Jump to content

zadranin20

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zadranin20 objavio

  1. firma je izdavala jednu novinu i sad su dugovanja ostala prema tiskari i knjigovodi. on je potpisivao i ovjeravao zadužnice kod bilježnika za tisak na velike iznose koliko i sam tisak kosta...... koliko postupak likvidacije košta i da li ga može pokrenut jedna osoba? direktor, član uprave ili suosnivač? kakve posljedice moze snositi osoba koja je samo suosnivač u firmi? da li se prije pokretanja tog postupka moraju podmiriti porezna dugovanja prema državi? kako ce se podmiriti vjerovnici ako nema niceg sto je u vlasnistvu firme a saldo na računu je od par stotinjak kuna?
  2. da...to u slučaju da se prvi direktor slaze s tim, no narusili su se međusobni odnosi i ne vjerujem da će prihvatiti poslovne udjele s obzirom da je 45.000kn duga. i ako dođe do promjene papirologije opet svi troje moramo potpisat papir kod javnog bilježnika a ne vjerujem da će on potpisat i uzet 45.000kn duga na sebe.
  3. pozdrav! molio bih pomoć, što da napravimo. otvorili smo firmu nas troje. tri su suosnivača firme, od kojih su dvojica članovi uprave i direktori. znači dva direktora/člana uprava dok je treći samo suvlasnik.u firmi nitko nije bio zaposlen niti prijavljen.temeljjni kapital 21000kn.bavimo se izdavaštvom. u firmi su se nagomilali dugovi od nekih 45.000kn a stanje na računu firme je 400kn. Vjerovnici se ne mogu podmiriti a u vlasnistvu firme je samo laptop i par sluzbenih mobitela. direktori firme odnosno članovi uprave zastupaju samostalno i pojedinačno. jedan direktor firme je vodio cijelu firmu jer se hvalio svojim iskustvom, znači i račune je potpisivao i pečatirao, dok ovaj drugi nije nista. kakve posljedice snosi direktor broj 2 s obzirom da nigdje nema njegovog potpisa i nije upoznat sa svim računima i transakcijama ako djeluje pojedinačno i samostalno? da li direktor koji je potpisivao račune i dizao novce sa banke odgovara sam za to ili i ovaj drugi koji nema nigdje potpisa i nista o ničemu ne zna? ja kao direktor 2. koji nisam potpisao niti ijedan račun niti ga izdao a kamoli vidio račune od 1. direktora koji je to vodio, da li odgovaram za njegove transakcije i ugovore iako nista nisam znao niti potpisao? moj jedini potpis stoji kod knjigovode i na prijavi firme poreznoj upravi. iako su prosla skoro 4 mjeseca niti jedan papir nije odnesen knjigovodi jer su racuni bili kod 1. direktora jer ih je skrivao (naime novac je trosio na sebe pa nije htio pokazatii). kakva je kazna za mene kao drugog direktora koji nije bio s nicim upoznat, jer knjigovoda jos nije sredio sve papire za poreznu? ja kao direktor2/član uprave i treći suosnivač bi htjeli izaći iz ovog d.. ili ga ugasiti. što je u ovom slučaju najbolje učiniti i koji su troškovi? stečaj ili likvidacija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija