Jump to content

Bucimir

Korisnik
  • Broj objava

    115
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Danas sam dobio odgovor na žalbu koju sam poslao prije otprilike mjesec i pol dana.Žalba je naravno neosnovana! Kao što sam već pisao na ovom forumu,moja sudbina i sudbina svih vas branitelja je u rukama samo jednog čovjeka,zaposlenog na ugovor o djelu,u ministarstvu branitelja,pa sami odlučite šta i kako dalje .Tužba upravnom sudu i čekanje nekoliko godina ili čekati da priroda napravi svoje jer neće ni taj vječno! Pozdrav svima,a poglavito obespravljenima hrvatskim braniteljima!
  2. Štovani kolega Buda,neznam zašto si plaćao odvjetniku pisanje žalbe jer svaka područna služba HZMO ima pravnika ,između ostalog, pišu i žalbe i to naravno potpuno besplatno.Za tužbe neznam.Pozdrav tebi i svima kojima sam eventualno pomogao!
  3. Štovani kolega medeni ,za tvoju informaciju,gospodin čije inicijale navodiš je u mirovini,a pošto takvh stručnjaka u našoj državi više nema on će nam suditi dok god je živ. Pozdrav tebi i svima onima kojima je imenovani "presudio"!!!!
  4. Neznam samo koji vještak će dati opću nesposobnost onome tko je i trenutno u radnom odnosu?Ima li logike,ili možda griješim,a poglavito tko će dati veći postotak od rata onome tko je još uvijek sposoban raditi,pa makar se radilo i o ranjenom dragovoljcu sa statusom HRVI?
  5. Koji zapovjednici da postroje ratne postrojbe? Oni koji su stradali "prilikom obilaska prve crte"a da se nisu ni pomakli iz toplih ureda! Ili oni koji u svojem zapovjedništvu nemaju nikoga tko nema sva moguća odlikovanja! Ili oni koji su svojim potpisima "stvorili više invalida nego neprijatelji"i time istima osigurali,što kaže poznata "brigadirka"respektabilne mirovine!Ili oni koji su rat proveli u svom,a često i u tuđem krevetu , dok su se istinski branitelji smrzavali po vlažnim i hladnim rovovima i bunkerima! Koji molio bih odgovor?
  6. Zahtjev sam podnio u ožujku prošle godine.Tri tisuće kuna sjelo na račun jučer.Pozdrav svima koje zanima i sretno!
  7. Štovani kolega Forrester ,nažalost,prema mojim saznanjima priznaje ti se čin ili funkcija koju si imao kod razvojačenja,a to je u tvom slučaju 1994,godina. Pošto sam i ja bio pripadnik pričuvne policije ili bolje rečeno "tzv.paravojnih formacija",ako si i ti bio pripadnik istih ,molim te da mi odgovoriš da li su ti za to vrijeme, (od listopada 1990.-do pristupanja HV-u)priznali status branitelja? Lijep pozdrav!
  8. Kolega medeni još nisam bio kod odvjetnika jer tamo ću ići tek kad dobijem negativan odgovor od središnje službe hzmo.Potajno se nadam da će mi ipak koliko toliko popraviti omjer na koji sam se žalio kao i ti ali čisto sumnjam.ali bez bilo kakvog rješenja središnje službe ne može se podnijeti tužba upravnom sudu.Iako imam argumente,kao što je ratni put,vrijeme dolaska u HV,vrijeme provedeno u borbenom sektoru,pet bolničkih,tridesetak ambulantnih liječenja ,nalazi od nekoliko psihijatara i nekoliko psihologa,status hrvi bolje postotke od tri različita vještaka iz hzmo,šifru f62,o proisteklo iz f43,1 chr ,ratna trauma,teško će ići bez tužbe jer mišljenje "gospodara života i smrti se ne poništava samo tako.Na upravnom sudu su šanse puno veće,ali se presuda čeka godinama,a i spora pravda je nepravda i crkni magarče dok trava naraste,kaže narodna. A što se tiče tvoga posta o gospodinu iz "našeg"ministarstva sve potpisujem istavljam čitko ime,prezime adresu i oib.Pozdrav tebi i svim istinskim braniteljima poglavito obespravljenima!
  9. Uvijek nastojim pomoći jer i meni je dago kad mi netko pomogne a posebno su mi na srcu Vukovarci iako nisam bio na tom dijelu ratišta nego na novogradiškom. Puno sreće i koliko je moguće zdravlja želim tebi i svim istinskim braniteljima,poglavito onima koji nisu ostvarili svoja krvlju,znojem i zdravljem,zaslužena prava!
  10. Štovani kolega Forrester i kod mene je ista situacija kao i kod tebe,samo što sam ja 3.veljače 2012.bio kod pravnika u područnoj službi koji mi je sastavio žalbu,normalno na omjar rat-mir,te sam istu predao u istoj službi jer mi u pobijanom rješenju stoji da se žalba predaje u područnoj službi a oni kompletan spis zajedno sa žalbom šalju u središnju službu u Zagreb.Do sada sam bio na 3 vještačenja ,uvijek kod drugog,čak i u 2 različite službe i uvijek sam od vještaka dobivao dobar % od rata ali postoji jedan čovijek u"našem" ministarstvu koji ima toliku moć koji omjer 20-80 može pretvoriti u 100%kao posljedicu rata a može,kao što je i kod mene bio slučaj 100%rat pretvoriti u 20-80.U mom slučaju taj isti čovijek ignorirao je nalaze svih 6 mojih psihijatara kod kojih sam se liječio a i sada se liječim,od kojih i nalaze primarijusa doktora znanosti,ignorirao je obrade mog liječnika opće prakse i na kraju ignorirao je i nalaze i mišljenja troje vještaka iz hzmo. Od žalbe ništa ne očekujem jer sam se već žalio pa su me odbili sa obrazloženjem da je ista neosnovana,ali je to jedini način da možem,naravno preko nekog odvjetničkog ureda osvariti pravo tužbe upravnom sudu. I na kraju želim ti,puno sreće i živaca jer itekako će biti potrebno i jedno i drugo. Pozdrav!
  11. Moj ti je savjet da nađeš odvjetnika, nemam baš neka dobra iskustva sa odvjetnicima po službenoj dužnosti.I mene to isto čeka samo što ja moram najprije pisati žalbu a kad ju odbiju,naravno kao i velikoj većini,onda predajem sve u ruke odvjetnika,osim ako ne bude odmah tražio da mu platim,jer u tom slučaju neznam što ću napraviti. Pozdrav i puno sreće,trebat će ti!
  12. Ja sam ostvario pravo na 100% bolovanje na osnovu šifre F43,1 iako tada nisam imao status HRVI ali to je bilo prije 4 godine.Da li se sada nešto promjenilo neznam,ali čisto sumnjam da nije,naravno na štetu branitelja,dakako.
  13. Na moj upit pravnika u HZMO-u dali povjerenstvo,u sada,Minisarstvu branitelja može promjeniti odluku vještaka koji mi je dao opću nesposobnost,rekao mi je da ne može. Imam ogromno iskustvo u tome da omjer rat-mir može sa 100% a kamoli manje skinuti na 20%.Nedavno sam od vještaka u HZMO-u dobio opću nesposobnost i sasvim dobar postotak od rata . Opću mi ostaviše (ili ostavi!)ali postotak od rata poruši-še na najmanje moguće. Na ovom forumu ima provokator a sami procjenite o kome se radi. A što se tiče poziva da se bude nazočno na povjerenstvu zaista je točno da neke pozivaju ali neznam po kojem ključu,jer mi je jedan suborac bio prije nekih mjesec dana. Pozdrav svim istinskim braniteljima ,poglavito onima koji na ovom forumu pišu samo istinu i koji uistinu žele pomoći onima kojima je pomoć potrebna!
  14. Poštovani kolega ako si bio u HZMO onda si bio kod vještaka koji ti je odredio radnu nesposobnost,opću ili profesionalnu.Ako imaš priznat status hrvi onda tvoj predmet ide u ,po novom Ministarstvo branitelja,gdje ti liječničko povjerenstvo,na čelu sa dr.Taborskim,određuje postotak kojemu je uzrok sudjelovanje u ratu,što i te kako bitno utječe na konačan izračun mirovine. U suprotnom ako nemaš priznat status hrvi onda ti se taj postotak ni ne određuje a što je za tebe u konačnici puno nepovoljnije. A što se tiče rješenja trebao bi ga vrlo brzo dobiti i šta je najvažnije ti si u mirovini od onog dana kad si bio kod vještaka i dobiti ćeš zaostatke.Lijep pozdrav i sretno ti bilo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija