Jump to content

Ella

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ella

    Poštovanje,

    oprostite na smetnji možete li mi pomoći u obračunu* kamate, ustvari trebala bi napisati puni iznos isplate alimentacije od 5.ožujka 2008 do 15.6.2013. ovako piše u presudi od 5.ožujka 2008 pa nadalje postoje zakonski uvjeti sa zakonskim zateznim kamatama tekućim od podnošenja tužbe pa do isplate najkasnije svakog 10 u mjesecu 1065,00 kn. Morala bi obrčunati glavnicu + zatezne kamate, razdvojeno, a to neznam.

    unaprijed zahvaljujem

  2. Ella

    Dosjelost

    Poštovanje, Pitanje glasi 1978 godine stanari dvorišnih stanova su koristili zemljište koje im je na korištenje bez naknade dala šečerana, nakon toga nitko ih nikada nije pitao za to zemljište niti se brinuo, da li oni imaju pravo upisa vlasništva dosjelošću?
  3. Poštovanje, zamolila bih vas za pomoć kako da napišem zahtjev za zabranu otuđenja i opterećenja na nekretninu, koja je u vlasništvu muža koji je otišao iz stana. Stan je kupljen u braku ali je u papirima na njegovom imenu i on otplačuje kredit. Kada je otišao rekao je da stan ostavlja ženi i djeci i nakon par dan došao s kupcem. Mislim da se bračna stečevina djeli na dva djela. Bojim se da će stan prodati ili dići kredit na hipoteku. Molim Hitan odgovor.
  4. Poštovani Zanima me, pošto sam dobila obavezu na poslu da obavim jedan elektronski popis koji sam morala sama napraviti i osmisliti, mogu li to zaštititi autorskim pravom. Isto tako taj elektronski zapis prodavati. U to je uloženo puno truda i noći, znanja.
  5. Mislim da suglasnost nije tražena ali tad stan nije bio za stanovanje, imam slike i zapisnik o primopredaji, vidi se da je stan totalno bio u lošem stanju čak sam deratizaciju morala napraviti prije nego što je itko smio uči. E sad pošto nisam tražila suglasnost za renoviranje imam li pravo tražiti povrat sredstava, račune i svjedoke imam.Ponudu sam dobila koju trebam potpisati a sad neznam u kojem trenutku trebam podnjeti zahtjev za povrat uloženih sredstava, rečeno mi je da će se otkupna cijena smanjiti za iznos koji je uložen, a sad kao nemogu to tražiti zato što je otkupna cijena takva kakva je, a nije baš manja od tržišne cijene.
  6. Dobila sam u najam stan od grada ili državni stan, bio je totalno devastiran i u njega sam morala uložiti dosta novaca. Ponudili su mi otkup tog istog stana, po povlaštenoj cijeni, takvu istu cjenu su dobili i oni koji su ušli u uređen stan. Naravno tražila sam priznavanje uloženih sredstava što su mi oni odbili jer je cijena ionako niska, što meni uopće neodgovara ja sam u gubitku u odnosu na one koji su ušli u uređen stan. Da li postoji zakon na koji se mogu pozvati ili bilo što ako je moguće napraviti?
  7. Ovako da iskreno iznesemo kako stvari stoje! Kakav mobing, kakva prijava, ma tko će vam to priznati nitko, samo ćete si navući još veće probleme, obratite se glavnom šefu nemojte to nikome komentirati ali.... Uzmite stvari u svoje ruke i zauzmite se za sbe, cjenite sebe i nema straha tko vam što može dok to neshvatite prolazit ćete tako kako prolazite. Moja zlostavljačica bolje rečeno psihopata i dalje pljuje po meni i drugi je slušaju kao da nemaju mozga, prije sam htjela dati otkaz, jer mi je pakovala gdje god je stigla, da nekažem da se bavila i kaznenim djelom, ali meni nedokazivo da sam bar imala kameru da je snimim, ljigež, ljigež, lažljivica prve klase, a sad joj spustim na svakoj njenoj jadi i bjedi. Kad sam bila jadna i kad sam htjela dati otkaz išla sam kukati ostalima što ona radi i znaš šta je nakraju ispalo da sam ja šizofreničar, a ona žrtva, nisam mogla vjerovati, a ona hvala Bogu ima debelu prošlost, ali nema veze ja sam bila nova i nova žrtva za omalovažavanje jer sam se bojala svega a najviše da ću izgubiti posao. Kad su me svi zgazili i napravili luđakinjom, kad sam shvatila da tamo nitko nikoga necjeni i da to nisu ljudi s kojima ja privatno se družim, zacjelile rane, a onda javno pred svima iznosim svoje mišljenje, borim se za sebe, a ružne priče su samo rezultat ljubomore i zavisti,. RADITE svoj posao najbolje što možete, i glava gore, znanje neka je na nivou, i oštar jezik, ako oni nepoštuju vas nemojte ni vi njih. Dat će vam otkaz moš mislit, svako svoju guzicu čuva kad se zakuha. Promjenite stav, to je malo teže, ali kad budu vidjeli da s vama nemogu kako su prije postupali naći će novu žrtvu.. tako to ide..
  8. Mama mi je imala moždani udar i ostale su posljdice. Nemože micati ruku, malo vuče nogu, nosi pelene. Promjenjena mentalo smetena. Mene sad zanima kome podnosim zahtjev i što da napišem u tom zahtjevu. I drugo što me zanima, ona prima mirovinu iz Austrije da li ona ima pravo na njihovu njegu i pomoć?
  9. čl.46.st.1 kažnjivo po čl. 46.st.3. primjenom čl.293.st.1 zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 199 st.2. kažnjivo po čl. 199 st.7. zakona o sigurnosti prometa na cesti. alkotest 0.95.
  10. 24.12.2011. sletio s ceste, na autu totalna šteta. Nazvao policiju, oni su napravili očevid i napirio sam alkohola u krvi 1,5. Dobio sam poziv za sud i kaznu od 4500 i 6 mjeseci ostajem bez dozvole. Pomagajte.. Ovo mi je prvi prekršaj i posao mi ovisi o vozačkoj dozvoli. Neznam da li se na to piše prigovor ili žalba. Imam obitelj supruga mi neradi, i imam kredit koji trebam otplatiti. Svoju nepromišljenost bi mogao skupo platiti. Što da napišem da neizgubim dozvolu i da mi se smanji kazna. Molim hitan odgovor. Zahvaljujem unaprijed..
  11. Može, ta kaznena prijava dolazi u općinsko državno odvjetništvo.
  12. Naravno da je na ugovoru samo njegovo ime, ali mama je ta koja se brinula za njih? Mijenja li to šta?
  13. Moja mama se udala 1994 godine s čovjekom koji ima dvoje djece. Doselila se u njegovu kuću i s njim je još uvijek.U braku su 16 godina. U međuvremenu su točnije 2003. g. potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju njegovih roditelja koji njima ostavljaju svoje nekretnine, kada su umrli prepisali su to sve na maminog muža (da li je moja mama nepisani suvlasnik tih nekretnina?). Kuća u kojoj žive pokretnine i nekretnine, njezin je muž sve prepisivao samo na sebe, moja mama nema ništa na sebi. On se razbolio i vjerovatno neće poživjeti još dugo. Ima djecu iz prvog braka vrlo pohlepnu i zločestu, svog bolesnog oca nisu niti jednom u njegovoj bolesti posjetili. Mama mi je bolesna i znam da ju čeka borba, ali samo za ono što joj po zakonu pripada. Njegova djeca su mojoj mami rekli da kad im otac umre može da se odmah iseli. Znam da su to njihove želje koje neće biti ispunjene. Bit će onako kako treba biti pravedna podjela! Mene zanima na koji način se dijeli imovina, djeca i supruga na iste djelove ili? Onda imovina koja je nasljeđena ugovorom o uzdržavanju koja je trebala biti podjeljena pol na maminog muža pol na nju, on joj je prevarom obečao da će joj kasnije njen dio prepisati, ali naravno nikada nije, da li se i to djeli na jednake djelove ili se ipak mama vodi kao nepisani vlasnik polovice? Da li ju mogu izbaciti iz kuće u kojoj je ona živjela i skupa s njenim suprugom održavala? Kad dođe na ostavinsku raspravu na koji se članak poziva da se prihvača svega što je po zakonu sljeduje i da li na ostavini pokazuje ugovor o uzdržavanju koji je potpisan 2003? Ako je uznemiravaju kome se to prijavljuje, policiji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija