Jump to content

peach03

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, U sadašnjoj firmi sam zaposlena tri godine. Potpisani ugovor o radu je uključivao određene poslovne aktivnosti uz stavku u ugovoru "i ostali poslovi po nalogu poslodavca". Svake godine raste broj zadataka i odgovornosti, te odlaskom drugih ljudi iz firme radi mobinga, njihov posao se prebacuje na mene uz iste uvjete rada i plaću. Nadalje, dobivam zaduženja koja nemaju veze s opisom mog radnog mjesta (poslovi u skladištu i nošenje teških predmeta), a nedavno je direktor potpisao ugovor s nekoliko firmi kojima nudi moje usluge rada što bi on njima naplaćivao, a ja kao njegov zaposlenik sam te usluge dužna odrađivati prema stavki ugovora koji imam sa svojom firmom "i ostali poslovi po nalogu poslodavca". Time bi se moj opseg posla povećao za 400% uz istu financijsku naknadu. Fizički je nemoguće to sve odraditi o čemu sam razgovarala s direktorom, poslala sam mu mailom poslove koje odrađujem uz vrijeme potrebno za njegovu provedbu na što je samo telefonski prokomentirao da se trebam bolje organizirati i da sam dužna te poslove odraditi. Odbija bilo koje očitovanje putem maila. Za vrijeme godišnjeg mi direktor šalje nove zadatke i zahtjeva njihovo ispunjenje za vrijeme dok sam na godišnjem. Radi stresa sam završila u bolnici i na bolovanju te je i tada od mene tražio svakodnevan rad i vršio pritisak budući da nemam nikoga u poduzeću tko bi me mogao mijenjati niti to želi osigurati. Na koji način mogu dati izvanredni otkaz tako da imam pravo na novčanu naknadu s burze, budući da sve moje mailove gdje upozoravam na iznimno velikog opsega posla i mentalni stres koji mi utječe na zdravlje, poslodavac ignorira i vrši sve veći mobing putem telefona. Hvala,
  2. Pozdrav, molim savjet kako da se zaštitim u ovoj situaciji. Moj poslodavac mi onemogućava rad za koji sam zaposlena, uskraćivanjem resursa nužnih za obavljanje posla koji se od mene očekuje. Također, od mene traži da obavljam poslove za koja su potrebna specifična znanja kojih nemam, za koja me ne želi educirati, niti su ova specifična znanja s moje strane ikad komunicirana s poslodavcem. S poslodavcem sam razgovarala o ovom problemu (po struci sam diplomirani ekonomist, a od mene se traži i očekuje da radim poslove grafičkog dizajna, IT-a, korištenja industrijskih strojeva) i budući da ovo negativno utječe na krajni rezultat mog rada, poslodavac je nezadovoljan mojim radom i zanima me na koji način se mogu zaštititi ukoliko mi poslodavac pokuša dati otkaz o radu na temelju nesposobnosti za rad što je pokušao s prijašnjim zaposlenicima. Hvala!
  3. Lijep pozdrav i molim za savjet. Na dan kada je Zagreb bio pod policijskom opsadom zbog dolaska Bidena, u centru grada su me zaustavili u vožnji neregistriranog vozila. Naime, nisam bila niti svjesna da mi je prometna dozvola istekla budući da je datum registracije vozila bio 6.11., a datum isteka registracije 31.10. Kako je žig na knjižici u potpunosti prekrio 10. mj. (datum isteka registracije) automatski sam gledajući mjesec registracije (11) zaključila da je istek također 11. mj. (znam da 11.mj. nema 31 dan ali tada mi to nije palo na pamet). Kako je uopće moguće da registracija traje manje od godine dana? Također polica osiguranja je istekla datuma 15.11. za što se isto teretim novčanom kaznom od 5000,00 kn. (policija me zaustavila 24.11.). S obzirom da čitam da je auto osiguran još 30 dana nakon isteka osiguranja, da li to vrijedi i u mom slučaju i mogu li se na to pozvati vezano uz ovaj dio prekršaja? Odmah po "odlasku Bidena", auto je naravno registriran i obnovljena je polica osiguranja. Osnove za prigovor su mi uvid u knjižicu gdje je vidljivo da je žigom prekriven 10.mj. čime sam zabunom gledajući mjesec registracije 06.11. zaključila da je datum isteka također 11.mj.; isto tako, da sam bila svjesna da je auto neregistriran, ne bih ga svakako vozila i to kada je centar bio prepun policije; i nezaposlena sam što znatno otežava plaćenje kazne (7700,00 kn) Da li preporučate u ovom slučaju pisanje prigovora bez izjašnjavanja o krivnji ili s objašnjenjem prekršaja i kako se najbolje postaviti u situaciji s obzirom na okolnosti? Ako imate još koji savjet na što se mogu pozvati, slušam vas. Hvala puno!
  4. Pozdrav, Planiram otvoriti web shop gdje bih prodavala proizvode za koje već postoji distributer u Hrvatskoj. Proizvode ne bih nabavljala putem domaćeg distributera nego iz inozemstva putem veleprodajnih tvrtki. U ZZTN-u sam pročitala da je dopušten uvoz mimo distributera za prodaju putem "pasivne prodaje", no nisam sigurna obuhvaća li to moju situaciju za interent prodaju? Molim pojašnjenje između pasivne i aktivne prodaje. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija