Jump to content

lukrecia

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me sljedeće,naime radi se o prijedlogu za ovrhu zbog neplačanja stambenih pričuva.Nakon duljeg natezanja s upraviteljem zgrade konačno smo dobili papire,odnosno prijedlog za ovrhu za jednog stanara koji već godinama ne plača pričuvu.Ovrha je išla preko javnog bilježnika i ok,ali nas je iznenadilo kada smo na tom prijedlogu vidjeli i pečat odvjetnika.Upravo zbog toga smo i zahtjevali papire,jer kada nam je dostavio troškove između ostalog bili su i troškovi javnog bilježnika i odvjetnika.Zanima me da li u tom prijedlogu mora biti prisutan i odvjetnik kad sve uglavnom ide preko javnog bilježnika i koju on funkciju ima po tom prijedlogu.Meni to izgleda kao da je potvrdio da je naš upravitelj opunomoćenik u zastupanju,ali opet to ga veže i ugovor koji je potpisao. Osim toga ukupan dug iznosi cca 10000,00 kn,a ovrhom ga se traži da podmiri dug od 6000,00 kn.Znači li to da je već nešto otišlo u zastaru? Rješenje je pravomoćno od mjeseca veljače ove godine i od tada se ništa ne događa.Znači li to da rješenje,odnosno prijedlog za ovrhu nije dostavljen FINI?
  2. Osobe koje ne plačaju stambenu pričuvu tuži ih se putem odvjetnika.Jedan od tuženika,kako mu se nebi putem ovrhe oduzeo stan,isti je prebacio na člana obitelji (maloljetnu osobu),tako da on nije vlasnik.Uplatnice za pričuvu dolaze na ime prvog vlasnika koji je ujedno i tuženik.Zanima me,da li nakon određenog vremena on može pobiti dug pod izgovorom da nije vlasnik stana,te da nije niti bio dužan plačati pričuvu (od trenutka kada je stan prenesen na novog vlasnika)?
  3. Zanima me,ako stanari zgrade plačaju stambene pričuve poduzeću s kojim je ugovoreno upravljanje fondovima stambene pričuve dali ta sredstva pokrivaju između ostalog i troškove odvjetnika i javnog bilježnika? Naime, određeni stanari tvrtki duguju naknade,pa ih je ta tvrtka tužila i sada se troškovi pokrivaju iz zajedničkih sredstava. Po mojem mislim da je to stvar između određenih stanara i tog poduzeća,jer kad se i prislina naplata izvrši zateznu kamatu i troškove bilježnika tvrtka vjerovatno neće pripisati glavnici stambenih pričuva.Molim Vas,ako tko može da mi da odgovor,jer naša je glavnica iz godine u godinu približno ista,a ako se novac koristi za pokrivanje troškova koji nisu zajednički,onda bi bilo lijepo da nam se to vrati u glavnicu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija