Jump to content

Anci7

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Kao i svi trebam savjet Maloljetnik mi je provalio u kucu i otudjio nakit i nesto gotovine. Kasnije se ustanovilo da je samo za zlatninu dobio preko 1000€ i sve skupa je okarakterizirano kao tesko kazneno djelo. Iako su mi govorili da cu biti pozvana na sud, na kraju sam dobila samo pismo u kojem mi objasnjavaju da je mali poslan u posebnu odgojnu ustanovu jer da nemisle da je daljnje procesuiranje svrhovito i da po nekom clanku imam pravo tuziti njegove roditelje za naknadu materijalne stete. Ono sto mene zanima: Sto ja sad trebam uciniti? Realno imam li sanse izvuci neku naknadu stete? I kako ce se utvrditi iznos stete ako nakita vise nema, a cijena koju je dobio za to nema veze sa stvarnom cijenom nakita (o tome koliko meni vrijedi ni necu)? Hvala unaprijed.
  2. Evo stigao mi je poziv na sud i prekrasaj je iz clanka 51 stavak 1 kaznjivo po clanku 51 stavak 5 primjenom clanka 293 stavak 2. Ako sam dobro pogledala to znaci da cu po tome biti kaznjena sa 2500 kn. E sad s obzirom na moj raniji prekrsaj moze li mi tko reci hoce li oni mene kazniti tako kako pise ili ce to jos biti uvecano? Sto se tice price kako se to dogodilo i opisanog u optuznom prijedlogu nije mi jasno trebam li na sudu spominjati neke stvari koje bas nisu iste. Npr. kad se to dogodilo receno je da niti jedan auto nije dotakao ogradu, a u prijedlogu i zapisniku pise da je jedan od auta naletio na ogradu i da je osteceno 4m toga. Takodjer neke stvari su napisane u odnosu na ono sto je policija nasla, a ne onako kako im je receno. Npr auto se zaustavio na prijelazu vozne i pomocne trake (vise na voznoj) i nakon sudara je pomaknut do rubnog kamena kako se jos netko nebi zaletio u njega,a u prijedlogu je opisano da je sam naletio na rubni kamen. Cijeli ocevid poceo je tek nakon 40 min, autocesta nije bila zatvorena, sve sto je bilo na cesti se raznjelo, a u razgovoru kad sam rekla da sam vozila lijevom stranom i da je tu mjesto udara, nitko nije izasao na cestu pogledat to samo su rekli da su oni mislili da je na desnoj al da ce napisat da je na lijevoj uz opasku da je to moja tvrdnja ili ako hocu da idem s njima to pogledat (s obzirom da sam prezivjela nesrecu nisam htjela poginuti trazeci mjesto udara tako da se nismo makli iz policijskog auta). dakle dal da nesto pricam jer bi mi nesto od toga moglo pomoci ili mi to nece utjecati na izricanje kazne?
  3. Neku vecer sudjelovala sam u prometnoj nesreci na zagrebackoj obilaznici. Vozila sam preticajnom trakom, pogledala u retrovizor i dok sam spustila pogled ugledala sam ispred sebe auto i udarila u njega bez kocenja. Auto u koji sam udarila je bio nakrcan nekakvim panelima, daskama neznam ni sama cim sve ne. Uglavnom imali smo svi zajedno puno srece jer ja i vozac drugog auta smo bez ozljeda, a suvozac u tom drugom autu koliko mi je poznato ima slomljen nos. Auti su totalno slupani, moj sprijeda, a njihov i sprijeda <te daske su probile prednju sajbu> i straga. Nisam imala alkohola u krvi, za drugog vozaca neznam. Vozac tog drugog auta tvrdio je da se vozio 80 po desnoj traci, a ja da sam isla 130 po lijevoj. Drugi dan je samo reko da je isao 110 al kojom trakom ostaje misterij. E sad pitanje dal sam u svakom slucaju ja kriva <jer u biti neznam dal je on izletio jer me nije vidio, ili nije imao svjetla otraga pa ga zato ja nisam vidjela...>? Kakva me kazna ceka? p.s. imam prekrsaj prebrze voznje neregistriranog i neosiguranog vozila iz prvog mjeseca za koji sam platila kaznu.
  4. Stvarno kasnjenje registracije vozila je bilo tocno 8 dana bas kao sto napisah na pocetku Ne pisem ni prigovor ni zalbu vec u ponedjeljak idem na sud na saslusanje. A ako ide na osnovi procjene osobe koju sudac ima ispred sebe znaci da izgledam milo i tvrdim da sam polovicno kriva, al da cu se popraviti?! Upravo se sjetih pitati, da li mi uzimaju vozacku za to sve?
  5. radar, laser, kako god to zvali, uglavnom ono sto ti pokazu da ti ukazu na tvoju brzinu Pretpostavljam da fraza "to nije moja brzina je istrosena, no meni je ovo sve novo i nepoznato pa zato i pitam sto i kako. Dakle dodjem sa stavom kriva al 6700kn mi je puno jer spadam u skupinu za više od 20 do 30 km a ne za više od 30 do 50 km i bla bla tako to ili idem s tim da nisam kriva i nadam se najboljem?
  6. hehe previdjela sam ovo "za vise" thx a jel mi pametnije ici sa stavom "nisam kriva" ili "kriva sam nemojte me puno kazniti"?
  7. hmm ako je tocno 30 zar to ne spada u skupinu od 30 do 50? Ma je naseljeno je mjesto, bez znaka ogranicenja brzine <barem koliko se sjecam jer inace tuda ne prolazim>. U biti je samo ta cesta sa jednim odvajanjem za lijevo. Nisu mi nista uzeli samo rekli da nastavim polako kuci i registriram auto, zato me i iznenadilo to sto u optuznom prijedlogu pise da su mi oduzete tablice i da sam izdvojena iz prometa.
  8. U 1. mjesecu vozim se iz Siska prema Zagrebu, pretjecem kamion na prijelazu iz nenaseljenog u naseljeno nakon cega postupno smanjujem brzinu. Na polovici sela s lijeve strane ceste parkiran je policijski auto. 200 m kasnije taj isti auto je iza mene, pali rotaciju i blica mi, sklanjam se u kraj, zaustavljaju se na koliniku kraj mene i kazu mi nek stanem nesto nize kraj ceste. Nakon sto predajem vozacku i prometnu, kazu mi da sam vozila prebrzo i pokazuju mi ugasen radar. Na moju podignutu obrvu, policajac ga pali i pise 90. Kazem da to nije moja brzina, da jesam isla brze od 50 ali zato sto sam pretjecala kamion. Dobijem odgovor da neznaju oni sto sam pretjecala, al da idem 40 vise od dozvoljenog, a da je brzina izmjerena u odlasku. Na to utvrdjuju da mi je istekla registracija <8 dana ranije>. Tu sam se izgubila jer mi se tako nesto nije dogodilo, to sam i rekla, no rekli su mi da ce mi skinuti tablice, uzeti vozacku i maknuti me iz prometa. Objasnjavam da nikada nisam imala nikakvih prekrsaja, da je problem s prometnom taj sto sam ranije imala kasko pa su mi se datumi izmjesali i da nema sanse da sam toliko vozila. Policajac me samo pita tko mi je otac i zapisuje. Pitala sam mogu li otici u auto po jaknu jer je uzasno hladno a ja stojim vani i na cesti, a oni su u autu. Policajac mi kaze neka samo odem sjesti u auto. Nakon minute dolazi, vraca mi papire i stavlja mi neki papir da potpisem. Pitam sto je to, kaze zapisnik da smo vas zaustavili. Potpisujem i pitam sto je sa registracijom i brzinom, odgovara neka polako vozim i cim prije registriram auto. Pozdravismo se i ja nastavih kuci. Kad sam stigla pogledah to sto sam potpisala a ono zapisnik o prekoracenju brzine. Nakon 2 mjeseca dobivam optuzni prijedlog u kojem pise da da sam se kretala brzinom za 30 vecom od dozvoljene, da su mi oduzete tablice te da sam bila iskljucena iz prometa i da me se kazni sa 6700kn. pitanje: idem na sud iznjeti obranu pa me zanima sto reci a da ne ostanem bez vozacke i ako je ikako moguce smanjim tu novcanu kaznu? Student sam, nemam primanja osim dzeparca i nisam kaznjavana. p.s. sorry znam da je nadugo i nasiroko, al nisam uspjela krace
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija