Jump to content

Maaike

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije svega pozdrav, mene zanima slijedeće: moja teta je sada 83 godišnja starica, prije nekoliko godina, obzirom da nema obitelj, nikada nije bila u radnom odnosu, nema ni nikakvih prihoda, dala je svoju zemlju općini u zamjenu za socijalnu pomoć (tu se radilo o nekom mjesečnom iznosu, mislim 400,00 kn, te posjetu medicinske sestre). Prije 6 godina umrla je tetina sestra te se njezino nasljedstvo, obzirom da također nije više imala muža, a nisu ni imali djecu, raspodjelila na braću i sestre (moje 2 tete, ujaka i moju majku). Mene sad zanima da li je socijalna služba smjela prekinuti pružanje socijalne pomoći mojoj teti, ako su oni za tu pomoć dobili njezinu nepokretnu imovinu (zemlju)? Mojoj teti, osim te pomoći od 400,00 kn, jako puno znači posjet medicinske sestre koji joj je u potpunosti uskraćen. Da li ona ima ikakva prava ponovno potraživati to što joj je oduzeto, ako da što treba napraviti. Napominjem da teta od tada ima ozbiljnih zdravstvenih problema jer je se prozivalo kao nekakvog šugavog kriminalca.
  2. Ne znam točno koliko kvadrata ide po članu, ali vi ćete platiti samo za razliku kvadrata, raspitaj se u poreznoj.
  3. Ovak ti stoje stvari, možeš natjerati 1 suvlasnika sudskim putem ali samo u slučaju da se radi o nečemu što je u interesu i za dobrobit svih suvlasnika. Za nekakvu eventualnu gradnju mislim da ti svi suvlasnici moraju dati suglasnost i to kod suda. Pouzdano znam da ne možeš graditi bez lokacijske ili građevinske dozvole (ovisi o kvadraturi građevine i o tome da li za zemljište oko zgrade vrijedi građevinska dozvoda za zgradu), također ti treba projek, i to od ovlaštenog projektanta i konačni i ono najvažnije odobrenje projektanta zgrade. To bi bilo kaj se zakona tiče. Dok to sve obaviš, potrošit ćeš hrpu. Pozdrav.
  4. Svaki općinski sud u Republici Hrvatskoj ovjerit će potvrdom “Apostille” jedino isprave što su ih izdala tijela koja imaju sjedište na području tog suda, a hrvatsko Ministarstvo pravosuđa isprave koje su izdala tijela na području bilo kojeg općinskog suda u Republici Hrvatskoj: u praksi, isprave u smislu naznačene Haške Konvencije potvrdom “Apostille” ovjeravaju u pravilu općinski sudovi. Potrebno je dakle ovjereni dokument od bilježnika odnijeti u općinski sud i kupiti biljeg u vrijednosti 50,00 kn (ako je 1 dokument, ako je više različitih dokumenata onda za svaki dokument po 1 biljeg) i onda na sudu lupe ovjeru apostille. Nadam se da sam pomogla. Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija