Jump to content

tonko7

Korisnik
  • Broj objava

    93
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Puno bi mi pomoglo kad bi netko znao koliko odprilike trajaju vremenski od zaprimanja predmeta, postupci pred Županijskim sudom u Rijeci povodom rješavanu žalbi na npr prvostupanjske presude zbog sporova male vrijednosti od Općinskog suda u Delnicama.. Puno mi toga ovisi od ove činjenice pa bih bio zahvalan na iskrenom odgovoru!
  2. Molim Vas da mi objasnite, u slučaju presude Općinskog suda u sporovima male vrijednosti, dali žalba tuženika na presudu odgađa njezino izvršenje do presude Županijskog suda? Molim vas pomozite mi pojašnjenjem hitno!!!!
  3. Nažalost nazirem i predpostavljam da će ta odluka suda za mene biti nepovoljna, inače smatram da sud neće sa dovoljno pažnje i potrebnog radnog elana postupiti po mojem prigovoru obzirom na broj i strukturu, iskustvo i sl. sudskih službenika - u tom općinskom sudu postoje samo 2 suca... i zato me zanima mogućnost žalbe na tu odluku obzirom na relativno mali novčani iznos koji tužitelj potražuje
  4. Molim vas forumaši da mi netko odgovori: Na rješenje javnog bilježnika o ovršnom postupku na temelju vjerodostojne isprave zbog cca 1.500,00 Kn podnio sam pravovremeno prigovor. Općnski sud nastavlja postupak kao protiv platnog naloga i zakazao je pripremno ročište. Hoću li na takav pravorijek Općinskog suda imati pravo na žalbu na viši - Županijski sud?!
  5. U konkretnom slučaju Privredna banka mi je smanjila dopušteno prekoračenje na trg na kojem više nemam stalnh prihoda, iznos: za 15.000,00 KN. Kako i na koji način mogu zatražiti oprost toga dugovanja kao osoba sa 100 % nesposobnosti za rad, isto toliki i invaliditet i razlikom između mjesečnih prihoda i rashoda od cca 2.000,00 KN u korist rashoda sa jedinom nekretninom koja je opterećena hipotekom koja se za sada odplaćuje? Rashodi su postojeći višegodišnji krediti i alimentacija... Isto pitanje vrijedi i za Croatia osiguranje koje me tereti za 13.000,00 KN i nudi nagodbu, obročnu otplatu, ali i ona je nemoguća... Kako u konkretnim slučajevima pokrenuti postupak oprosat dugovanja? Za obje stvari još nije pokrenut ovršni postupak, ali sam situaciju zaista realno prikazao.
  6. Molim forumaše da mi odgovore može li se na ugovor o npr četverosatnom radnom vremenu, ugovor o djelu, zaposliti umirovljenika koji je u mirovini zbog opće nesposobnosti za rad? ( mladi umirovljenik )
  7. Molim Vas forumaši da netko zauzme pravilan stav i konačno mi odgovori moram li npr. u internetskom oglasu za prodaju kuće istaknuti podatak ima li kuća energetski certifikat i evnt. napisati podatke o njemu...? Zaista sam zahvalan na odgovoru, ovo me dosta dugo muči, zabrinjava, nerazjašnjeno...
  8. Molim hitno dobronamjerne da mi proslijede nekakav predložak ili pošalju upute za pisanje zahtjeva za isplatom Ministarstvu pravosuđa naknade zbog povrede prava na suđenjem u razumnom roku temeljem pravomoćnog rješenja Županijskog suda!
  9. Molim nekoga da mi odgovori kada i na koji način ću ja to saznati kada postaje pravomoćno rješenje Županijskog suda? Danas sanm dobio rješenje Županijskog suda kojim se nalaže RH da mi isplati naknadu zbog predugog suđenja, zahtjev za isplatom trebam podnesti nakon pravomoćnosti rješenja koje ima rok za žalbu vrhovnom sudu u roku 15 dana. Na koji način ću saznati za 15 dana da je rješenje pravomoćno? Odgađa li žalba na rješenje njegovu izvršivost i što u slučaju da ŽDO na njega podnese žalbu?
  10. Žarko bi me zanimalo kao potencijalnog ovršenika od kada će se početi primjenjivati novele ovršnog zakona prema kojem se primjerice u ovršenoj nekretnini može boraviti 1 g. uz plaćanje tzv. zaštićene najamnine uz status zaštićenog najmoprimca kao ovršenik?
  11. Molim da mi netko pojasni što u prijedlogu izmjena ovršnog zakona od prošlog mjeseca, u slučaju ovrhe nad nekretninama, znači da će ovršenik imati status zaštićenog najmoprimca, od kada će taj status teći i kome će eventualno zaštićeni najmoprimac plaćati najam, te po kojoj će se najnižoj cjeni nekretnina moći staviti na dradžbu, a po kojoj prodati?
  12. Ajde molim vas forumaši neka mi neko kaže svoja iskustva o trajanju postupaka pred Upravnim sudom u Rijeci...
  13. Molim da mi netko odgovori koliko prosječno traje postupak pred Upravnim sudom u Rijeci, mislim u mirovinsko-invalidskom odjelu? Tužbu sam predao u svibnju o.g..
  14. Molim forumaše da mi pomognu razjasniti. Mogu li svom maloljetnom sinu kojem je zakonski skrbnik njegova majka jer smo ja i ona razvedeni pokloniti svoju kuću uz uvjet da se u darovnom ugovoru, a kasnije u zemljišnim knjigama upiše stavka da kuću, do osamnaste godine preko svog z.skrbnika, ali i kasnije nemože nikome pokloniti, prodati ili iznajmiti, niti opteretiti založnim pravom ili fiducijom, a ukoliko bude imao naprijed navedene namjere, obavezan je kuću najprije meni ponuditi na prodaju i ukoliko mu ja za istu nekretninu ponudim 1,00 KN dužan ju je meni i prodati. U takav ugovor stavila bi se i stavka da imam pravo stanovanja u nekretnini ja i eventualno moja druga supruga sa našom djecom... ( za sad još nisam u drugom braku) i to doživotno. Jako bih vam bio zahvalan kad bi mi ovo malo razjasnili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija