Jump to content

sretnamama

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sretnamama objavio

  1. Hvala na pozdravima!!! http://www.hrphotocontest.com/index.php?menu=5&usrID=3744
  2. Hvala na lijepim pozdravima Nikolina. Prenesi moje pozdrave Goranu, dugo se nismo čuli. Sretno
  3. medalja uvijek ima dvije strane. teško je razlučiti tko tu govori istinu, a tko laže. treba paziti u svemu tome najviše na dijete i gledati da to dijete što manje pati. samo pitanje je kako? nažalost odgovora nemam, samo mislim ako netko napusti svoje dijete kat-tad će mu se javiti, jer krv nije voda.
  4. alimentacija bi trebala biti novac koji dobrovoljno plaća onaj roditelj s kojim dijete ne živi. ali ako taj drugi roditelj ne plaća, moj savjet vam je čuvajte živce i uživajte u igri sa svojim djetetom. jer ste ipak vi ti koji provodite vrijeme sa djetetom, a onaj drugi povremeno "uskače". znam da je žalosno, ali je to tako.
  5. vrlo jednostavno. nazovete mirovinsko, tamo gdje živite ili Rijeku, svejedno. i tako svi imaju sve u kompjutoru, objasnite o čemu se radi, da bi samo trebali provjeriti da li je u radnom odnosu zbog alimentacije, kažete njegov JMBG i to je to. u slučaju da vam se javi netko tko ne želi pomoći ili neće, to vam sve može odraditi odvjetnik. provjereno, sretno
  6. istina, provjereno... bila na šalteru, predala papire i čekam putovnicu... nažalost, ali je tako... pozdrav
  7. mislim da bi trebali biti sretni da imate nekoga tko može "pokupiti" Vaše dijete iz vrtića, osim oca. jer, ako otac radi, Vi radite, a već je 17:00 i niti jedno od vas dvoje ne može izaći s posla, zbog ne znam kojeg razloga, tada bi nastao problem. pozdrav
  8. dok ti dijete ne postane punoljetno. ako se upiše na fax, onda si i tada dužan plaćati, znači, sve u svemu još duuuuuuuuuuugo... pozdrav
  9. Lijep pozdrav svima. Evo jedno jednostavno pitanje: Kako doći do putovnice za maloljetno dijete, ako su roditelji rastavljeni, a jedan od roditelja ne želi dati svoj potpis za izdavanje putovnice? Pozdrav
  10. ako već plaćate alimentaciju 500,00 kn, a bivša traži od Vas 2.000,00 kn, na osnovu čega kad Vam je plaća 1.700,00 kn? kako mislite da se alimentacija može povećati? nema šanse.
  11. žalosno je to da kad žena traži povećanje alimentacije (a ima pravo, jer su se okolnosti promjenile) druga strana bi pristala na to, ali SAMO ako joj se dopusti češće viđanje djeteta. inače povećanje ne dolazi u obzir. ako se ne možete dogovoriti sa bivšom oko alimentacije (a to Vam neki savjetuju kao najbolje rješenje) mislim da se tu ne može ništa učiniti.
  12. ako oboje živite u istom gradu, nema razloga i zabrana da viđate dijete više nego što je sud odredio. tko vam može zabraniti da odete u parkić gdje vam se dijete igra i provedete vrijeme s njim? zar ne? ali ako niste u istom gradu to je onda druga priča..........
  13. Ne kažem da su svi očevi isti, stvarno čast izuzecima, i vjerujem da je takvih jaaaaaaaaako malo. ali ako si "rasturio" brak, onda moraš biti svjestan posljedici, pa i one koje tek slijede.
  14. sve je to divno i krasno, gledati svoje dijete svaki dan kako raste, kada ga vide baka i djed svaki dan, kada ga naučiš da priča književnim jezikom...a uz sve to bivši ti želi zagorčati život, pravi ti probleme, želi dijete viđati češće nego je to na onom papiru, kako bi i on mogao sudjelovati u odgoju svoga djeteta... a uz sve to ne plaća alimentaciju. Dragi moj Zip, o čemu ti pričaš? Ne možeš imati i ovce i novce?!
  15. evo ovako, ako bivši radi "na crno" i znam gdje radi, da li se može ikako utjecati na njegovog poslodavca ili se to jednostavno njih ne tiče?
  16. situacija je vjerujem već svima poznata. razvela sam se, bivši ne plaća alimentaciju. da li se može naplatiti ovrhom na pokretninu, riječ je o automobilu? što napraviti i da li se isplati s obzirom na troškove odvjetnika? unaprijed hvala!
  17. ma znam, sve su to u biti igre bez granica! pa sad treba biti pametan, tužiti ga il nek ga voda nosi. ja sam za ovo drugo, jer kod njega nema nikakvog dogovora. kod njega je dogovor onako kako on hoće!
  18. puno vam hvala na odgovorima. puno ste mi pomogli?!
  19. za to se morate javiti Ekonomskom fakultetu i vidjeti s njima. 01/238-3333
  20. nadam se da ne pravite razliku između djece iz 1. i 2. braka. meni se čini da je vama bitna ova sadašnja zajednica, nego ona iz koje ste izašli prije dvije godine.
  21. naravno da nije konačno rješenje strpati bivšega u zatvor. tako ne bi ništa dobila, samo bi naštetila našem djetetu. to je bilo samo jedno od sporednih ptanje-odgovor.
  22. već sam napisala da sam u radnom odnosu, znači SPOSOBNA (čitaj sposobna) zaraditi svoje novce. hvala!
  23. šta ako bivši ne bude plaćao alimentaciju i odredi mu se zatvorska kazna, da li nakon izlaska iz zatvora je dužan platiti zaostatke alimentacije ili je oslobođen?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija