Jump to content

Azrijel39

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Policijski sam službenik MUP-a RH, znači državni službenik, te je protiv mene pokrenut disiplinski postupak zbg teže povrede radne discipline, obzirom sam sudionik prometne nezgode u kojoj je jedna osoba smrtno stradala te je protiv mene podnjeta kaznena prijava zbog kaznenog djela iz čl. 272, st. 1 i 3 KZ-a „izazivanje prometne nesreče sa smrtnom posljedicom“. Do sada su kod prvostupanjskog disciplinskog suda MUP-a protiv mene bile zakazane tri rasprave koje sam oglagao zbog zdravstvenog stanja, odnosno teškog psihičkog stanja,(F43.2 i F60), te je odgodom treče rasprave odmah zakazana i četvrta. Dali disciplinski sud može provesti raspravu protiv mene ako ja nisam prisutan, a svoj izostanak uredno opravdavam zdravstvenim stanjem, ako da temeljem kojeg zakonskog propisa, a ako ne također temeljem kojeg zakonskog propisa, jer za sada nisam u mogičnosti nazočiti disciplinskoj raspravi zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazim. Molim vas za pomoč, te unaprijed zahvaljujem.
  2. Policijski sam službenik MUP-a RH, znači državni službenik, te je protiv mene pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede radne discipline, obzirom sam sudjelovao u prometnoj nesreči u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, te je prtiv mene podnjeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 272, st. 1 i 3 KZ-a, slijedom čega sam rješenjem čelnika udaljen od dužnosti. Do sada su mi bile zakazene tri disciplinske rasprave kod prvostupanjskog disciplinskog suda koje sam odgodio zbog zdravstvenog stanja, te je trečom odgodom automatski zakazana i četvrta rasprava. Dali prvostupanjski disciplinski sud MUP-a RH može provesti disciplinski postupak bez mene, dali može donijeti bilo kakovu presudu bez mene ukoliko ja uredno opravdavam svoj nedolazak zbog teškog zdravstvenog stanja, odnosnog teškog psihičkog stanja (F43.2 i F60) o čemu uredno dostavljam dokumentaciju, ako da temeljem kojeg propisa i ako ne opet temeljem kojeg propisa. Molim vas za pomoč na kojoj unaprijed zahvaljujem.
  3. Živim na području posebne državne skrbi pa me zanima kako riješiti jednu pravnu nebulozu. Naime trenutno živim u kući koju sam kao hrvatski braanitelj dobio na korištenje, a kasnije mi je darovnicom Vlade RH ista darovana s tim da nemam prava otuđenja 10 godina od dana dobivanja darovnice odnosno potpisivanja iste, a to je 2007. godine, odluka o darovanju donesena 2005. godine. na Području posebne državne skrbi živim od 1995. godine, a kuću sam dobio 2000. godine, odrekavši se stana. Kuća je bila devastirana i obnovio sam je isključivo svojim novcem, prozori, vrata, dotrajao krov, elektro instalacije, vodovodne instalacije i drugo. od države nisam dobio niti zrna nikakove pomoči.kuću je APN tada vlasniku platio 35000 njemačkih maraka, odnosno 17 000 EUR-a. Moji prijatelji također hrvatski branitelji koji žive u stanovima, koje su uselili namještene, u koje nisu uložili niti kune, osim krečenja svake dvije tri godine, a koji brat bratu vrijede 40000 do 60000 EUR-a, iste dobivaju po zakonu o područjima državne skrbi, s tim da im se nudi da iste dobe po zakonu o područjima od posebne državne skrbi ili temeljem darovnice i kada dobe rješenje po zakonu o području posebne državne skrbi isti se kao vlasnici 1/1 bez ikakovih zabrana otuđenja knjiže u gruntovnici i katastru. napominjem da meni nitko nije nikada ponudio takovu opciju. Zanima me ima li još osoba sa takovim problemima i molim savjet kako to riješiti, jer nemožete diči nikakav kredit niti ništa početi (turizam, poljoprivreda) kada imate zabranu otuđenja. Hvala unaprijed.
  4. Vozeči se nažalost pod utjecajem alkohola bio sam sudionik prometne nesreče u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, policija je odradila svoje, a ja bivam optužen i završam mjesec dana u istražnom zatvoru. Ja sam upravljao novim vozilom, vlasništvo Leasinga, tehnički ispravno i uredno registrirano. Drugi sudionik koji je smrtno stradao bio je u tehnički neispravnom vozilo, neregistriranom, neispravnog motora, te ga je kao takovog vuklo na nedozvoljen način, neoznačeno po mraku vuklo drugo vozilo. Krivnju nisam priznao i sada sljede sudski postupci. Zanima me dali će osiguranje platiti štetu vlasniku, Leasingu za vozilo kojim sam ja upravljao, a to poslije od mene potraživati, obzirom sam ja ostao bez posla, nemam nikakovih primanja niti išta drugo, te nisam u mogučnosti izvršiti popravak. Isto tako me zanima što me još očekuje. Unaprijed hvala.
  5. u veljači ove godine prilikom odlaska na posao (ja sam policijski službenik)doživio sam prometnu nesreću u kojoj je drugi sudionik smrtno stradao. Drugog sudionik bio je u totalno neispravnom i neupaljenom autu, te je kao takov bio šlepan od strane drugog vozila. Nažalost alkotest mi je bio pozitivan, a kako sam i ja zadobio tjelesne ozljede pomoč mi je ukazana u bolnici, a sutradan sam doveden istražnom sucu, koji mi samo zato đto sam policajac određuje zadržavanje do 30 dana i završavam u istražnom zatvoru. I tu počinju moji problemi. Prvi, nisam se mogao odmah javiti svojom liječnici primarne zdravstvene zaštite kako bih otvorio bolovanje (napominjem zadobio ozljede), dokumentaciju koju sam dobio u bolnici gdje mi je ukazana lječnička pomoč 8 deana nisam mogao dostaviti supruzi, tako da je prošao zakonski rok za otvaranje bolovanja. Odmah isti dan kada sam zadržan u istražnom bivam udaljen od dužnosti i suspendiran. Po izlasku iz istražnog nakom 25 dana odmah se javljam svojoj lječnici te započinjem sa procesom lječenja, te mi moja lječnica otvara bolovanje sa danom kada sam se javio, da bi nakon što saam na kraju mjeseca dobio doznake, iste predao u svojoj policijskoj upravio dobio poziv svoje lječnice te mi ista govori da mi je morala brisati bolovanje jer da joj je tako zapovjeđeno iz HZZO-a, naravno napismeno nije dobila ništa, zbog navedenog ja odlazim na lječničko povjerenstvo, koje mi je zabranilo bolovanje gdje mi isti govore da nemogu biti na bolovaanju jer sam suspendiran, ponavljam suspendiran ili udaljen od dužnosti, ali još uvijek zaposlenik MUP-a, naraavno i od njih ne dobijam ništa napismeno. Nadalje, kako sam ozljede zadobio prilikom odlaska na posao moj poslodavac odnosno čelnici policijske uprave ne žele mi dati i ovjeriti obrasce o ozljedi na radu, pravdaju se time da ja nisam u zakonskom roku to sam napravio, a u stvari to je njihova dužnost po zakonu, tako da sam ja sada ni na nebu ni na zemlji. Molim savjet što i kako dalje, te preporuku nekog odvjetnika za radno pravo, hvala unaprijed.
  6. Poštovani, 2007. godine kao Hrvatskom branitelju koji živi na području posebne državne skrbi, darovnicom Republike Hrvatske darovana mi je kuća u kojoj živim da obitelji, supruga i petero djece, s tim da imam zabranu otuđenja 10 godina od dana darivanja. Želim napomenuti da je kuća kada sam je dobio bila devastirana, te da sam je ja dobio na korištenje devastiranu a obnovio svojim sredstvima bez ikakovih pomoči države (novčana sredstva, građevni materijal i dr.), znači isključivo moja novčana sredstva. Mene zanima dali postoji modalitet po kojem bi ja tu kuću mogao prodati. Isto tako me zanima ima li tko sličnih iskustava, jer na području Korenice gdje živim, naseljenici se rješavaju dvojako, neki po zakonu o područjima od posebne državne skrbi, a neki darovnicama kao Hrvatski branitelji, s tim da se i poneki Hrvatski branitelji rješavaju po zakonu o područjima od posebne državne skrbi, što je povoljnije jer onda nema nikakovih zabrana otuđenja, već odmah knjiženje kao vlasnik 1/1. Molim vas savjete što i kako učiniti. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija