Jump to content

ladily

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ladily objavio

  1. nisam pravni stručnjak, ali znam iz osobnog iskustva-ukoliko ste vi upisani u gruntovnici kao vlasnik 1/6 na toj kući imate sva prava na 1/6, na svakom m2 kuće vi imate 1/6 m2 pa prema tome i pravo na 1/6 najamnine,međutim voljela bi da se i pravni stručnjaci jave i uključe - ali po mom laičkom mišljenju - vaša sestra i mama nisu čak mogle bez Vas niti iznajmiti cijelu kuću bez Vašeg potpisa na Ugovor o najmu, ne dajte se smetati u posjedu svoje 1/6 i budite hrabri i uporni-puno sreće.
  2. poštovana Notarice.... kao glavnoj šefici ovog pravnog odsjeka moje iskreno izvinjenje iliti ISPRIKA na osobnom shvaćanju problema dotičnog gospodina- ali me ipak osobno zanima da li ste pročitali moje pitanje i moj pravni problem s obzirom da niste reagirali tj. dali nikakav stručni pravni savjet kad sam ja postavila upit na temu drugi brak oca- mislim da i ovdje vrijedi narodna izreka-tko ima novaca-kupa se u moru- a tko nema - pere noge doma u lavoru. Lijepi pozdrav i puno uspjeha u životu i poslu od jedne poštene i zbog toga prevarene osobe.
  3. molim stručnjake -ukoliko netko razumije moje pitanje da me barem uputi u kojem zakonu bi se barem djelomično mogao potražiti dio rješenja mog upita....HVALA unaprijed.....
  4. zašto sve te druge supruge za sebe otimaju od nečije djece, pa dragi moj gospodine KRUŠKONE kakvo vi to srce imate kad želite izbaciti svoju djecu iz nasljedstva, a sve ostaviti DRUGOJ SUPRUZI, znam iz osobnog iskustva što znači kad ti rođeni otac kao jedinom djetetu zbog DRUGE SUPRUGE upropaštava život i svoju krvavo stjecanu imovinu punih 48 g sa mojom pokojnom majkom , jer ta druga supruga treba sve, a mene je ta osoba kao njegovo rođeno i jedino dijete svojim bezočnim lažima i izmišljotinama odstranila od oca i otima meni i mojoj djeci sve što je moja majka zajedno s njim stekla. Dragi gospodine-MISLITE NA SVOJU DJECU a ne na nečije prohtjeve.
  5. ne znam da li je ova tema prekomplicirana za stručne pravne osobe ili nikog ne zanima. Morat ću malo pokušati pogledati po Zakonu- ali mi laici baš i ne možemo shvatiti sve članke i točke zakona- zato se ipak ide na fakultete i stručno obrazuje. Lijepi pozdrav !
  6. Lijepo molim pošto sam nova i još nisam proučila ovaj forum da mi netko ukoliko ima slična tema uputi ili odgovori na slijedeće. Otac udovac 75 g. mi se sprema u drugi brak. Povremeno je živio sa tom ženom i dolazio kod nje u posljednje dvije godine. Uložio je u obnovu njene kuće i njihov povremeni zajednički život do sada cca. 200.000 kn. Ja i on smo suvlasnici na kući u kojoj je proveo preko 50 g. života i u zadnje dvije god. u održavanje naše zajedničke kuće koju je stekao zajednički s mojom majkom u 50 godišnjem braku- nije uložio niti jedne kune-osim povremeno računa za struju i telefon. Ja sam suvlasnik 1/4 a on 3/4. Normalno, njegova nova buduća supruga ( puno mlađa od njega )je učinila sve da nas zavadi i ne dopušta mu kontakt samnom niti mojom djecom, a niti nama ne dopušta kontakt s njim. Pokušava ga nagovoriti na sudsku tužbu protiv mene za razvrgnuće suvlasništva-da se mene skloni i da on može samostalno prodati tu kuću, jer njoj treba novac. Molim odgovor-Ukoliko se oni vjenčaju-pod predpostavkom da on umre prije nje i da joj ne potpiše nikakav ugovor o uzdržavanju ili oporuku da li ta njegova nova supruga ima ikakvo zakonsko nasljedno pravo na njegovu predbračnu imovinu-tj te 3/4 kuće-u kojoj nikad nije niti bila -niti uložila jednu lipu-a da li ja imam ikakvo pravo kao jedino dijete tražiti neki nužni dio od nje iz njene imovine koju je moj otac stekao-tj uložio kod nje za uređenje njene kuće zajedno s njom u braku i u povremnim dolascima kod nje prije njihovog braka. Ja bi voljela da on poživi još dugo, ali sumnjam s obzirom na njegovo sve lošije zdravstveno stanje i njezino ubrzano forsiranje na brak dok je još živ, jer želi na lak način steći nasljedsvo od njega.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija