Jump to content

mrci

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobio sam poziv za izlazak pred DLP, HRVI, u Zgb-u. Imam li pravo na kakvu povlasticu za prijevoz vlakom ? Koji su dokumenti potrebni i komu ? Može li prvostupanjsko rješenje ili drugostupanjsko-isteklo ili potvrda da je rješavanje statusa u tijeku, ili ???
  2. Hvala ! Ali što znači ustavna tužba ? Komu ili čemu ? Na koji zakon se pozivam ? Pije li vodu neujednačenost sudske prakse ? Na web stranicama upravnog suda ima primjer iz sudske prakse s referencama daleko slabijim od mojih, pa je presuda potpuno suprotna ! Koliko ja shvaćam pojam ustavne tužbe, trebalo bi mi biti onemogućeno nekakvo pravo ustavom zajamčeno. Na što da se pozivam ? Ponavljam žalio sam se na uzrok invalidnosti, a viši vještak (kao i sudsko vijeće) mi odgovara da mi se ne može uzeti u obzir moj zahtjev za općom nesposobnošću, jer postoji preostala radna sposobnost. Iako i u žalbi i tužbi niti jednom riječju ne sporim utvrđenu profesionalnu nesposobnost !
  3. Dragovoljac,HRVI 20 %,ptsp F43.1,prva dijagnoza 1992.godine :PTSD,1994.godine : kronični PTSD, krajem 1995.godine, MORH me proglašava nesposbnim za vojnu službu zbog PTSD-a, kronična slika, i demobiliziraju me. Nakon 13 godina liječenja 2005.godine dobivam profesionalnu 20%rat,a 80 %mir,iako mi je liječnički karton prazan,odnosno u niti jednom nalazu nema ni jedne riječi o nekoj drugoj bolesti osim ptsp-a.Ulažem žalbu , odbijeno. Tužim na upravni sud, i ovih dana dobivam presudu : tužba se odbija. Obrazloženje,prepisano od višeg vještaka u mirovinskom puno laži. Nema potpisa na presudi,i nigdje ne vidim pouku o pravnom lijeku.Postoji li uopće viša instanca od upravnog suda? Nigdje ne piše jeli moguća žalba na tu presudu i kome? Niti u žalbi, niti u tužbi nisam niti jednom rječju sporio utvrđenu profesionalnu nesposobnost,nego samo uzrok invalidnosti !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija