Jump to content

frane84

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nedavno sam posjetio banku da provjerim stanje svog štednog računa i saznao da je prije 4 mjeseca bez ikakve obavijesti moj štedni račun terećen za iznos od 500kn temeljem ovrhe. Po ispisu transakcija naknada za prisilnu naplatu uplaćena je u korist financijske Agencije PBZ PBO, a plaćanje po blokadi u korist Hrvatskih autocesta. Nisam dobio apsolutno nikakvo rješenje ili obavijest o ovrsi, te se lako moglo dogoditi da za istu uopće ne saznam. Iako se ne radi o velikom iznosu, zastrašujuća je činjenica da se ovako nešto može desiti bez da se čovjeka uopće obavijesti. Postoji li ikakav temelj za žalbu za ovu ovrhu, temeljem kojeg zakona i kojoj instituciji? Molim za pomoć cijenjene forumaše, a ukoliko ima neki stručnjak koji je spreman ponuditi mi pravnu pomoć bio bih zahvalan. Svjestan sam da novac neću vratiti i da ću morati uložiti dodatne resurse, ali ako postoje ikakvi izgledi za pobjedu, u takvu bitku se mora krenuti. Dugovanje prema HAC-u nastalo je kada mi cestarina na silasku s autoputa nije naplaćena 2 puta, te je ista stoga naplaćena naknadno odjednom i nastao je dug od oko 300kn. Kako sam smatrao da nisam dužan prepaid uređaje plaćati redovno, minus sam otplaćivao u manjim iznosima od po 30kn, 40kn i sl., a zadnja uplata je bila (slučajno!) nekoliko dana prije nego mi je po transakcijama provedena ovrha. Molim savjete za pomoć. Žaliti se kome i temeljem kojeg zakona. Dug je nastao u lipnju 2010., a ovrha u veljači 2012. Hvala puno! Zašto sam ja dužan zbog njihove greške odjednom platiti 300kn?
  2. Poštovani, zanima me ima li osnove za zastaru u mom slučaju. Riječ je o prekršaju vožnje u alkoholiziranom stanju, gdje mi je nakon umanjivanja za 0.1 promil izmjereno 1.55 promila. Donesena je pravomoćna presuda VPS, ovo je kronologija slučaja: 27.2.2009. - počinjanje prekršaja 17.4.2009. - presuda Prekršajnog suda - 5000kn i 7mjeseci zabrane upravljanjem m/v 22.4.2009. - žalba na presudu VPS 1.11.2011. - Presuda VPS, odbijanje žalbe 6.3.2011. - Pravomoćnost presude VPS, (uručenje presude). Postoji li ikakava osnova za zastaru? Hvala.
  3. Istina je da policija ima zapisnik o alkotestiranju koji je dokaz na sudu, ali u njemu nije navedeno da je prošlo 15 min, već samo da je "ispitanik upoznat s uputama o načinu uporabe uređaja i postupku ispitivanja", a ja nisam bio upoznat da mora proći određeno vremensko razdoblje i sigurno nije prošlo 15 min. Samo me zanima koji je taj MUP-ov pravilnik i mogu li se pozvati na njega na sudu, i kako ad to sve sročim u žalbi. Također moji prijatelji su spremni svjedočit koliko sam alkohola popio i kada sam krenuo na put. I također, mogu li u žalbi zatrašiti sudsko vještačenje uređaja kojeg smatram neispravnim i kako da to sročim? Evo unaprijed zahvaljujem na trudu.
  4. Poštovani, nedavno me policija zaustavila i napuhao sam 1.65 promila, umanjeno za grešku od o.1 to je 1.55. Na alkotestiranje sam pristao i vozačka mi je oduzeta na 8 dana. Sudac mi je odredio kaznu 7 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole i 5000 kn kazne, uzevši u obzir olakotne okolnosti da nisam kažnjavan i sl... Na odluku suda namjeravam se žalit i to po dvije osnove, pa bih molio savjet nekoga sa iskustvom ima li moja žalba smisla i osnove. 1. Naime policija mi je vozačku, kao mjeru predostrožnosti oduzela na 8 dana. Po vozačku nisam došao u neko dogledno vrijeme (zbog prirode posla mogao sam samo vikendom, a vikendom su me odbili jer dotična služba nije radila), i po mom mišljenju vozačka me trebala ćekati u policiji (???). Kada sam napokon uspio otići s posla i doći po vozačku (oko 3 tjedna od oduzimaja), saznao sam da je ova prosljeđena prekršajnom sudu. Sada sam u uvjerenju da će me prekršajni sud uskoro pozvati ćekao još mjesec dana i naposljetku pozvao njih i dogovorio suđenje na kojem je gore navedena presuda dosuđena. Po mom mišljenju u kaznu bi mi trebala biti uračunato vrijeme za koje mi je vozačka bila u policiji i na sudu jer za to razdoblje ja nisam mogao voziti i stoga se namjeravam žaliti. Imam li osnove za žalbu i kakva je dosadašnja praksa? 2. Druga stvar na koju se namjeravam žaliti je vrijeme koje je prošlo od moga zadnjega pića do alkotestiranja. Mislim da je propisano da ovo vrijeme mora biti veće od 15min (molio bih da ukoliko znate gdje je ovo propisano, da mi kažete), a to u mom slučaju nije bilo tako. Iako sam pristao na alkotestiranje i potpisao zapisnik u kom piše da "ne poričem rezultate ispitivanja", mislim da sam izmanipuliran od policajca koji me nije upozorio da uređaj daje puno neprecizniji rezultat u vremenu neposredno nakon konzumiranja. Ja sam potpisavši zapisnik samo potvrdio rezultat koji je uređaj pokazao, tako da bi se policajac ogradio da je napisao krivi rezultat, ali nisam potvrdio rezultate ispitivanja. 3. Stvar za koju mislim i da nije bitna jest da mi je policajac na zapisniku napisao krivu adresu, ali to mislim da nije bitno i da se na osnovu toga nemam prava žalit. Eto unaprijed zahvaljujem na komentarima. Ako netko misli da mi može pomoći u pisanju žalbe, spreman sam i platiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija