odluke direktno ne ticu. Jasno mi je da je dio krivice i na zajednici korisnika jer ne postoji nikakva organizirana skupina, udruga ili cak i stranka koja bi se zalagala za dekriminalizaciju, nego su u javnosti samo udruge i organizacije koje demoniziraju droge. Konzervativan prijedlog bi bio razdvajanje stavka 2 na osobnu upotrebu (proizvodnju) i proizvodnju na veliko i prodaju. Tocno definirati kolicinu za osobnu upotrebu i proizvodnju, te definirati razinu mogucih kazni po vrsti droge. Zanimljivo je ismijavanje rata protiv droga od strane drug lordova. Procitajte ovaj tekst: Mexican Drug Lord Officially Thanks American Lawmakers for Keeping Drugs Illegal Zar ovo ne govori nesto? Mozda besmislenost citave prohibicije?
  6. Mozes samo doci na raspravu kad si pozvan i reci to sto si nama rekao. To je to.
  7. Cl 57 KZ-a c) ako je za kazneno djelo propisana kazna zatvora najmanje tri godine zakonskim ublažavanjem kazna se može ublažiti do najmanje jedne godine, a sudskim ublažavanjem do dvije godine zatvora, Zakonsko ublazavanje se primjenjuje ako je djelo, recimo, u pokusaju. To znas ako te odvjetnistvo tereti za pokusaj (Cl 33. KZ) tada se moze zakonski ublaziti. Kljucno je MOZE SE, a ne da se mora. Sudsko ublazavanje je uz olakotne okolnosti. Nekaznjavanost i sl. Treca opcija jest primjena cl 173. st 8. u vezi cl 58. st 3., tj, da cinkas nekoga i tada ti se moze kazna ublaziti jos i vise, cak te se moze i osloboditi. Ali ne moze ti se izreci uvjetna kazna, tako da, recimo, sud ti dâ 3 mjeseca zatvora, ti moras odsluziti ta 3 mjeseca, ne mozes na uvjet ici. Ali moze se prenamjeniti ta zatvorska kazna u rad za opce dobro na slobodi, ali to se moze primjeniti samo za kazne do 6 mj zatvora. Cetvrta opcija jest oslobodjenje zbog beznacajnosti djela (Cl 28 KZ-a). Petog nema
  8. Odi kod suca i upitaj ga koji je rok i dogovori otplatu.
  9. Kakva zafrkancija? Kupovala si drogu, to nije zafrkancija. Nitko te ne tereti jer si samo svjedok. Preporucujem da kazes istinu jer je moguce da su ga prisluskivali i ako si preko moba narucivala tada si mozes zakomplicirati zivot ako na sudu utvrde da si lagala. Tvoja je duznost svjedociti i to je to. Nakon toga si slobodna, nemas nikakav dosje, nista.
  10. To sve predlaze drz odvjetnik i sudac se ne mora toga drzati. Sudac odlucuje o svemu, stoga ti trebas izraziti kajanje, da si samo isprobavao, da nisi stalni konzument (o isprobavanju iznosis SAMO U SLUCAJU da se nigdje ne spominje u tvojoj izjavi policiji i sl da si stalni konzument ili ovisnik cak). Ponesi indeks, pokazi da si student, da ti je ovo pouka i da ubuduce neces to radit niti da si u medjuvremenu pusio. Spomeni da planiras posjet SAD-u, posao i tako to. Na kraju svoje obrane reci sucu da predlazes da te oslobodi kazne na temelju clanka 28 KZ-a, jer se radi o jako maloj kolicini i ponovi jos jednom da se kajes i da ce te to onemoguciti kasnije u karijeri bla bla bla, smisli nes Nakon toga mu reci da u slucaju ako on ipak smatra da nije beznacajno djelo, nek te blago kazni i da trazis oslobodjenje od troskova postupka jer si student, nezaposlen, nemas imovine i tako to. I jos jednom ponovi da se kajes Vazno je ne biti nervozan, gledaj suca u oci dok pricas s njim, tijekom postupka budi onako potisten, kao da su ti sve ladje potopljene, ne budi bahat, ruke na koljenima drzi ako ti se budu tresle. Potvrdu o nekaznjavanju uvijek mozes dobiti, ali u njoj su podaci o trenutnom postupku protiv tebe i tamo ce stajati sve do pravomocnosti ovog postupka. Kada sve bude gotovo i pravomocno, tada nece u njoj biti nista jer je to u stvari potvrda o tome da se protiv tebe ne vodi trenutno kazneni postupak, a ne da li si kaznjavan. Vizu za SAD bas i nisam siguran da mozes ikada dobiti, osim ako ne lazes jer mislim da je u uvjetima da nikad nisi kaznjavan, a i da posebno pitaju za droge. Ali nemoj me uzeti za rijec, nisam imao iskustva s tim, probaj guglati malo. I mozda bude sudac pitao zasto je trava bila u paketicima, smisli neki razlog za to. Beznačajno djelo Članak 28. Nema kaznenog djela iako su ostvarena njegova zakonska obilježja ako je djelo očito beznačajno s obzirom na način postupanja počinitelja, njegovu krivnju i nastupjelu posljedicu za zaštićeno dobro i pravni sustav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija