Jump to content

mama1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mama1 objavio

  1. Poštovani, Nažalost nisam uspjela saznati točno što piše u ugovorima. Situacija je slična vašem primjeru. Isti poslodavac prebacuje ju iz jedne radne jedinice u drugu, na iste poslove, te ju vraća ponovo u prvu radnu jedinicu, a sve sa ugovorom na određeno. Znači prema zakonu o radu smatra se da je zaposlena na neodređeno ili mora poduzeti nekakve daljnje korake? Možete li mi reći, teoretski, ako je slučaj, da radno mjesto u drugoj radnoj jedinici, nije definirano ugovorom kao isto radno mjesto u prvoj radnoj jedinici, a nakon par mjeseci je vrate na radno mjesto u prvu jedinicu u kojoj je radila skoro 3 godine, da li bi se isto smatralo da je zaposlena na neodređeno (s obzirom da je, sve zajedno, na ovom prvom mjestu više od 3 godine)? Pozdrav
  2. Poštovani, zanima me situacija jedne moje poznanice. Naime Ugovor na određeno joj se produljivao sve do tri mj. prije isteka 3. godine na jednom radnom mjestu, kada su je premjestili na drugo. Isto sa ugovorom na određeno. Da bi je nakon par mjeseci vratili na ono prvo radno mjesto i dalje sa ugovorom na određeno. Možete li mi reći da li poslodavac krši odrebe zakona o radu i da li se zakonski smatra da je poznanica u stalnom radnom odnosu (prema članku 10(5))?
  3. Poštovani, Našla sam se u kompliciranoj situaciji pa bih vas molila savjete. Trenutno sam na porodiljnom dopustu- još tri mjeseca. Ponovo sam ostala u drugom stanju. U međuvremenu je došlo do reorganizacije moje firme te sam nedavno dobila najavu da ću 15 dana iza porodiljnog dobiti otkaz kao tehnološki višak. Poslodavcu još nisam rekla za novu trudnoću jer je druga trudnoća na početku. Inače imam ugovor na neodređeno. Mogu li dobiti odgovore/savjete za sljedeća pitanja: 1. ako mi je najavljeno da ću dobiti otkaz kao tehnološki višak po isteku porodiljnog, mogu li ako sam ponovo u drugom stanju mogu dobiti otkaz bez obzira na zakon o radu? 2. ako ne mogu(1), da li su me dužni preraspodjeliti na neko drugo radno mjesto ili na moje dosadašnje, ako se moje sadašnje radno mjesto ukinulo (ne organizacijski već samo kao višak)? Ako su me dužni praraspodjeliti na neko drugo radno mjesto da li mi moraju ponuditi novi ugovor o radu na neodređeno?Ako trudnoća nastavi biti uredu, a bude moguće, željela bih raditi. 3. što znači potvrda liječnika u zakonu o radu- da li to znači da bih trebala otvarati bolovanje (makar nije potrebno) kako bi se stekao pismeni uvid u moje stanje s čime bi se smatralo da sam obavijestila poslodavca ili postoji drugačiji način? Nadam se da moja situacija nije prekomplicirana i da će me netko znati posavjetovati. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija